به گزارش میمتالز، او درباره تعداد اعتراضات خبر میدهد: در سامانه مجموعا ۴۳۱ اعتراض ثبت شد که از این تعداد ۷۶اعتراض تکراری بود و تعدادی اصلا اعتراض نبود؛ در نتیجه در مجموع ۳روزه ۳۶۵اعتراض ثبت شد و دبیرخانه شورا نسبت به دستهبندی آنها اقدام کرد. سنجابی ادامه میدهد: دبیرخانه شورایعالی نظارت در این پروندهها در مورد ۳۳۰ پرونده نظر کارشناسی خود را به شورایعالی نظارت اعلام کرد که البته این نظرات طریقیت دارد، اما حجیت ندارد؛ درباره ۱۵ پرونده نیز دبیرخانه نتوانست تصمیم بگیرد و آن را مراعا گذاشت. این مقام انتخاباتی اتاق بازرگانی بیان میکند: پیشبینی ما این است که کمتر از یکسوم این اعتراضات تایید شوند؛ با این حساب و با توجه به ۱۲۲۹ نفری که تاکنون تایید اهلیت شدهاند مجموعا ۱۰۰ نفر دیگر اضافه خواهند شد و در نهایت تعدادی کمتر از ۱۳۵۰ نفر در انتخابات اتاق رقابت خواهند کرد. او فرصت تعیینشده برای شورایعالی نظارت بهمنظور بررسی پروندهها و اعلام نظر را تا پنجشنبه ۱۱اسفند عنوان کرد.
او در پاسخ به این پرسش که آیا اتاقهای بازرگانی باید فهرست رای دهندگان را منتشر کنند یا نه، میگوید: مطابق قانون اصل بر این است که اتاق بازرگانی باید فهرست اعضای خود را منتشر کند، اما اینکه برخی میگویند لیستی شامل آدرس و شماره تلفن منتشر شود، قانون چنین اجباری نکردهاست. او توضیح میدهد: انتشار شماره و آدرس مطابق قانون با اخذ مجوز صاحب اطلاعات ممکن است، اما انتشار فهرست اعضا با لحاظ حریم خصوصی و بهگونهای که موجب آزار و اذیت نشود باید در سامانههای مربوطه منتشر شود تا عدالت در گردش اطلاعات برقرار شود.
همچنین هیات نظارت بر انتخابات اتاق بازرگانی تهران طی اطلاعیهای با یادآوری لزوم رعایت جدول زمانبندی فعالیتهای انتخاباتی به همه نامزدهایی که صلاحیت آنها برای حضور در انتخابات تایید شدهاست، اعلام کرد که از تبلیغ زودهنگام و خارج از موعد مقرر قانونی، چه بهصورت مستقیم و چه بهصورت غیرمستقیم اجتناب کنند.
در برنامه ابلاغی انجمن نظارت بر انتخابات، زمان تبلیغات برای نامزدها به مدت ۷ روز از ۱۲ اسفند تا ۱۹ اسفند (یک روز قبل از بر گزاری انتخابات) درنظر گرفته شدهاست. براین اساس هرگونه تبلیغ خارج از این موعد ممنوع و بهعنوان تخلف انتخاباتی درنظر گرفته میشود.
در اطلاعیه این هیات آمده است: «به کلیه داوطلبان محترم عضویت در هیاتنمایندگان اتاق تهران که صلاحیت آنها موردتایید قرار گرفتهاست، ابلاغ میشود از هرگونه تبلیغات انتخاباتی تحت هر عنوان و به هر شکل ممکن اعم از مستقیم یا غیرمستقیم در کلیه اشکال مختلف اعم از جراید و وسایل ارتباط جمعی و فضایمجازی و ... با هدف تبلیغات انتخاباتی در خارج از زمان مقرر جدا خودداری کنند.»
در این اطلاعیه تاکید شدهاست که هیات نظارت بر انتخابات اتاق تهران حسب وظیفه قانونی خود بر رعایت مقرره قانونی یادشده نظارت جدی خواهد داشت و چنانچه مشخص شود مواردی تخلف از آیین نامه صورتگرفتهاست، به وظیفه قانونی خود عمل میکند.
از آنجا که هنوز اسامی انتخاباتی نهایی نشدهاست، از اخبار انتخاباتی همچنان نمیتوان با قطعیت سخن گفت و فعالان نیز با احتیاط در اینباره حرف میزنند. برخی از تردیدها تاحدی به این دلیل است که گروهها از فعالیتهای یکدیگر کمتر اطلاع دارند و منتظر حرکت طرف مقابل هستند تا آرایش خود را بگیرند؛ مهمتر از همه حرکت دولت مشخص نیست و این مساله را یک منبع نزدیک به پیشگامان تحول مطرح میکند.
او در این زمینه به «دنیایاقتصاد» میگوید: پیشگامان تحول هنوز لیست خود را نهایی نکردهاست و منتظریم تایید اهلیتها و نیز تغییر گروهها نهایی شود تا لیست خود را نهایی کنیم. او درباره احتمال ائتلاف پیشگامان تحول با دیگر گروهها خبر میدهد: درباره ائتلاف با سایر گروهها مانعی وجود ندارد، اما در حال رصد شرایط هستیم تا مشخص شود دولت تا چه اندازه قصد ورود و دخالت دارد. او در توضیح این مطلب تصریح میکند: دولت کاندیدا ندارد، اما شایعاتی وجود دارد که در این دوره قصد دخالت جدی دارد و در همه لیستها افرادی را حمایت خواهد کرد؛ از همین رو ما نیز دست نگه داشته ایم و هنوز به جمع بندی نهایی نرسیده ایم. ائتلاف برای فردا بنا به شنیدهها لیست خود را تا حدی نهایی کردهاست و اکنون ۴۰ عضو آن مشخص است؛ به گفته یک منبع مطلع از موضوع ۲۰ نفر از لیست فعلی این جریان چهرههای جدید هستند، اما این لیست هم همچنان در معرض تغییر قرار دارد و تا روز آخر نمیتوان حرف قطعی درباره آن زد. اتاق نوین، دیگر ائتلاف حاضر با مشخصکردن سخنگوی خود قرار است در روزهای آینده کنفرانس خبری تشکیل دهد.
از اصفهان خبر میرسد یکی از فعالان اقتصادی شناخته شده در مراسمی به شکل غیررسمی انتخابات را کلید زده است. جریانی که در مقابل گروه حاکم فعلی بر اتاق قرار دارد و با حمایت یکی از چهرههای فعلی اتاق اصفهان که در انتخابات کاندید نشدهاست به فعالیت مشغول هستند. به گفته یک چهره نزدیک به این جریان، این گروه خود را متشکل از بازرگانان جوان و فعال شهر میداند و هدف خود را خالیکردن عرصه بخشخصوصی از حضور دولت عنوان میکند. جریان حاکم اتاق اصفهان نیز بنا به اخبار رسیده مدتها است به شکل غیررسمی فعالیت خود را شروع کردهاست و در جلساتی به شکل منظم با فعالان اقتصادی شهر رایزنی میکند. مشابه همین جریان در دیگر حوزه بااهمیت انتخابات، یعنی مشهد رقم خورده و جریان اپوزیسیون جریان حاکم تشکیل شده و مشغول فعالیت است. یک منبع نزدیک به این جریان درباره جو حاکم بر انتخابات مشهد میگوید: جریان حاکم بر اتاق که مشخص است چه کسانی هستند و تنها چند نیروی جوان، اما نزدیک به خود را اضافه کرده اند. به گفته این منبع مطلع با متشکلشدن جریان اپوزیسیون، اختلاف میان دو جریانی که درون پوزیسیون وجود دارد احتمالا ازبین میرود و لیستواحدی ارائه خواهد شد. او نیز مانند اتاق اصفهان جریانی را که شکلگرفتهاست جوان و در طیف سنی ۳۵ الی ۴۰ سالمیداند و خبر میدهد: اگر حزبی و متحد عمل کنیم میتوانیم تمام کرسیها را بگیریم و یکبار این تجربه را در شورای شهر داشته ایم؛ اما در نهایت باید با گروههای سراسری هماهنگی داشته باشیم. او از دو گزینه اتاق نوین و پیشگامان تحول برای پیوستن نام میبرد و اطلاع میدهد اکثریت این جریان متمایل به پیشگامان تحول هستند و میتوانند سرنوشت اتاق ایران را رقم بزنند.
منبع: دنیای اقتصاد