تاریخ: ۰۹ ارديبهشت ۱۴۰۲ ، ساعت ۱۳:۳۳
بازدید: ۱۸۰
کد خبر: ۳۰۰۴۴۸
سرویس خبر : آهن و فولاد

سیاست گذاری‌های جدید در «فولاد خراسان» کلید می‌خورد

سیاست گذاری‌های جدید در «فولاد خراسان» کلید می‌خورد
‌می‌متالز - فولاد خراسان در نظر دارد طرح نورد ۲ را منتفی کرده و تولید نورد را با دیگر مجموعه‌ها به صورت مشترک پیش ببرد.

به گزارش می‌متالز، مدیریت جدید فولاد خراسان چندی است به سراغ تغییر در استراتژی‌ها و هدف گذاری‌ها رفته است. از سرعت دهی به پروژه ها‌ی در دستور کار تا احتمال منتفی شدن پروژه نورد ۲ می‌تواند از مهمترین برنامه‌هایی باشد که حالا طهمورث جوانبخت آن را در دستور کار خود دارد.

این احتمال وجود دارد که جوانبخت به دنبال انتقال سیاست‌های فولاد مبارکه به فولاد خراسان است و می‌توان این پیش بینی را کرد که همکاری بین این دو مجموعه صورت بگیرد.

اما مساله‌ای که در این بین حائز اهمیت است تغییر نگاه مدیرعامل جدید نسبت به مدیران قبلی است. نگاهی به واحد‌های فولادی نشان می‌دهد که عمده این واحد‌ها به دنبال تکمیل زنجیره هستند در حالی که تمرکز بر یک حلقه شاید بتواند سوددهی را بیشتر و کیفیت تولید را بالا ببرد.

نگاه مدیرعامل جدید حاکی از آن است که فولاد خراسان تصمیمی بر تکمیل زنجیره ندارد و با توجه به اینکه ظرفیت تولید شمش در این مجموعه جوابگوی واحد نوردی نیست، استراتژی راه اندازی واحد نورد ۲ تغییر می‌کند و این هدف در مسیر همکاری‌های جدید و نگاه کنسرسیومی جلو می‌رود.

این موضوع می‌تواند چندین مزیت برای مجموعه‌ای همچون فولاد خراسان به همراه داشته باشد. راه اندازی واحد نورد ۲ می‌تواند نگرانی‌ها درباره تامین مواد اولیه را افزایش دهد و این در حالی است که تعلل برای راه اندازی واحد کنسانتره آن هم طی ۱۳ سال می‌تواند سهمیه ۵ هزار تنی این مجموعه از سنگی که دولت در اختیارش قرار می‌دهد را از بین ببرد و عمق چالش‌ها را افزایش دهد.

امروز مدیرعامل فولاد خراسان بر ارتقای بهره وری تمرکز کرده است و در نظر دارد برای تولید نورد با دیگر مجموعه‌ها وارد همکاری مشترک شود. این موضوع علاوه بر ترویج نگاه کنسرسیومی می‌تواند اجرای پروژه‌های دیگر این مجموعه را سرعت ببخشد.

شاید نگاه تخصصی با تجربه سال‌های زیاد جوانبخت در صنعت فولاد باعث شده تا فولاد خراسان در ادامه تغییر مسیر دهد، زیرا سوددهی و حفظ حمایت سهامداران مهمتر از اجرای طرح‌هایی است که در آینده با بحران کمبود مواد اولیه مواجه می‌شوند. عدم تجربه کافی در میان مدیران جوان می‌تواند یکی از نقاط ضعفی باشد که در سال‌های اخیر فولاد خراسان با آن مواجه شده و حالا مدیر عامل جدید سعی بر جبران آن دارد.

تمرکز بر حلقه شمش و همچنین تولید کنسانتره می‌تواند حضور فولاد خراسان در بازار‌های صادراتی را گسترده‌تر کند. از سوی دیگر این مجموعه به سراغ تولید با بهره وری بیشتر می‌رود تا بتواند سوددهی خود را افزایش دهد.

درواقع تفکر مدیریتی این مجموعه به دنبال افتتاح‌های پی در پی نخواهد بود و در تلاش است تا در شرایط فعلی با پیش برد طرح کنسانتره سازی حضور پرقدرت تری در بازار داخلی و صادراتی داشته باشد.

منبع: تیتر ۲۰

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده