به گزارش می متالز، فولادسازان چینی برای کنترل قیمت سنگ آهن تبانی کردند و در تلاش بودند تا ثبات قیمت، تقاضا را به تعویق بیاندازند. همان طور که شاهد بودیم سنگ آهن خلوص 62 درصد وارداتی به چین که هفته دوم بهمن ماه تحت تاثیر خبر شکست سد آب شرکت معدنی واله برزیل و خسارات جانی و مالی وارده حدود 9 دلار رشد داشت حدودا به رقم 84 دلار هر تن سی اف آر چین رسیده بود که در ادامه با این اتفاق واله اعلام کرده بود 10 سد مشابه را هم از فرایند تولید خارج می نماید و این عملیات حدود 40 میلیون تن در سال از تولید این شرکت بزرگ خواهد کاست، بر جو بازار سنگ آهن اثر زیادی گذاشت. نهایتا در اواسط بهمن ماه شاهد سکون در بازار سنگ آهن چین بودیم که در شرایط تعطیلات دور از انتظار نبود. بازارهای دیگر نیز انتظار می کشیدند تا قیمت سنگ آهن را به شکل افزایشی پس از تعطیلات ببینند که بیشتر جو روانی داشت و فولادی ها تا حدودی آن را مهار کردند. قیمت سنگ آهن وارداتی خلوص 62 درصد در چین بعد از تعطیلات سال نو چینی از 90 دلار هر تن خشک سی اف آر بالاتر رفت، این موضوع تا انتهای هفته با تبانی خریداران سنگ آهن به حدود 86 دلار هر تن خشک سی اف آر رسید.
هرچند که به نظر میرسد عرضه سنگ آهن با مشکلی مواجه نباشد اما میزان عرضه شرکت معدنی واله نیز همچنان مشخص نیست البته اعلام شده که حدود 70 میلیون تن تولید سالانه این شرکت تحت تاثیر اتفاقات اخیر کاهش خواهد داشت. فعلا که کارخانه های چینی سنگ آهن کافی برای تولید 20 روز را در انبارها دارند باید منتظر ماند و دید با افزایش تولید بهار با چه مشکلاتی برای تامین سنگ آهن خلوص بالا روبرو خواهند شد. البته مصرف کننده های چینی با توجه داشتن جایگزین نگران کاهش عرضه واله نیستند. واله این مدت با اتفاقهای خوشی همراه نبوده است. در 15 فوریه نیز آتش سوزی در ترمینال مخلوط کردن سنگ آهن واله در مالزی روی داد.
این آتش سوزی در بارگیری و تحویل محموله های دریایی سنگ آهن که توسطکشتی های واله مکس به ترمینال فوق حمل می شوند و سپس بعد از مخلوط شدن عیارهای مختلف توسط کشتی های کوچکتر به مشتری های چینی و خاور دور تحویل می گردند، تاثیر خواهد گذاشت.
نهایتا بازار سنگ آهن وارداتی در چین برای دومین هفته تکان چندانی نخورد و سنگ آهن خلوص 62 درصد استرالیا 87.5 دلار هر تن خشک سی اف آر قیمت گذاری شد. خرید نیز در تناژ بالا به علت عرضه کافی و حاشیه سود پایین کارخانه های چینی تا حد امکان محدود اعلام شده است. برخی معتقد بودند دو هفته آینده تقاضا بهتر می شود چون فروش فولاد در بهار رونق خواهد داشت. قیمت سنگ آهن که روز جمعه 22 فوریه ثابت شد، متاثر از عامل دیگری هم هست. قبل از کنفرانس متال بولتن در سالهای قبل نیز شاهد این ثبات موقت در قیمت بوده ایم.
با این که دو هفته ای می شود که کارخانه های چینی سنگ آهن زیادی نخریده اند ولی ظاهرا موجودی کافی در انبارها دارند چون بسیاری از آن ها قبل از تعطیلات فوریه خرید های کافی داشته اند و شاید برای 20 روز تولید فولاد، سنگ آهن داشته باشند. فعلا همه منتظرند قیمت سنگ آهن ارزان تر شود تا در تناژ بالا خرید کنند.
این در شرایطی است که به دلیل انتظار قیمت های پایین تر سنگ آهن و همچنین پیش بینی حاشیه سود بالاتر، بسیاری از فولادسازان چین خرید محموله های دریایی سنگ آهن در ۲ ماه آینده (ماه آپریل) را ترجیح می دهند و در نتیجه از خرید فوری امتناع می کنند. احتمالا بعد از نشست سران دولت چین شاهد صعود قیمت سنگ آهن باشیم و نهایتا تا 10 مارس این افزایش قیمت اتفاق خواهد افتاد.