به گزارش میمتالز، ذخایر سنگ آهن چین معمولاً در طول فصل زمستان با کاهش فعالیتهای ساختوساز افزایش مییابد، اما ذخایر از ماه مارس به بعد کاهش مییابد، زیرا تولید فولاد افزایش مییابد تا با افزایش سرعت کار ساختمان سازی، تقاضای فزاینده را برآورده کند. با توجه به تلاش پکن برای بهبود وضعیت اقتصادی پس از پایان دادن به سیاست سختگیرانه خود برای مقابله با کرونا که مانع رشد بازار در سال گذشته شد، انتظار میرود فعالیتهای زیرساختی و ساخت و ساز از سه ماهه دوم به بعد افزایش یابد. تسهیل سیاست پولی و اعطای وام از جمله اقداماتی است که با هدف تقویت ساخت و ساز انجام میشود.
به نظر میرسد واردات سنگ آهن چین در فوریه صعودی باشد و ۱۰۰.۲۲ میلیون تن تخمین زده شده است. قیمت فولاد چین نیز با توجه به امید به بهبود تقاضا در حال افزایش است.
از طرفی مساله رکود عرضه نیز مطرح است که بر قیمت سنگ آهن تاثیر میگذارد. نگرانیهایی در مورد عرضه استرالیا و برزیل دو صادرکننده بزرگ سنگ آهن دنیا مطرح است. صادرات استرالیا در فوریه نزولی برآورد شده از حدود ۸۵ میلیون تن دسامبر و ۸۰ میلیون تن ژانویه به حدود ۵۹ میلیون تن خواهد رسید. صادرات برزیل هم پس از افت ناشی از شرایط آب و هوایی در فوریه کمی بهبود مییابد از حدود ۲۳ میلیون تن ژانویه به حدود ۲۹ میلیون تن خواهد رسید.
در حالی که استرالیا و برزیل بر تجارت جهانی سنگ آهن از طریق دریا تسلط دارند، شایان ذکر است که سایر صادرکنندگان چیز زیادی به داستان کلی عرضه اضافه نمیکنند.
پیشبینی میشود آفریقای جنوبی، سومین صادرکننده بزرگ جهان، ۴.۱۲ میلیون تن در ماه فوریه صادر کند که نسبت به ژانویه که ۴.۵۹ میلیون تن بود کمتر است، در حالی که انتظار میرود هند نیز ۱.۴۸ میلیون تن صادرات داشته باشد در حالی که در ژانویه ۳.۴۹ میلیون تن صادرات داشته است.
کمبود عرضه و امید به افزایش تقاضای چین احتمالاً پایههای محکمی برای افزایش قیمت سنگ آهن خواهد بود. با این حال، این احتمال وجود دارد که عرضه در ماههای آینده به سطح عادی بازگردد، که ممکن است پتانسیل صعودی را محدود کند. عامل دیگر این است که آیا دیدگاه خوشبینانه بازار در مورد موفقیت احتمالی محرکهای اقتصادی چین در واقعیت عمل میکند یا اینکه برای به راه انداختن دومین اقتصاد بزرگ جهان بیش از حد انتظار به زمان نیاز است.
منبع: پایگاه خبری فولاد ایران