تاریخ: ۲۰ فروردين ۱۴۰۲ ، ساعت ۱۴:۳۷
بازدید: ۸۷۹
کد خبر: ۲۹۷۹۶۳
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

سنگ آهن ۵۰ دلاری در ۲۰۲۳

سنگ آهن ۵۰ دلاری در ۲۰۲۳
‌می‌متالز - سنگ آهن در بازه بلندمدت به دلیل رشد کمتر تقاضا و افزایش عرضه کاهش پیدا می‌کند. در حالی که موسسه فیچ برآورد خود از بهای هر تن سنگ آهن را در سال‌جاری را از ۱۱۰دلار به ۱۲۵دلار افزایش داد، انتظار دارد که در بلندمدت قیمت هر تن سنگ آهن تا مرز ۵۰دلار نیز سقوط کند.

به گزارش می‌متالز، اقبال به تولیدکنندگان و معامله گران سنگ آهن ظرف ماه‌های ابتدایی سال ۲۰۲۳ بازگشت و این محصول پس از تجربه کاهش بیش از ۵۰درصدی نرخ در نیمه دوم سال ۲۰۲۲ مجددا افزایشی شد؛ اما اغلب پیش‌بینی‌ها این رشد نرخ را در بلندمدت بادوام نمی‌بینند. رشد بهای سنگ آهن ظرف هفته‌های ابتدایی سال‌جاری میلادی متاثر از بهبود نسبی تولید فولاد در چین درپی کاهش سیاست کرونا صفر و بازگشایی بخش قابل‌توجهی از اقتصاد این کشور رقم خورد. اما موسسات معتبر بین‌المللی به حفظ روند افزایشی تقاضا امید چندانی ندارند؛ بنابراین آینده روشنی در انتظار سنگ آهن نیست. موسسه فیچ‌سولوشن در آخرین برآورد خود، میانگین نرخ فروش هر تن سنگ آهن در سال ۲۰۲۳ را از ۱۱۰ دلار به ۱۲۵دلار افزایش داد. این موسسه در گزارش خود تاکید دارد که کاهش سیاست کرونا صفر در چین و اصلاح بازار املاک و مستغلات در چین می‌تواند از بهبود بهای سنگ آهن ظرف کوتاه‌مدت حمایت کند.

موسسه فیچ انتظار دارد که میزان عرضه در سال‌جاری در سطح ثابتی در میان تولیدکنندگان بزرگ باقی بماند. داده‌های این موسسه نشان می‌دهد که میزان تولید سنگ آهن بسیاری از شرکت‌های بزرگ تولیدکننده ظرف سه‌ماه ابتدایی امسال افزایش داشته است، اما بعید است که این روند در مابقی سال ادامه دار شود. گزارش اخیر دولت استرالیا از احتمال کاهش سالانه ۹/ ۰درصدی تولید سنگ آهن این کشور ظرف پنج‌سال اخیر خبر می‌دهد. این کاهش تولید به دلیل احتمال تضعیف تقاضا و جلوگیری از سقوط آزاد قیمتی در این بازار رقم خواهد خورد. چین در سال گذشته میلادی حدود ۵۷‌درصد از تقاضای جهانی سنگ‌آهن را به خود اختصاص داد. انتظار می‌رود که هدف کاهش تولید فولاد در چین به افت تقاضا برای سنگ آهن از سوی این کشور بینجامد.

چین در سال ۲۰۲۲ برای اولین مرتبه پس از شش‌دهه از کاهش جمعیت این کشور خبر داد؛ این موضوع موید کاهش تقاضا برای محصولات فولادی در چین طی بلندمدت خواهد بود. در عین حال برآورد می‌شود که عرضه جهانی سنگ آهن تا سال ۲۰۲۸ سالانه به طور متوسط به میزان ۳.۱ درصد رشد کند. به این ترتیب در بازه پنج‌ساله بازار سنگ آهن با رشد عرضه و کاهش رشد تقاضا مواجه شده و این موضوع عامل فشار قیمت بر این بازار خواهد بود. در حالی که احتمال کاهش اندک تولید سنگ آهن از سوی استرالیا وجود دارد، پیش‌بینی می‌شود که برزیل تا سال ۲۰۲۸ به طور متوسط سالانه ۶‌درصد بر میزان تولید خود بیفزاید. به این ترتیب موسسه فیچ انتظار داد که بهای هر تن سنگ آهن تا سال ۲۰۲۳ تا کف قیمتی ۵۰دلار سقوط کند.

منبع: دنیای اقتصاد

عناوین برگزیده