به گزارش میمتالز، ۲ ماه گذشته بود که در نشست فرماندار شهرستان آباده و مدیرعامل این کارخانه، وی وعده داد دیگر معوقات کارگران اضافه نمیشود و از این پس تمامی حقوق آنها پرداخت میشود، همچنین تمامی فیشهای حقوقی کارگران نیز به روز میشود.
اما بعد از گذشت دو ماه حقوق کارگران باز به صورت کامل پرداخت نشده است و مدیرعامل کارخانه سیمان حتی اعتنایی به مصوبات آخرین جلسه شورای تامین شهرستان آباده نداشته و اکثر آن مصوبات را اجرایی نکرده است.
آیا وقت آن نرسیده که مسوولین شهرستان آباده به جای اعتماد به وعدههای مدیرعامل نگاهی به ظلم صورت گرفته به کارگران کنند؟ حمایت از تولید تا جایی باید صورت گیرد که در مرحله اول کارگر آن کارخانه از آن سود ببرد، نه اینکه سود تولید سهم افراد خاص شود و شرمندگی از خانواده، سهم کارگران!
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر شهرستان آباده در این باره گفت: مدیریت کارخانه سیمان اباده در آخرین وعده خود در سال گذشته عنوان کرد که دیگر به معوقات حقوق کارگران کارخانه اضافه نمیشود، ولی متاسفانه با گذشت حدود سه ماه، بر اساس اخباری که از کارگران به گوش میرسد فقط یک عیدی و مقداری از یک ماه حقوق پرداخت شده است.
قرهخانی گفت: با پرداخت نشدن کامل حقوق چند ماه گذشته، معوقات حقوق کارگران به حدود ۸ ماه رسیده است، این در حالی است که تولید کارخانه فعال بوده است و حتی در سه ماهه آخر سال قبل با سوخت دوم مازوت فروش و تحویل سیمان بسیار خوب بوده است.
وی افزود: متاسفانه حق سهامداران کارخانه چندین سال است که پرداخت نشده است، این کارخانه بدهیهای فراوانی در قسمتهای برق، گاز، مالیات و ... و حتی اخیرا به دلیل عدم پرداخت حق بیمه کارگران، دفترچه بیمه آنان هم از درجه اعتبار ساقط شده است.
قرهخانی گفت: با تمام این بدهیها آیا ادامه حمایت از این کارخانه، حمایت از تولید است یا حمایت از سیستم سرمایهداری و ظلم فاحش به نیروی آسیبپذیر کارگری؟! اگر این کارخانه کمترین وظیفه خود یعنی حقوق کارگران را پرداخت میکرد بهانهای بود برای کمک دولت برای رفع مشکلات دیگر کارخانه.
وی افزود: قابل توجه است که مدیرعامل کارخانه میگوید این کارخانه به دلیل ظرفیت کم تولید، صرفه و توجیه اقتصادی ندارد، اما جای سئوال است اگر صرفه اقتصادی ندارد و توان پرداخت دیون خود را ندارد چرا اعلام ورشکستگی نمیکند و به ظلم در حق کارگران و سهامداران پایان نمیدهد.
فرمانده سپاه شهرستان آباده گفت: لازم به ذکر است این کارخانه در هر سال بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار تن تولید و فروش سیمان را داشته و دارد و حقوق کارگران فقط درصد کمی از مقدار این فروش است.
وی در آخر گفت: از مسوولین شهرستانی، استانی و کشوری و به ویژه نمایندگان مجلس میخواهیم فکری به حال کارگران مظلوم کشور، من جمله این کارخانه نمایند که با قراردادهای غالبا یک ماهه تحت ظلم سرمایهداران این چنینی محکوم به سکوت و کار نیمه رایگان میباشند، بایستی هم در نظام خصوصیسازی این چنینی که عملا باعث بردهداری نوین گردیده فکری شود.
منبع: خبرگزاری فارس