به گزارش میمتالز، در این مراسم که جمعی از وزرای دولت، اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی و سایر دستگاههای متولی، حضور داشتند، معاملات شمش طلای تولید شده در واحدهای ایمیدرو انجام شد.
مجوز راه اندازی الگو "ارایه گواهی سپرده شمش طلا" با پیگیریهای وزارت صنعت، معدن و تجارت، بانک مرکزی و وزارت اقتصاد، توسط سازمان بورس کالای ایران صادر شده است.
نخستین عرضه شمشهای طلا (معادن) ایمیدرو با استفاده از این الگو، روز پنجشنبه ۱۸ اسفند ماه جاری در تالار بورس کالا با حضور وجیه اله جعفری رئیس هیات عامل ایمیدرو صورت گرفته بود.
سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو)، اوایل خرداد ماه جاری قرارداد خزانه داری شمش طلا را با بانک ملت امضا کرده بود. به گفته جعفری رئیس هیات عامل ایمیدرو، ارایه گواهی سپرده شمش طلا در بورس کالا که ابتکار ایمیدرو برای هدایت نقدینگی به سمت تولید و توسعه است، منجر به افزایش سرمایه گذاری مردمی در این بازار و همچنین جذب بخشی از نقدینگی میشود.
در سند فوق در ابتدا شمش معدن طلای زرشوران به عنوان پشتوانه انتشار گواهی سپرده طلا، اعلام شد و طبق قرارداد جدید ایمیدرو با بانک ملت، اکنون شمش طلای موته نیز به عنوان پشتوانهای دیگر برای انتشار گواهی سپرده طلا است. در حال حاضر ایمیدرو ۳ تن شمش طلا ۲۴ عیار در اختیار خزانه بانک ملت قرار داده است.
طبق گفته رضا دولت آبادی مدیرعامل بانک ملت، تاکنون مردم عمدتا طلا را به صورت فیزیکی نگهداری میکردند که آن امر ریسکهایی به همراه داشت، اما با روش کنونی نه تنها ریسکی ندارد که قدرت نقدشوندگی گواهی مربوطه، بالا و معادل ریالی آن به سرعت در اختیار خریدار قرار داده میشود.
مدیرعامل بانک ملت ادامه داد: جذب نقدینگی در بورس و هدایت آن به سمت تولید و توسعه و نیز معافیت از پرداخت مالیات و عوارض از اثرات ابزار جدید بورس کالا به شمار میآید.
طبق این قرارداد امکان صدور گواهی سپرده کالایی شمش طلا حتی در مقادیر پایین نیز فراهم است به طوری که خریداران از یک دهم گرم میتوانند گواهی سپرده طلا خریداری کنند و چنانچه میزان خرید به یک کیلوگرم برسد، خریدار قادر به دریافت شمش از خزانه داری بانک ملت خواهد شد.
قدرت نقد شوندگی بالا، امنیت نگه داری، معافیت از پرداخت مالیات و عوارض، کارمزد پایین نسبت به بازار فیزیکی، شفافیت قیمت بر اساس عرضه و تقاضا و قابلیت دسترسی برای تمامی مردم از ویژگیهای این اوراق است.
معادن ایران سالانه حدود ۱۰ تن شمش تولید میکنند که با استفاده از این الگو، امکان فروش مستقیم آن به مردم فراهم شده است.
منبع: ایمیدرو