به گزارش میمتالز، تسهیلات تبصره ۱۶ استان در سه ماه گذشته ابلاغ شد و در همین مدت نیز نوسانات ارزی به شدت افزایش یافت. تاکنون فقط ۱۳ درصد از تسهیلات تبصره ۱۶ پرداخت شده و دلیل عمده این عدم پرداختی کمبود منابع بانکی استان است. از طرف دیگر، تعلل و نبود منابع بانکی موجب نوسانات ارزی شد، افزایش قیمت تجهیزات اولیه برخی کسب و کارها به دلیل نوسانات ارزی موجبات سردرگمی افراد را ایجاد کرده است.
معاون سازمان بازرسی کهگیلویه و بویراحمد در جلسه کارگروه اقتصادی، اشتغال و سرمایه گذاری استان در این خصوص گفت: برخی افراد به سازمان بازرسی مراجعه کرده اند به این دلیل که نوسانات ارزی موجب افزایش هزینههای اولیه کسب و کارشان شده است، در یک ماه گذشته ارز دچار نوساناتی شد و افرادی که قصد خریداری دستگاههایی با قیمت ارز بودند با مشکل مواجه شده اند و مشخص نیست که این افراد باید چکار کنند؟
معاون اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد نیز گفت: مقصر نه سرمایه گذار است، نه دولت، بلکه وضعیت کشور با وجود تحریمها و مسائل کشوری تغییراتی میکند، قطعا برای این تفاوتهای قیمتی متممی درنظر گرفته میشود تا این تفاوت قیمتی جبران شود.
احسان عسکری به سهم کم بانکهای کهگیلویه و بویراحمد اشاره کرده و گفت: توازن منابع بانکی نباید بر اساس شاخصههای استانی باشد، بلکه این توازن باید بر اساس منابع بانک باشد و تقسیم صورت بگیرد.
عسکری اظهار کرد: سهم بانکهای کهگیلویه و بویراحمد همیشه کم بوده و اگر به این وضع بخواهیم پیش برویم، محرومیت استان به این راحتی از بین نمیرود.
عسکری گفت: تاکنون در استان نگاهها همیشه به سمت اصلاح و بهبود زیرساختها بوده، ولی ما باید از این به بعد به اشتغال زایی و اقتصاد و معیشت مردم توجه بیشتری داشته باشیم.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کهگیلویه و بویراحمد نیز در جلسه کارگروه اقتصادی، اشتغال و سرمایه گذاری استان گفت: یک هزار و ۲۸۶ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان تسهیلات به استان ابلاغ که میان ۹ دستگاه توزیع شده است و تاکنون ۱۷۱ میلیارد تومان از این مبلغ جهت ایجاد اشتغال به متقاضیان پرداخت شده است.
دبیر کارگروه اقتصاد، اشتغال و سرمایه گذاری بر پرداخت تسهیلات تبصره ۱۶ توسط بانکها به متقاضیان تاکید کرد و اظهار داشت: اعتبارات تبصره ۱۶ بسیار مهم است و اولویتی برای حوزه اشتغال است، پس باید به نحو احسن مورد استفاده قرارگیرد.
منبع: کبنا نیوز