تاریخ: ۰۱ اسفند ۱۴۰۱ ، ساعت ۲۱:۵۴
بازدید: ۱۶۴
کد خبر: ۲۹۳۲۴۳
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

لزوم حمایت از نخبگان در حوزه معدن

لزوم حمایت از نخبگان در حوزه معدن
‌می‌متالز - با وجود ذخایر ۶۰ میلیارد تنی معادن مختلف در ایران، اما از این موهبت فقط ۴۰۰ میلیون تن در سال استخراج میشود.

به گزارش می‌متالز، این درحالی ست که اگر از نخبگان در شرکت‌های دانش بنیان حمایت لازم به عمل بیاد و مشارکت ان‌ها در این زمینه بیشتر شود ارزش افزوده چند برابر نصیب اقتصاد کشور خواهد کرد.

اکتشافات قدم اصلی برای دستیابی به ذخایر عظیم معادن در کشور است. دراین رابطه جدیدی مدیر برنامه ریزی و اطلاعات سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی می‌گوید: نیازمندیم این هستیم که تربیت نیروی انسانی متخصص کنیم. دراین باره هنوز ضعف داریم.

همانطور که مدیر برنامه ریزی و اطلاعات سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی می‌گوید در حوزه اکتشافات نیازمند نیرو‌های متخصص هستیم. از حدود ۸۰۰۰ شرکت دانش بنیانی که در حوزه‌های مختلف کشور فعال هستند ‏، کمتر از ۵۰۰۰ شرکت در حوزه معدن و صنایع معدنی حضور دارند. دراین باره وزارت صنعت معدن و تجارت سهم دانش بنیان‌ها را ۵ درصد اعلام کرده که رقمی ناچیز به حسای می‌اید.

رفع نیاز‌ها و کاهش وابستگی‌ها در حوزه ماشین آلات و گندله‌ها و نظارت بر فعالیت‌های معدنی پیشرفت‌هایی است که شرکت‌های دانش بنیان قدم‌های مثبتی در حوز معادن و صنایع معدنی برداشته اند. دراین باره خانم زندی مدیر یکی از شرکت‌های دانش بنیان که در این حوزه فعالیت می‌کنند توانسته اند به حالت کوره دوار، گندله‌ها را در مقیاس کوچک‌تر تولید کنند.

اقای عطایی مدیر یکی دیگر از شرکت‌های دانش بنیان فعال در حوزه معدن و صنایع معدنی است که موفق شده اند سامانه‌هایی طراحی کنند تا بر خودرو‌های معدنی نظارت داشته باشند.

باوجود گام‌هایی که برخی شرکت‌های دانش بنیان در حوزه معادن و صنایع معدنی برداشته اند، اما بزرگترین چالش، سهم ناچیز این شرکت‌ها در اکتشافات و استخراج معدن کشور است. خاک برداری‌های ۲ میلیارد مترمکعبی که نیازمند حضور بیشتر نخبگان و شرکت‌های دانش بنیان هاست.

به گفته رییس سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو)؛ حجم عملیات خاک برداری معادن کشور رحال حاضر ۱ میلیارد و نیم میلیون تن است که احتمال دارد با کشف معادن جدیدی که به مدار معادن کشور وارد می‌شوند، میزان این خاک برداری به بالای ۲ میلیارد متر مکعب برسد.

بغیر از اکتشاف و خاک برداری‌های عظیمی که در کشور در حوزه معادن وجود دارد، ماشین الات معدنی ایران میانگین عمر ان‌ها ۱۸ سال و فرصت کاری ۱۲۰۰ میلیارد تومانی اعلام شده که فرصتی بسیار مناسب برای بازار شرکت‌های دانش بنیان مهیاست. فرصت‌هایی که به گفته اسدی فرد رئیس مرکز موسسات دانش بنیان معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری؛ مبلغی به صندوق سرمایه گذاری نواوری برای جذب بیشتر دانش بنیان‌ها اضافه نشده است.

زمین و تسهیلات ناکافی و سخت گیری‌هایی که بانک در ارائه تسهیلات دارند از جمله مشکلات دیگری ست که حضور شرکت‌های دانش بنیان را در حوزه معادن وصنایع معدنی کمرنگ کرده است.

دراین باره سهیلی پور مدیر یکی از شرکت‌های دانش بنیان می‌گوید سه تا پنج برابر وامی که گرفته اند از ان‌ها وثیقه گرفته شده و این عمل بانک‌ها تمامی دارایی هایشان را قفل کرده است.

مشکلاتی که درباره حضور کمرنگ شرکت‌های دانش بنیان در حوزه فعالیت‌های معدنی عنوان می‌شود درحالی ست که راهکار کار پیش از این توسط رهبر انقلاب به مسوولان و دست اندرکاران گوشزد داده شده است. رهبر انقلاب در این رابطه تشکیل کارگروه و حضور حتمی متخصصان و مباشران را راهکار حضور قدرتمند دانش بنیان‌ها در این حوزه عنوان کرده اند.

هدف از حضور شرکت‌های دانش بنیان‌ها در حوزه معادن، افزایش سهم ان‌ها به نسبت بازیگران سنتی است. رویکردی که در سایه اعتماد معادن و صنایع معدنی به نخبگان در شرکت‌های دانش بنیان به واقعیت می‌پیوندد.

تعداد بازدید : 4

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت