تاریخ: ۳۰ بهمن ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۱:۳۰
بازدید: ۲۱۳
کد خبر: ۲۹۲۹۴۹
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
با هدف ایجاد تحول در صنعت ساختمان؛

تولید سیمان با استفاده از انرژی خورشیدی ممکن می‌شود

تولید سیمان با استفاده از انرژی خورشیدی ممکن می‌شود
‌می‌متالز - محققان برنامه‌های بلندپروازانه‌ای برای جایگزینی استفاده از سوخت فسیلی با انرژی خورشیدی (CST) در تولید سیمان دارند.

به گزارش می‌متالز، یک سازمان دولتی در آمریکا ۳.۲ میلیون دلار به Solar MEAD برای یک پروژه مشترک به سرپرستی CEMEX، آزمایشگاه‌های ملی Sandia و Synhelion برای کربن زدایی تولید سیمان، اعطا کرده است. Solar MEAD برنامه‌های بلندپروازانه‌ای برای جایگزینی استفاده از سوخت‌های فسیلی با انرژی حرارتی متمرکز خورشیدی (CST) در تولید کلینکر (جزو کلیدی سیمان) دارد. CEMEX و Synhelion برای معرفی CST در فرآیند تولید سیمان با یکدیگر همکاری کرده‌اند و اولین آزمایش موفق خود را در سال ۲۰۲۲ با تولید اولین کلینکر خورشیدی به دست آوردند.

تولید کلینکر از ذوب سنگ آهک، خاک رس و سایر مواد در کوره با دمای نزدیک به ۱۵۰۰ درجه سانتی گراد تولید می‌شود. سوخت‌های فسیلی آلاینده به طور سنتی برای گرم کردن کوره استفاده می‌شوند و ۴۰ درصد از انتشار مستقیم CO ۲ را برعهده دارند.

به گفته فرناندو آ. گونزالس، مدیرعامل CEMEX «سیمان تولید شده با انرژی خورشیدی یک فناوری هیجان انگیز با پتانسیل فوق العاده برای کاهش ردپای کربن و تولید سیمان است. دستیابی به هدف کربن صفر تا سال ۲۰۵۰ نیازمند نوآوری بی‌وقفه‌ای مانند این است تا فناوری‌های پیشرفت را کشف کنیم.»

پروژه جدید به بررسی روش‌هایی برای کاهش انتشار دی اکسید کربن، کاهش دمای فرآیند و افزایش کارایی تشکیل کلینکر با استفاده از انرژی خورشیدی می‌پردازد.

ناتان شرودر، محقق Sandia و محقق اصلی پروژه Solar MEAD معتقد است که «تکنولوژی‌های تجدیدپذیر قادر به تولید گرما در دمای مورد نیاز برای پردازش مواد خام سیمان هستند. این پروژه درک ما را از نحوه استفاده از فناوری خورشیدی متمرکز برای جمع آوری و تحویل گرما به تاسیسات تولید سیمان فعلی ارتقا می‌دهد و ارتباط مقطعی با سایر صنایع فرآوری سنگ معدن مانند نسوز، سرامیک و تولید باتری خواهد داشت. جایگزینی سوخت‌های فسیلی در صورت موفقیت شرکت‌ها، فرآیند جدید آن‌ها نه تنها امکان جایگزینی ۱۰۰ درصد سوخت‌های فسیلی را فراهم می‌کند، بلکه منجر به فرآیند جذب کربن کارآمدتر و کم‌هزینه‌تر در مقایسه با فناوری‌های پیشرفته فعلی می‌شود.»

منبع: خبرگزاری آنا

عناوین برگزیده