تاریخ: ۰۴ اسفند ۱۳۹۷ ، ساعت ۱۳:۰۳
بازدید: ۲۶۷
کد خبر: ۲۹۰۹۳
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

پروژه سیمان خرم‌آباد در انتظار حل اختلافات

می متالز - سیمان رایج‌ترین و پر مصرف‌ترین ماده معدنی در صنعت ساختمان‌سازی اعم از پل، تونل، راه‌سازی، ساختمان و... است.
پروژه سیمان خرم‌آباد در انتظار حل اختلافات

به گزارش می متالز، به طور مجزا مواد تشکیل‌دهنده سیمان عبارتند از: آهک زنده، سیلیس، اکسید آلومینیوم و اکسید منیزیم. اگر در خاک رس، تمام مواد مورد نیاز سیمان‌پزی یافت نشود، می‌توان مواد مورد نیاز را به آن اضافه کرد. این مواد از ضایعات کارخانه‌های صنعتی به‌دست می‌آیند.
به گزارش ایسنا، پروژه‌های نیمه‌تمام و کلیدی زیادی در لرستان وجود دارد که بیشتر آنها بلاتکلیف هستند و در بسیاری موارد خبری از تعیین تکلیف آنها نیست. یکی از این پروژه‌ها، کارخانه سیمان خرم‌آباد است که مجوز ساخت آن سال ۸۱ صادر و عملیات اجرایی‌اش ۴ سال بعد آغاز شد. این کارخانه ۴۶ هزار سهامدار دارد که قربانی اختلاف بانک عامل و مجری طرح شده و این پروژه همچنان بلاتکلیف مانده است. بارها وعده رفع این مشکل داده شده اما خبر خوشی از آن به گوش نمی‌رسد. برخی تجهیزات خریداری شده‌اند و در محل سایت وجود دارند، سهامداران نیز خواستار مشخص شدن هر چه زودتر وضعیت سرمایه‌گذاری خود در این پروژه هستند اما به این خواسته توجه زیادی نمی‌شود و پروژه همچنان همانی است که نباید باشد. وضعیت این پروژه صدای همه مسئولان را درآورده و در این مدت استانداران مختلف لرستان و نمایندگان مجلس شورای اسلامی برای تعیین تکلیف آن تلاش کرده‌ اما راه به جایی نبرده‌اند و وضعیت همچنان همانی است که نباید باشد.


نباید همیشه دولت را مقصر بدانیم

جعفر بدری، رئیس کل دادگستری لرستان یکی از مسئولانی است که از وضعیت پروژه انتقاد کرده است: ۲۰ سال گذشته در خرم‌آباد، سهام کارخانه سیمان به مردم واگذار شد اما با اینکه هدف مسئولان، راه‌اندازی این کارخانه بوده، متاسفانه تاکنون شاهد اجرا شدن پروژه نبوده‌ایم و تنها مراحل اولیه ساخت آن انجام شده که این مشکلات نشان‌دهنده سوءمدیریت سرمایه‌گذاران است و نباید همیشه دستگاه‌های دولتی را مقصر بدانیم.


فروش طلا برای سرمایه‌گذاری

یکی از سهامداران این کارخانه، گفت: بدون شک اگر در جای دیگری سرمایه‌گذاری می‌کردیم اکنون سرمایه ما چند برابر شده بود اما متاسفانه در پروژه‌ای سرمایه‌گذاری کرده‌ایم که نمی‌دانیم به کجا ختم می‌شود و راه برگشتی نداریم. وی ادامه داد: مسئولان استان، مدام از ایجاد اشتغال دم می‌زنند اما پروژه‌ای که می‌تواند در اشتغالزایی خیلی موثر باشد این گوشه خوابیده و تلاشی برای راه‌اندازی آن نمی‌شود.
این سهامدار بیان کرد: برخی از ما با فروش طلای زن و بچه در این پروژه سرمایه‌گذاری کرده‌ایم اما متاسفانه تا حالا خیری ندیده‌ایم.
وی با اینکه وعده‌های سرمایه‌گذاران کارخانه عملی نشده، تاکید کرد: نمی‌دانم چرا برخی به همین راحتی با زندگی افراد بازی می‌کنند و امثال بنده باید تاوان این مشکل را بدهیم.
همچنین در این زمینه، اسد عبدالهی، فرماندار خرم‌آباد، درباره آخرین وضعیت این پروژه به ایسنا گفت: متاسفانه در سال‌های اخیر، مشکل سرمایه‌گذار و بانک عامل وجود داشته و دارد و هنوز برطرف نشده است.
وی اضافه کرد: این مشکلی نیست که به وسیله ما حل شود و برای حل آن مسئولان استانی خیلی تلاش کرده‌اند اما بی‌حاصل بوده و نیاز است که طرفین با نیت رفع آن بیش از پیش تلاش کنند. این صحبت‌ها در حالی مطرح شده که مدیرعامل این کارخانه معتقد است دست‌های پشت پرده مانع پروژه بوده و نمی‌خواهند این صنعت پا بگیرد.


دست‌های پشت پرده سدِ پروژه

خلیفه خدری، مدیرعامل کارخانه سیمان خرم‌آباد نیز گفت: عملیات اجرایی این پروژه، سال ۸۵ به منظور تبدیل شرکت به سهامی عام، ایجاد اشتغال، حمایت از تولید ملی، ارزآوری و صادرات آغاز شد.
وی با اشاره به شرایط کنونی پروژه ادامه داد: با ۱۵۰ تا ۲۰۰ میلیارد تومان، این پروژه در مدت ۱۲ تا ۱۸ ماه قابل بهره‌برداری است.
خدری در ادامه مدعی شد: از سال ۸۶ با بانک عامل قرارداد داریم. به وضوح مشاهده کرده‌ایم که دست‌های پشت پرده در کار هستند و نمی‌خواهند این صنعت پا بگیرد.
صحبت‌های خدری در حالی است که رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان و مدیرعامل بانک سپه استان تاکید می‌کنند سرمایه‌گذار باید سهم آورده‌اش را افزایش دهد.
محمدرضا صفی‌خانی، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان نیز در این زمینه گفت: پروژه ساخت کارخانه سیمان خرم‌آباد یک فرآیند طولانی شده و سرمایه‌گذار باید مجاب شود که سهم خود را تامین و برای ادامه فعالیت ورود کند.
وی ادامه داد: در این صورت بانک عامل هم تسهیلات موردنیاز را تزریق خواهد کرد و با ۲۰۰ میلیارد تومان در مدت ۱.۵ سال قابل بهره‌برداری است.
صفی‌خانی افزود: کارخانه سیمان خرم‌آباد با ۱۷ درصد پیشرفت به ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل نیاز دارد و در مدت ۱۸ ماه قابل بهره‌برداری است. در صورت بهره‌برداری از کارخانه سیمان خرم‌آباد سالانه یک میلیون تن سیمان به تولید سالانه کشور اضافه می‌شود و زمینه اشتغال ۳۷۰ نفر نیز فراهم خواهد شد.


سهم آورده بیشتر شود، بانک مشکلی ندارد

همچنین علیرضا عزیزی، مدیرعامل شعب بانک سپه لرستان خاطرنشان کرد: این پروژه مشکلاتی دارد که یکی از آنها افزایش آورده دست‌کم ۳۴ میلیارد ریال است و اگر تامین شود، بانک با اهدای تسهیلات و ادامه کار مشکلی نخواهد داشت.
وی می‌گوید: اگر مسئولان کارخانه ۳ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان سهم آورده خود را تامین کنند برای پرداخت تسهیلات به کارخانه سیمان خرم‌آباد مشکلی وجود ندارد.
در این باره محمدحسین جناب، مدیرکل دفتر جذب سرمایه‌گذاری استانداری لرستان نیز گفت: پروژه هنوز تعطیل است و شرایط خوبی ندارد.
وی ادامه داد: مدیران و به ویژه استاندار به طور جد پیگیر حل مشکل این پروژه هستند اما رفع همه مشکلات در اختیار ما نیست.
جناب با اشاره به مشکل بانکی و حقوقی، تصریح کرد: در آخرین اقدام، بانک شرایطی گذاشته تا وارد فاز اجرا شود.
مدیرکل دفتر جذب سرمایه‌گذاری استانداری لرستان یادآور شد: خیلی پیگیری کرده‌ایم و تمام تلاش‌مان این است که مشکل پروژه کارخانه سیمان خرم‌آباد را رفع کنیم.
وی خاطرنشان کرد: این پروژه با اینکه موانع زیادی دارد اما جزو طرح‌های کلیدی استان انتخاب شده که باید تعیین تکلیف شود.
به گفته مسئولان، با راه‌اندازی این کارخانه سالانه یک میلیون تن سیمان تولید می‌شود و زمینه اشتغال ۳۷۰ تن به طور مستقیم و صدها نفر به‌طور غیرمستقیم ایجاد خواهد شد اما برخی سدهای سیمانی، مانع ادامه کار کارخانه سیمان خرم‌آباد شده‌اند و معلوم نیست مشکل چه زمانی حل می‌شود.

عناوین برگزیده