به گزارش میمتالز به نقل از پایگاه اطلاعرسانی سازمان بنادر و دریانوردی، رضایی کوچی، با اشاره به اینکه شرایط کشور ما از نظر دسترسی به آبهای آزاد و وجود دریا در شمال و جنوب، استثنایی است و بیش از ۵۸۰۰ کیلومتر نوار ساحلی داریم، اظهار داشت: طبعا با وجود چنین ظرفیت و مزیتی باید شاهد کمک شایان دریا به اقتصاد کشور باشیم.
وی ادامه داد: معمولا در تمامی کشورهای دنیا، شهرهای بزرگ با اقتصاد قوی در کنار نوار ساحلی قرار دارند.
رییس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تاکنون نتواستهایم به خوبی از اقتصاد دریا در کشور استفاده کنیم، عنوان کرد: متاسفانه نه تنها نتوانستهایم به خوبی از اقتصاد دریایی کشور استفاده کنیم بلکه محرومترین طبقه جامعه نیز در نوار ساحلی سکونت دارند.
رضایی کوچی با تاکید بر اینکه باید فهم درستی از اقتصاد دریامحور در کشور ایجاد و شناخت خوبی نسبت به این مفهوم ایجاد شود، اظهار کرد: بنادر ایران از نظر فیزیکی شرایط خوبی دارند، اما به بهترین شکل از نقش تجاری آنها، استفاده نشده است.
وی با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری به درستی به مقوله اقتصاد دریامحور اشاره کردهاند، خاطرنشان کرد: سازمان بنادر و دریانوردی از ظرفیتهای بسیار بالایی برخوردار است و میتواند در اقتصاد کشور نقش قدرتمندی ایفا کند و اقتصاد دریامحور با توجه به تاکیدات و منویات مقام معظم رهبری، نیازمند تبیین و تحقق است.
رییس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه بر اساس منویات مقام معظم رهبری در حوزه اقتصاد دریامحور باید به این مقوله در برنامه هفتم توسعه توجه جدی شود، گفت: در عین حال باید شاهد ارتقای جایگاه سازمان بنادر در رونق اقتصادی کشور باشیم.
رضایی کوچی در مورد توجه به مقوله اقتصاد دریامحور در برنامه هفتم توسعه و همراهی مجلس با برنامهها و اهداف سازمان بنادر و دریانوردی، بیان کرد: ابتدا باید در لایحه برنامه هفتم توسعه، احکام خوبی از سوی دولت و وزارت راه برای سازمان بنادر و دریانوردی، گنجانده شود و اگر این احکام ضعیف باشد در کمیسیون عمران، کمیسیون تلفیق و صحن مجلس نسبت به این مساله تجدید نظر و احکامی در نظر گرفته میشود که بتواند جایگاه سازمان بنادر و دریانوردی را ارتقاء دهد.