تاریخ: ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۲ ، ساعت ۱۷:۵۳
بازدید: ۹۰
کد خبر: ۳۰۱۴۵۳
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

پیش‌نویس تفاهم‌نامه همکاری‌های صنعتی و تجاری ایران و مالی تدوین می‌شود

پیش‌نویس تفاهم‌نامه همکاری‌های صنعتی و تجاری ایران و مالی تدوین می‌شود
‌می‌متالز - معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت کشورمان، گفت: پیش نویس تفاهم نامه ارتقاء همکاری‌های تجاری و صنعتی ایران با کشور مالی در حوزه بنگاه‌های کوچک و متوسط و شهرک‌های صنعتی با همکاری وزارت امور خارجه تدوین می‌شود.

به گزارش می‌متالز، علی رسولیان روز چهارشنبه در دیدار “سانو سار” رئیس سازمان صنایع کوچک و متوسط کشور مالی، افزود: در حوزه طراحی، مطالعه و ایجاد شهرک‌ها و نواحی صنعتی می‌توانیم با کشور مالی همکاری نماییم، با توجه به فعال بودن ۸۵۸ شهرک و ناحیه صنعتی در کشورمان این حوزه می‌تواند زمینه‌ساز ارتقاء مراودات صنعتی دو کشور باشد.

وی، همچنین اضافه کرد: در شهرک‌ها و نواحی صنعتی کشورمان بیش از ۵۱ هزار واحد تولیدی کوچک و متوسط فعال هستند که زمینه اشتغال بیش از یک میلیون نفر را فراهم آورده اند، به هم رسانی بنگاه‌های کوچک و متوسط دو کشور و ارتباط‌گیری کسب و کار‌ها نیز زمینه دیگری برای ارتقای مراودات اقتصادی می‌باشد.

رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران، ادامه داد: در حوزه زیرساخت‌ها بیش از ۲۶۰ تصفیه خانه در شهرک‌ها و نواحی صنعتی کشورمان ایجاد نمودیم، در این حوزه نیز می‌توانیم تجربیات خود را در اختیار کشور مالی قرار دهیم.

رسولیان، تصریح کرد: همچنین مراکز خدمات کسب و کار را برای استقرار مشاوران ایجاد کردیم، در این مراکز عارضه یابی، امکان سنجی و مشاوره‌های تخصصی به صاحبان کسب و کار ارائه می‌شود، در این حوزه نیز آمادگی همکاری با کشور مالی را داریم.

وی همچنین اعزام و پذیرش هیأت‌های تجاری و برگزاری نشست‌های B۲B را زمینه ساز ارتقاء مراودات دو کشور دانست و خاطرنشان کرد: در ۸۵ محور حمایتی از جمله آموزش، مشاوره، حضور در نمایشگاه‌های داخلی و خارجی، برند سازی، حمایت از دانش بنیان‌ها، حمایت از شرکت‌های مدیریت صادرات و کنسرسیوم‌های صادراتی، ایجاد و توسعه خوشه‌های صنعتی، از بنگاه‌های کوچک و متوسط (SME) حمایت می‌کنیم.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت کشورمان همچنین با اشاره به تبادل فناوری با کشور‌های توسعه یافته، یادآوری کرد: توافقات تبادل فناوری با کشور‌هایی از جمله آلمان، ترکیه، کره جنوبی و چین داریم که سبب رسوخ و تبادل فناوری در صنعت می‌شود.

رسولیان، در بخش دیگری از سخنان خود، اظهار کرد: همچنین بسته‌های تشویقی برای سرمایه‌گذاری و فعالیت فعالان اقتصادی و صنعتگران در شهرک‌ها و نواحی صنعتی داریم و مراکز نوآوری و شهرک‌های فناوری را برای استقرار شرکت‌های نوآور، فناور و دانش بنیان راه اندازی نموده‌ایم، در حوزه تبادل فناوری نیز می‌توانیم تجربیات خود را در اختیار کشور مالی قرار دهیم.

رئیس سازمان صنایع کوچک و متوسط کشور مالی نیز با اعلام آمادگی برای استفاده از توانمندی‌های کشورمان در حوزه شهرک‌های صنعتی و بنگاه‌های کوچک و متوسط، اظهار کرد: حوزه‌های آموزش، دارو، عمرانی، تولید کود کشاورزی، حفاری و معادن (به خصوص طلا) می‌تواند زمینه‌ساز همکاری‌های ما با ایران باشد.

“سانو سار” آموزش را برای فعالیت‌های اقتصادی ضروری دانست و افزود: با توجه به نیازی که در کشور مالی به موضوع آموزش‌های کاربردی و تخصص محور داریم، از این موضوع و همچنین رسوخ و تبادل فناوری برای تعمیق روابط دو کشور می‌توانیم استفاده کنیم.

وی همچنین تبادل و ارتباط کسب و کار‌های کوچک و متوسط دو کشور را سبب ارتقاء همکاری‌ها دانست و با اشاره به فرهنگ مشترک اسلامی دو کشور، این فرهنگ را پایه و زمینه بنیادی برای توسعه همکاری‌ها توصیف کرد.

رئیس سازمان صنایع کوچک و متوسط کشور مالی، حضور صنایع ایرانی را در این کشور یک موفقیت برشمرد و ادامه داد: حوزه شهرک‌های صنعتی فرصت مغتنمی برای استفاده از توانمندی‌های صنعتی ایران است، ضمن اینکه از سرمایه گذاری‌های کوتاه مدت و همچنین صادرات خدمات فنی و مهندسی نیز استقبال می‌کنیم.

“عزیزاله قربانی” معاون صنایع کوچک و “احمد جوانمردی” مدیر توسعه بازار و امور بین‌الملل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صعتی ایران نیز در این دیدار “علی رسولیان” معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران را همراهی کردند.

سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران و شرکت‌های استانی تابعه آن اکنون با دارا بودن ۸۵۱ شهرک و ناحیه صنعتی و ۶ منطقه ویژه اقتصادی درحال بهره‌برداری، ۸۶ شهرک و ناحیه صنعتی تخصصی، ۷ شهرک فناوری، ۴۰ مرکز خدمات فناوری و کسب و کار، ۲مجتمع فناوری اطلاعات و خدمات نرم افزاری، ۱۰۰ هزار و ۵۶۴ قرارداد منعقده و بهره‌برداری از ۵۰ هزار و ۳۷۳ واحد صنعتی و چهار هزار و ۲۶۰ واحد کارگاهی تکمیل شده، زمینه اشتغال مستقیم یک میلیون و ۱۲ هزار و ۴۹۳ نفر را در سراسر کشور فراهم نموده است.

منبع: بازار کار

عناوین برگزیده