به گزارش میمتالز، براساس توافقات انجام شده بین دو کشور ایران و عربستان، مقرر شد دو کشور درجهت گسترش همکاریها در همه زمینهها اقدام کنند و گامهای لازم به تدریج برداشته شود.
همچنین در مذاکرات مقامات این دو کشور بر ضرورت تلاش و توافق برای گسترش روابط در زمینههای اقتصادی در دو بخش دولتی و خصوصی گفتگو و تأکید شد که موافقتنامههای موجود بین دو کشور زمینه قانونی و حقوقی موجود را برای آغاز و تقویت اینگونه فعالیتها فراهم کرده است.
براساس گفته سخنگوی وزارت امور خارجه، قرار است هیأتهای دولتی و خصوصی دو کشور در این زمینه با هم دیدار و زمینههای گسترش همکاریهای تجاری و اقتصادی و همکاری در زمینه سرمایه گذاری مشترک را فراهم کنند.
موضوعی که با توجه به بازار ۱۸۸ میلیارد تومانی واردات عربستان و همچنین پتانسیل بالای جذب سرمایه در حوزههای مختلف صنعت، معدن، گردشگری و کشاورزی در ایران، میتواند به عنوان یک اتفاق مهم برای توسعه اقتصادی دو کشور شناخته شود.
در این خصوص با نگاهی به مزیتهای موجود در دو کشور به نظر میرسد بزرگترین محصول گسترش روابط ایران و عربستان، بازگشایی هرچه بیشتر راههای مبادلاتی برای تجارت و سرمایه گذاری خارجی دو کشور باشد.
با نگاهی به آمار تجارت سالهای دور این دو کشور اسلامی، مشخص میشود، تجار سعودی همواره به محصولات معدنی و فلزاتی ایران علاقهمند بوده اند و با توجه به وضعیت جغرافیایی این کشور، بازارمحصولات غذایی آن نیز ظرفیت بالایی برای ورود شرکتهای ایرانی دارد.
همچنین، باتوجه به برخورداری ایران از نیروی کار تخصص یافته بخصوص در بخش خدمات پزشکی و همچنین پتانسیلهای ایجاد شده برای جذب توریسم درمانی در ایران، این گزینه نیز به عنوان یکی از بخشهایی شناخته میشود که میتواند به تقاضای زیادی را از عربستان به خود جذب کند.
در بخش بوم گردی نیز، باتوجه به ظرفیتهای بکر و برخورداری از شرایط آب وهوایی متنوع، ایران میتوان به عنوان یکی از مقاصد گردشگری برای شهروندان عربستانی شناخته شود.
از طرف دیگر، بررسی سیاستهای اقتصادی عربستان نشان میدهد، دولت و بخش خصوصی این کشور تمایل زیادی برای سرمایه گذاری جسورانه و بلند مدت در صنایع کشورهای مختلف دنیا از خود نشان داده اند که با توجه به توافقات صورت گرفته میتوان انتظار داشت زمینه ورود سرمایه از جانب این کشور به ایران نیز مهیا شود.
منبع: خبرگزاری تسنیم