تاریخ: ۱۶ فروردين ۱۴۰۲ ، ساعت ۲۳:۴۴
بازدید: ۱۴۶
کد خبر: ۲۹۷۶۰۴
سرویس خبر : خودرو و قطعه سازی

گره کور واگذاری خودروسازان

گره کور واگذاری خودروسازان
‌می‌متالز -: با توجه به اینکه یک سال از دستور رئیس‌جمهور برای واگذاری خودروسازان می‌گذرد، معاون وزیر صمت می‌گوید دولت تمام کار‌های مربوط به واگذاری سهام تودلی را انجام داده، اما کسی حاضر به خرید نیست.

به گزارش می‌متالز، علی نبوی رئیس سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) در مورد آخرین وضعیت واگذاری سهام دولت در خودروسازان، اظهار کرد: واگذاری سهام دولت در خودروسازی‌ها فاز دوم واگذاری است؛ در حال حاضر ما در فاز اول قرار داریم که در این فاز مقرر شده مشکل خود سهامداری یا همان سهام تودلی دو شرکت حل شود، زیرا تا زمانی که مشکل خودسهامداری حل نشود نمی‌توان واگذاری سهام دولت را عملیاتی کرد.

وی افزود: عدد سهام دولت در خودروسازی‌ها قابل توجه نیست؛ این عدد در شرکت ایران‌خودرو ۷/ ۵درصد و در سایپا حدود ۱۷درصد است. نبوی ادامه داد: در فاز اول اقدامات زیادی را انجام دادیم و سهام‌داری در خودروسازان را ارزیابی کردیم و ارزش‌گذاری کارشناسی سهام نیز تهیه شد. آگهی نیز منتشر کردیم، اما به دلیل فضای اقتصادی حاکم بر صنعت خودروی کشور، خریداران تمایلی به حضور در این صنعت ندارند. معاون وزیر صمت افزود: تولید و فروش خودرو به نحوی است که این شرکت‌ها زیانده شده‌اند که قسمت کوچکی از این زیاندهی ناشی از عدم بهره‌وری داخل مجموعه‌هاست و قسمت عمده نیز مربوط به مشکلات کلان صنعت خودرو و نحوه قیمت‌گذاری دستوری و تاکید بر آن است. وی اضافه کرد: به این دلیل سهامداران و سرمایه‌گذاران علاقه‌ای به ورود به این بخش ندارند؛ در واقع سرمایه‌گذاران معتقدند وقتی تولید و فروش خودرو زیانده است دلیلی ندارد وارد این حوزه شوند.

نبوی گفت: ما با هر خریدار محتملی که فکر می‌کردیم ممکن است علاقه به ورود به این حوزه داشته باشد جلسه گذاشتیم و مذاکره کردیم، اما برایند همه این جلسات این بود که تکلیف صنعت خودرو مشخص شود و وقتی این شرکت فروخته شد تولیدکننده اجازه دارد محصول را با قیمت مدنظر خود بفروشد یا اینکه قیمت به صورت دستوری تعیین خواهد شد؛ بنابراین تا زمانی که این مشکل حل نشود هیچ خریداری اقدام به خرید سهام این دو شرکت نمی‌کند. رئیس سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران افزود: ما همه تلاش خود را کرده و جلسات متعددی در وزارت امور اقتصادی و دارایی برگزار کردیم؛ تلاش این بود که «خروج از شمول قیمت‌گذاری دستوری خودروسازان» مصوب شود. وی ادامه داد: اگر موضوع کلان اقتصادی صنعت خودرو را حل کنیم می‌توانیم امیدوار باشیم سرمایه‌گذاران به خرید سهام تودلی خودروسازان در گام نخست تمایل پیدا کنند.

نبوی اضافه کرد: در مورد واگذاری سهام دولت در خودروسازان سازمان خصوصی‌سازی اقدامات مربوطه را باید انجام دهد. البته سازمان خصوصی‌سازی برای پیش بردن این سیاست، چند ماه قبل مصوب کرد سهام‌هایی که در لیست واگذاری هستند از وثیقه خارج شوند. اقداماتی در این راستا در حال انجام است تا سهام‌ها از وثیقه خارج شده و آماده واگذاری به بخش خصوصی شوند. معاون وزیر صمت یادآور شد: به هر حال نکته مهم این است که تا وقتی مشکل خودسهامداری به عنوان مرحله نخست حل نشود، نمی‌توان درمورد واگذاری سهام دولت اقدام کرد. وی در مورد اینکه دولت موافق لغو قیمت‌گذاری دستوری خودروسازان است، تصریح کرد: تمام ارکان حکومت از جمله وزارت صمت، مجلس، شورای رقابت و... به دنبال لغو قیمت‌گذاری دستوری هستند، اما اینکه نحوه حذف قیمت‌گذاری چگونه باشد در اختیار ما نیست. منتظر هستیم مراجع تصمیم‌گیر در این رابطه تصمیم بگیرند.

نبوی افزود: مشکلی در سمت عرضه سهام نداریم، آگهی زده و ارزش‌گذاری کرده‌ایم. اما در سمت تقاضا مشکل داریم، زیرا کسی حاضر به خرید سهام نیست چراکه در مورد قیمت‌گذاری و نحوه فروش خودرو مشکل و ابهام وجود دارد. رئیس سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) تاکید کرد: اگر نتوانیم اقتصاد کلان صنعت خودرو یعنی برون بنگاه را حل کنیم نباید انتظار داشته باشیم که بخش خصوصی با گرفتن درون بنگاه، اتفاق ویژه‌ای رقم بزند.

منبع: دنیای اقتصاد

عناوین برگزیده