تاریخ: ۳۰ بهمن ۱۴۰۱ ، ساعت ۲۱:۵۸
بازدید: ۱۷۶
کد خبر: ۲۹۲۷۰۱
سرویس خبر : خودرو و قطعه سازی

پاسخ به گزارش روزنامه آرمان ملی «تخته گاز قیمت خودرو»

پاسخ به گزارش روزنامه آرمان ملی «تخته گاز قیمت خودرو»
‌می‌متالز - در پی انتشار مطلبی با عنوان «تخته گاز قیمت خودرو» در روزنامه آرمان ملی، مرکز ارتباطات وزارت صمت جوابیه‌ای را منتشر کرد.

به گزارش می‌متالز، نظر به درج گزارشی در روزنامه آرمان ملی با عنوان «تخت گاز قیمت خودرو» ذکر چند نکته جهت تنویر افکار عمومی لازم است:
۱. همانگونه که نگارنده این گزارش نیز بدان اشاره کرده است، نمی‌توان از نقش مافیای خودرو و دلالان در افزایش قیمت خودرو در بازار آزاد چشم پوشی کرد. امروز با توجه به عرضه مستقیم خودرو (تولید خودرو کامل) و افزایش آمار تحویل خودرو به مصرف کننده مطابق گزارش منتشر شده مرکز پژوهش‌های مجلس و ثبات قیمت کارخانه شاهد هستیم که دلالان و مافیای خودرو با حضور در بازار موجب افزایش قیمت خودرو در بازار آزاد می‌شوند.
۲. همانگونه که بار‌ها تاکید شده، عرضه خودرو به صورت قرعه کشی کارایی لازم را جهت برقراری ثبات در بازار خودرو نداشته و به همین جهت است که وزارت صمت در دوره فعلی به دنبال عرضه خودرو از طریق بورس کالاست تا هم دست دلالان کوتاه شود و همچنین هم تولید کننده و هم مصرف کننده از این معامله سود ببرند.
۳. هم اکنون ۲۰ درصد عرضه خودروسازان به دارندگان خودرو فرسوده و ۵۰ درصد به طرح جوانی جمعیت اختصاص داده و ۳۰ درصد باقیمانده نیز در بورس کالا عرضه می‌شود. برنامه عرضه خودرو اینگونه است که اگر خودروسازان قرار است هزار دستگاه خودرو عرضه کنند باید ۲۰۰ دستگاه را به طرح جایگزینی خودرو‌های فرسوده، ۵۰۰ دستگاه را به طرح جوانی جمعیت در قرعه کشی اختصاص دهند و ۳۰۰ دستگاه باقیمانده در بورس عرضه شود. این شیوه نیز موجب شده تا در طرح عرضه به صورت قرعه افراد حائز شرایط بیشتری صاحب خودرو شوند.
۴. ادعای عرضه خودرو‌های دارای عیب و ایرادات جزئی و کلی از جمله مواردی است که آن رسانه محترم باید با اسناد و مدارک آن را ثابت کند و اظهار نظر اینچنین نتیجه‌ای جز عدم اعتماد به تولید ملی، ضربه به خودروساز و تشویش اذهان عمومی ندارد.
۵. در این گزارش در حالی به عدم رغبت خودروساز به تولید به علت سود پایین اشاره می‌شود که الزام به قیمت گذاری دستوری از سوی وزارت صمت سابق بیش از ۴سال گریبان خودرو سازان را گرفته بود و در نتیجه استمرار این روش دست دلالان بازتر شد. اما عرضه خودرو در بورس کالا موجب شد تا خودروساز با رهایی از قیمت گذاری دستوری نفسی بکشد و تشویق به تولید و عرضه بیشتر شود.
۶. در خصوص واردات خودرو نیز بار دیگر تاکید می‌شود ۲۹ شرکت مجوز واردات خودروگرفته اند. واردات خودرو در حال انجام است و هم اینک ۲۱۴۰ دستگاه خودرو کیا و همینطور خودرو سواری چانگان برای عرضه در بورس پذیرش شده اند.

منبع: شاتانیوز

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده