تاریخ: ۱۱ اسفند ۱۳۹۷ ، ساعت ۱۰:۴۲
بازدید: ۳۸۷
کد خبر: ۲۹۷۱۰
سرویس خبر : فلزات غیرآهنی
بی‌ام‌آی‌ریسِرچ پیش‌بینی کرد

پیشتازی لیتیومی امریکای جنوبی

می متالز - لیتیوم، هر چند در ایران هنوز نخستین گام‌های اکتشاف را برداشته اما در نقاطی از جهان همانند استرالیا و کشورهای امریکای جنوبی در مسیر توسعه تولید پیش می‌رود. حال بی‌ام‌آی ریسرچ از پیشتازی آرژانتین و شیلی در این مسیر خبر می‌دهد.
پیشتازی لیتیومی امریکای جنوبی

به گزارش می متالز به نقل از ماینینگ، بنا بر داده‌هایی که موسسه پژوهشی بی‌ام‌آی‌ریسرچ منتشر کرده، در یک دهه پیش رو شیلی و آرژانتین، پیشتازان تولید لیتیوم در جهان خواهند بود. بی‌ام‌آی، موسسه‌ای پژوهشی است که تحلیل‌های اقتصاد کلان، صنعت و بازار مالی را ارائه می‌دهد و ۲۴ صنعت و ۲۰۰ بازار جهانی را زیر پوشش دارد.
بنا بر گزارش این موسسه، این پیشتازی حاصل پروژه‌هایی است که در این ۲ کشور انجام شده و قرار است در امسال میلادی به ایجاد ظرفیت‌های جدید از این فلز منجر ‌شود. هموار شدن موانع قانونی که در گذشته در مسیر اکتشاف لیتیوم وجود داشت نیز عامل دیگری است که حکایت از توسعه تولید این فلز دارد.
در واقع روند کند توسعه پروژه‌های لیتیومی در شیلی به دلیل کنترل شدید این کشور بر سطوح تولید لیتیوم است اما اکنون فرصت‌های سرمایه‌گذاری در بخش لیتیوم شیلی به طور مستمر فراهم آمده است؛ اتفاقی که در پی پیروزی دوباره میگل خوان سباستین پینیه‌را رئیس‌جمهوری شیلی در سال گذشته میلادی رخ داد.
در همین زمینه، کورفو (Corfo) یا شرکت توسعه تولید شیلی اعلام کرد که پیشنهادهایی از ۶ شرکت در زمینه تولید لیتیوم فلزی و کاتدهای لیتیوم دریافت کرده است. ۳ شرکت‌ چینی، یک شرکت روسی و یک شرکت کره‌ای هستند و یک شرکت نیز در خود شیلی است. بی‌ام‌آی در ادامه، از چشم‌انداز مثبتی که برای این بخش متصور است، می‌گوید و اینکه این دو کشور توان دارند که تولید جهانی لیتیوم را در کنار استرالیا به پیش ببرند. شرکت امریکایی شیمیایی آلبِمِیرل نیز حدود ۳ ماه پیش پیشنهادی مبنی بر تولید لیتیوم در شیلی ارائه داده بود که بتواند تا سال ۲۰۲۰ میلادی (۱۳۹۹خورشیدی) سالانه ۱۲۵ هزار تن از این فلز تولید کند. هم‌اکنون این شرکت نیز به دنبال دریافت تاییدیه برای اجرای پروژه مورد نظر است.
همچنین از جمله مصادیق تحقق پیش‌بینی بی‌ام‌آی، رشد تولید شرکت شیمیایی و شیلیایی «سیوسیداد کوییمیکا مینرا» است. این شرکت بزرگ‌ترین تولیدکننده لیتیوم در جهان به شمار می‌آید و تصمیم دارد تا نیمه امسال میلادی در تیر ۱۳۹۸ خورشیدی، ظرفیت تولید کربنات لیتیوم را به ۶۳ هزار تن در سال افزایش دهد. تولید کنونی آن ۴۸ هزار تن در سال است.
همسو با شیلی، آرژانتین نیز تصمیم دارد تا ۲ سال آینده، به بزرگ‌ترین تولیدکننده لیتیوم در جهان تبدیل شود. بی‌ام‌آی در این باره می‌گوید: افزایش قدرت پروژه‌ها سبب شده است بسیاری از شرکت‌های معدنکار نوپا به این عرصه وارد شوند و این توانمندی را داشته باشند که در کنار شرکت‌های بزرگ‌تر در بهره‌برداری از این فلز نوظهور پیش روند.
یک پروژه‌ کلیدی که قرار است امسال میلادی در آرژانتین آغاز به کار کند، یک سرمایه‌گذاری مشترک بین شرکت‌های «لیتیوم امریکاز» و «سیوسیداد کوییمیکا مینرا» به ارزش ۶۷۵ میلیون دلار است. این پروژه «کوچاری اولاروز» نام دارد و ظرفیت تولید به طور متوسط ۲۵ هزار تن لیتیوم کربنات را دارد.
در نهایت بی‌ام‌آی نتیجه می‌گیرد در پرتو توسعه و همچنین بر اساس این واقعیت که تولیدکنندگان باتری‌های لیتیوم‌یون، در رقابت برای تامین موجودی مورد نیاز هستند، دارندگان لیتیوم در شیلی و آرژانتین می‌توانند امیدوار باشند که از استخراج لیتیوم در فصول پیش رو به درآمد چشمگیری دست می‌یابند.

همچنین نموداری که سازمان زمین‌شناسی ایالات متحده و موسسه پژوهشی بی‌ام‌آی‌ریسرچ در همین زمینه منتشر کرده‌اند، نشان می‌دهد که میزان تولید معدن لیتیوم در آرژانتین و شیلی از سال ۲۰۱۴ میلادی(۱۳۹۳ خورشیدی) افزایشی بوده و این سیر صعودی تا سال ۲۰۲۷ میلادی(۱۴۰۶ خورشیدی) نیز ادامه خواهد داشت. بنا بر پیش‌بینی بی‌ام‌آی میزان تولید آرژانتین، از کمتر از ۲۰ هزار تن در سال ۲۰۱۴ میلادی به ۱۲۰ هزار تن در سال ۲۰۲۷ میلادی خواهد رسید و میزان تولید در شیلی که در سال ۲۰۱۴ میلادی حدود ۲۰ هزار تن بود، در سال ۲۰۲۷ میلادی(۱۴۰۶خورشیدی) به بیش از ۸۰ هزار تن رشد خواهد کرد، در نتیجه در دهه پیش رو تولید لیتیوم در شیلی حدود ۱۱۲.۵ درصد و در آرژانتین حدود ۱۱۰۰ درصد بیشتر خواهد شد.
رنگ آبی تیره در نمودار، نشانگر تولید لیتیوم در آرژانتین و رنگ آبی روشن نشانگر تولید شیلی است. بازه زمانی نمودار از چپ به راست، برآورد بی‌ام‌آی از حجم تولید در سال‌های ۲۰۱۴ میلادی(۱۳۹۳ خورشیدی) تا سال ۲۰۱۷ میلادی(نیمه دی ۱۳۹۶) را نشان می‌دهد و در ادامه، پیش‌بینی این موسسه را از حجم تولید در امسال میلادی تا ۲۰۲۷ میلادی(۱۴۰۶ خورشیدی) ترسیم می‌کند. منبع نمودار، سازمان زمین‌شناسی ایالات متحده و موسسه پژوهشی بی‌ام‌آی‌ریسرچ است.

عناوین برگزیده
پرطرفدارترین عناوین