تاریخ: ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۲ ، ساعت ۰۲:۳۱
بازدید: ۱۸۹
کد خبر: ۳۰۱۲۸۴
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
مدیرعامل بورس کالای ایران:

استقبال چشمگیر از عرضه محصولات شرکت ملی مس

استقبال چشمگیر از عرضه محصولات شرکت ملی مس
‌می‌متالز - مدیرعامل بورس کالای ایران در همایش آشنایی با ابزار‌های تامین مالی در اتاق بازرگانی کرمان گفت: آن قدر استقبال از عرضه محصولات شرکت ملی مس در بورس کالا زیاد است که هر عرضه با هر حجمی توسط متقاضیان خریداری می‌شود.

به گزارش می‌متالز به نقل از مس پرس، سید جواد جهرمی مدیرعامل بورس کالا در این همایش که با حضور محمدمهدی فداکار استاندار کرمان، محمدرضا پورابراهیمی رییس کمیسیون اقتصادی مجلس، علی رستمی مدیرعامل شرکت ملی مس، مجید عشقی رییس سازمان بورس، محمدعلی شیرازی مدیرعامل فرابورس ایران و جمعی از معاونان و مدیران ارکان بازار سرمایه برگزار شد افزود: سهام شرکت ملی مس از سهام‌های مورد استقبال فعالان بازار می‌باشد.

وی در ادامه اظهار داشت: تجربیات قیمت‌گذاری دستوری در سال ۱۳۹۷ در مقابل دیدگان ما قرار دارد که چه شرایطی برای تولیدکنندگان و بازار ایجاد شد؛ از این رو در راستای فرمایشات مقام معظم رهبری در رابطه با جهاد تبیین، بورس کالا و ارکان بازار سرمایه این رسالت را دارند که رویداد‌های گذشته را برای اتخاذ تصمیم‌های صحیح در کشور، تبیین کنند.

قیمت گذاری دستوری در تضاد با رشد تولید

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود به بحث سودآوری شرکت‌ها نیز اشاره کرد و افزود: عمده‌ترین مشکل صنایع که با شعار سال نیز در تضاد است و جلوی رشد تولید را می‌گیرد، مساله قیمت‌گذاری دستوری است. اگر بخواهیم به سمت تامین مالی شرکت‌ها پیش رفته و مشکل تامین مالی شرکت‌ها را حل کنیم، ناگزیر هستیم که بحث قیمت‌گذاری را در کلیه بخش‌های مرتبط با بازار سرمایه مرتفع کنیم.

وی ادامه داد: در برهه‌ای که طی سال ۹۷ موضوع ارز ۴۲۰۰ تومانی مطرح شد و با قیمت گذاری دستوری مواجه شدیم، تقاضای کاذب به شدت افزایش یافت و در نتیجه به صنایع بالادست به دلیل تامین نیاز داخلی اجازه صادرات داده نشد؛ لذا در حوزه تامین مالی مناسب شرکت ها، محور برنامه‌ها این است که قیمت گذاری از شرکت‌ها خارج و بنگاه‌ها سودده شوند.

جهرمی تاکید کرد: تجربه قیمت گذاری دستوری در سال ۹۷ نشان می‌دهد نمودار‌های تقاضا به شدت افزایشی بوده اند و چون جلوی صادرات شرکت‌های بالادست گرفته شده کاهش عرضه ارز در کشور نیز رقم خورد. در مقابل برخی صنایع پایین دست به جای تامین نیاز داخل و تولید محصول نهایی که منفعت آن به مصرف کننده نهایی می‌رسد به دلیل سیاست قیمت گذاری دستوری بعضا اقدام به قاچاق کالا کردند که برای تولید و مردم منفعتی نداشت.

توسعه صنعت فولاد پس از حذف قیمت گذاری دستوری

به گفته مدیرعامل بورس کالای ایران اگر اکنون به صنعت فولاد می‌بالیم و ۳۰ میلیون تن تولید فولاد داریم به دلیل آن است که صنعت فولاد از سال ۸۲ از قیمت‌گذاری دستوری خارج شد و کم کم ضرایب بین زنجیره اصلاح و زنجیره‌ها یکی پس از دیگری سودده شدند و اکنون با صنعت پابرجایی روبرو هستیم.

صنعت خودرو در مسیر سودآوری قرار داشت

وی اشاره‌ای به عرضه خودرو در بورس کالا داشت و گفت: در سال گذشته ایران خودرو به واسطه عرضه محصولاتش در بورس کالا ۱۲ همت سود به دست آورد که این مبلغ از دلالان اخذ و به شرکت رسید. تقریبا هزار میلیارد تومان نیز دولت از محل مالیات بر ارزش افزوده کسب کرد لذا بازگشت به روال سابق در بحث قیمت‌گذاری خودرو، زیان شرکت‌ها را مجدداً برمی‌گرداند. از این رو رشد اساسی در بحث تامین مالی شرکت‌ها به موضوع قیمت‌گذاری دستوری شرکت‌ها وابسته است.

مدیرعامل بورس کالای ایران با اعلام یک خبر جدید، عنوان کرد: به منظور تامین نیاز‌های ارزی شرکت‌ها به دنبال راه‌اندازی معاملات اوراق سلف موازی استاندارد ارزی با همکاری بانک مرکزی هستیم.

جهرمی گفت: بازار سرمایه در حوزه همکاری و تفاهم با بانک مرکزی در زمینه راه اندازی معاملات اوراق سلف موازی استاندارد ارزی در بورس کالا، نیازمند همراهی مجلس به خصوص کمیسیون اقتصادی است که خوشبختانه این همراهی همواره وجود داشته است.

منبع: مس پرس

عناوین برگزیده