تاریخ: ۱۳ فروردين ۱۴۰۲ ، ساعت ۲۲:۴۱
بازدید: ۲۴۳
کد خبر: ۲۹۷۲۱۹
سرویس خبر : آهن و فولاد
حمیدرضا فولادگر عضو خبره شورای عالی اجرای سیاست‌های کلی اصل چهل و چهار قانون اساسی عنوان کرد:

رشد تولید نیازمند حمایت و مانع زدایی از تولید است/ در تدوین استراتژی‌های تولید فولاد کشور، ذوب آهن اصفهان یک بخش مستقل دیده شود

رشد تولید نیازمند حمایت و مانع زدایی از تولید است/ در تدوین استراتژی‌های تولید فولاد کشور، ذوب آهن اصفهان یک بخش مستقل دیده شود
‌می‌متالز - حمیدرضا فولادگر، عضو خبره شورای عالی اجرای سیاست‌های کلی اصل چهل و چهار قانون اساسی گفت: مقام معظم رهبری در حدود ۱۲ سال اخیر از عناوین اقتصادی برای نامگذاری شعار سال استفاده نمودند و در حدود ۶ سال گذشته مقوله تولید را نیز به مباحث اقتصادی پیوند دادند که این رویکرد، نقش تولید را در اقتصاد پر رنگ‌تر می‌کند.

یکی از بهترین راه‌های مهار تورم، رشد تولید است

به گزارش می‌متالز، وی افزود: مقام معظم رهبری در آستانه سال جدید و در جمع مردم مشهد، بزرگترین مشکل کشور را مباحث اقتصادی عنوان کردند و لذا به منظور مهار تورم، مقوله رشد تولید را عنوان نمودند، زیرا یکی از بهترین راه‌های مهار تورم، رشد تولید است.

نماینده سابق مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه اکثریت اقتصاد دانان نیز رشد تولید را یکی از بهترین راه‌های مقابله با تورم قلمداد می‌کنند، تصریح کرد: با افزایش تولید، رشد اقتصادی در کشور ارتقاء می‌یابد و همچنین با افزایش تولید نا خالص ملی نیز، رونق کسب و کار ایجاد می‌شود که این عوامل کاهش تاثیرات تورم را رقم می‌زنند.

عضو سابق کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد: مهار تورم و رشد تولید از یکدیگر تاثیر می‌پذیرند. با افزایش قیمت تمام شده کالا و خدمات، قیمت محصولات تولیدی نیز افزایش می‌یابد و بنابراین تولید کننده شرایط سخت تری را تجربه می‌کند، زیرا از یک طرف هزینه‌های تولید زیاد می‌شود و از سوی دیگر تورم بالا، آسیب زا می‌گردد و در صورتی که این تورم مهار نشود، افزایش قیمت محصولات، تورم جدید دیگری را ایجاد می‌کند لذا برای مقابله با تورم نیاز است، رشد تولید داشته باشیم.

حمیدرضا فولادگر که معتقد است ریشه‌های تورم باید شناسایی شده و در همان ابتدای فرآیند به کلی مهار گردند، اظهار داشت: عوامل تورم زا این چنین تقسیم می‌شوند بخش اول نا ترازی‌های عملیاتی در بودجه دولت، هزینه‌های کل کشور و افزایش هزینه‌های تمام شده مربوط به تولید، کاهش بهره وری و ایراد‌های ساختاری دستگاه‌های دولتی و غیردولتی است، دسته دوم این عوامل به افزایش قیمت‌های تمام شده کالا و خدمات باز می‌گردد و بخش سوم نیز هزینه بر بودن ساختار‌های دولتی و غیردولتی است که این عوامل به نوعی بر یکدیگر تاثیرگذار هستند.

رشد تولید نیازمند حمایت و مانع زدایی از تولید است

رئیس سابق کمیسیون تولید ملی و اصل ۴۴ قانون اساسی اظهار داشت: رشد تولید نیازمند حمایت و مانع زدایی از تولید است که این بخش از تولید ممکن است بار مالی هم داشته باشد به عنوان مثال بخش‌های بانکی، بیمه ای، مالیاتی، گمرکی و ...، اما بخش دوم که مانع زدایی و بهبود کسب و کار است هزینه بر نمی‌باشد و بیشتر به تصمیم گیری‌ها و سیاست گذاری‌ها مربوط می‌شود که مسیر دوم برای تسهیل شرایط تولید به هدف نزدیک‌تر است.

صنعت فولاد، درخط اول جبهه عملیاتی نمودن شعار سال قرار دارد

نماینده سابق مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی گفت: صنعت فولاد به عنوان صنایع مادر کشور محسوب می‌شود. مواد معدنی، انرژی و نیروی انسانی ماهر نیز مزیت‌های نسبی موجود در کشور برای سرمایه گذاری در بخش تولید فولاد هستند لذا صنعت فولاد بیشترین نقش را در رشد تولید دارد و در خط اول جبهه عملیاتی نمودن شعار سال قرار دارد.

وی با اشاره به اینکه در بخش مهار تورم نیز صنعت فولاد باید از طریق مدیریت عوامل تولید از معدن تا محصول نهایی، افزایش بهره وری را ایجاد نماید، ادامه داد: در یک جمله صنعت فولاد، پیشران رشد تولید است و نیاز است از طریق بهبود قیمت تمام شده به مهار تورم کمک کند.

بومی سازی قطعات و تجهیزات، تولید مستمر فولاد را در پی دارد

حمیدرضا فولادگر در ادامه به نقش و اهمیت بومی سازی در رشد تولید فولاد پرداخت و افزود: تکیه بر توان داخل و تامین قطعات مورد نیاز زنجیره تولید فولاد در داخل کشور سبب می‌شود این فرآیند بدون دغدغه تامین تجهیزات، مسیر ارتقاء تولید را در پیش بگیرد و به موازات آن نیز اشتغالزایی و سرمایه گذاری بیشتری در داخل کشور و در بخش‌های بالا دست و پایین دست زنجیره تولید ایجاد شود که البته نیاز است در این رویکرد افزایش بهره وری و اصلاح ساختار نیز مورد توجه قرار بگیرد تا افزایش قیمت تمام شده را شاهد نباشیم، ذکر این نکته ضروری است که ذوب آهن اصفهان در زمینه بومی سازی قطعات و تجهیزات خط تولید دستاورد‌های بسیار خوبی داشته است که شایسته تقدیر می‌باشد.

استفاده از تولیدات ملی در پروژه‌های عمرانی یک ضرورت است

نماینده سابق مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این سوال که استفاده از تولیدات ملی در طرح نهضت ملی مسکن چگونه زمینه ساز مهار تورم و رشد تولید می‌شود چنین گفت: بحمدا... رشد تولید و گسترش سبد محصولات ساختمانی استاندارد در کشور مشهود است و به واقع در این بخش خودکفا هستیم لذا استفاده از این محصولات در طرح‌های عمرانی مختلف کشور و به ویژه طرح نهضت ملی مسکن نه تنها اقدام پسندیده‌ای است بلکه یک ضرورت محسوب می‌شود.

وی اضافه کرد: هم اکنون بهترین مقاطع ساختمانی با استاندارد‌های روز دنیا در ذوب آهن اصفهان تولید می‌شود لذا تعامل این کارخانه با انبوه سازان مسکن تحت نظارت وزارت راه و شهرسازی دستاورد‌های بسیار خوبی در زمینه رشد تولید ملی (فولاد) رقم می‌زند و طرح نهضت ملی مسکن نیز با ثمره تلاش و کوشش شبانه روزی مهندسین و متخصصین داخلی و تجربه انبوه سازان مسکن به ثمر می‌نشیند.

عضو خبره شورای عالی اجرای سیاست‌های کلی اصل چهل و چهار قانون اساسی با تاکید بر حمایت از بخش صادرات کشور گفت: بعضاً مبحث صادرات به تامین نیاز داخل پیوند داده می‌شود و به نوعی برخی این دو بخش را در تقابل با یکدیگر قرار می‌دهند که بنده اعتقاد دارم این رویکرد منطقی نیست. زمانی صنایع ما می‌توانند رشد کنند و رقابت پذیر شوند، که تولید آن‌ها قابلیت صادرات داشته باشد.

بازار‌های صادراتی هدف را به آسانی بدست نمی‌آوریم که به سادگی از دست بدهیم

وی اضافه کرد: زمانی که ما کارخانه‌ای مانند ذوب آهن اصفهان داریم که مقاطع ساختمانی آن قابلیت صادرات دارند، چرا ما نباید از این بازار‌های صادراتی استفاده کنیم؟ نکته دیگر اینکه ما بازار‌های صادراتی هدف را به آسانی بدست نمی‌آوریم که به سادگی آن‌ها را از دست بدهیم به ویژه در شرایط تحریم که شناسایی بازار‌ها و سپس حفظ آن‌ها بسیار سخت است لذا از دست دادن بازار‌های صادراتی، آسیب‌های بسیاری را به اقتصاد کشور وارد می‌کند.

دولت با وظیفه تنظیم گری و نظارت، برای تولید داخل و صادرات برنامه مدون داشته باشد

رئیس سابق کمیسیون تولید ملی و اصل ۴۴ قانون اساسی اضافه کرد: در سیاست‌های اقتصادی برنامه‌های پنجم، ششم و هفتم و سیاست‌های اقتصاد مقاومتی و تولید ملی همه و همه بر حمایت از صاردات تاکید شده است ضمن اینکه اگر دولت برنامه‌ای برای حمایت از تولید داخل دارد، نیاز است بر مبنای وظیفه تنظیم گری خودش در این زمینه برنامه ریزی داشته باشد. بعضاً این تنظیم گری و نظارت با قیمت گذاری دستوری اشتباه گرفته می‌شود و از این طریق بازار‌های صادراتی ما از دست می‌رود. بسیاری از کشور‌های دنیا به صورت خاص برای حمایت از صادرات تعرفه می‌گذارند و مقررات ویژه‌ای وضع می‌کنند و حتی در برخی از کشور‌ها قیمت محصول صادراتی و داخل متفاوت است و این کاری است که دولت از طریق تنظیم گری و نظارت می‌تواند انجام بدهد، اما قیمت گذاری‌های مکرر که از نوع دخالت در بازار باشد و باعث شود بازار‌های صادراتی هدف و فرصت‌های صادراتی از دست برود، صحیح نیست و این رویه‌ها باید اصلاح شود.

هم افزایی برای تامین انرژی پایدار صنعت فولاد

تامین پایدار نهاده‌های تولید و از جمله انرژی چه تاثیری بر تولید فولاد دارد نیز از جمله سایر سوالات بود که نماینده سابق مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی چنین به آن پاسخ داد: انرژی جزء لاینفک تولید فولاد و عامل دوام و بقای آن به شمار می‌رود. در صنعت فولاد تامین پایدار سنگ آهن، فناوری و تکنولوژی‌ها و در مجموع کلیه نهاده‌های مورد نیاز تولید فولاد بسیار مهم است. در حال حاضر سیاست دولت، واقعی کردن قیمت حامل‌های انرژی است و از طرف دیگر صنایع بزرگ را مکلف کرده است در بخش تامین انرژی مورد نیازشان سرمایه گذاری کنند.

عضو سابق کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اعتقاد دارم ورود دولت به مقوله تامین انواع انرژی و از طرف دیگر سرمایه گذاری فولادی‌ها در این بخش، هر دو رویکردی صحیح محسوب می‌شوند. رهبر معظم انقلاب در پیام نوروزی امسال اشاره داشتند بزرگترین ضعف ما اقتصاد دولتی است و بنابراین باید بخش خصوصی در این عرصه مشارکت داده شود لذا دولت باید برای تامین انرژی کل کشور برنامه داشته باشد و بخش تولید نیز سرمایه گذاری کند حتی تولیدی‌ها می‌توانند مازاد انرژی خودشان را به شبکه بدهند و دولت با قیمت عادلانه از آن‌ها خریداری کند.

عضو خبره شورای عالی اجرای سیاست‌های کلی اصل چهل و چهار قانون اساسی گفت: دو سوم فولاد دنیا با روش کوره بلند تولید می‌شود و کمتر از یک سوم آن به شیوه احیا مستقیم، میدرکس و... تولید می‌گردد، اما در کشور ما ذوب آهن اصفهان تنها تولید کننده کوره بلندی است که البته شرکت میدکو نیز به این شیوه تولید ورود کرده است.

در تدوین استراتژی‌های تولید فولاد کشور، ذوب آهن اصفهان یک بخش مستقل دیده شود

حمیدرضا فولادگر گفت: باید در تدوین استراتژی‌های تولید فولاد در کشور که وظیفه دولت، وزارت صمت، ایمیدرو و معاونت معدنی است ذوب آهن اصفهان به عنوان یک بخش مستقل دیده شود، زیرا مانند سایر صنایع فولادی از یارانه انرژی برخوردار نیست و زغالسنگ و کک را نیز با قیمت بالا وارد می‌کند بنابراین همان طور که اشاره شد این چالش‌ها باید در هر نوع تصمیم گیری حاکمیتی که قرار است برای ذوب آهن لحاظ شود، مورد توجه قرار بگیرد.

وی ذوب آهن اصفهان را به عنوان کانون تربیت نیروی انسانی ماهر برای کلیه صنایع کشور قلمداد کرد و گفت: این شرکت از طریق طرح‌های توازن به روز رسانی و اصلاح ساختار‌های مختلف را نیاز است تسریع بدهد و برای شکوفایی بیش از پیش تلاش نماید.

منبع: ذوب آهن اصفهان

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده