به گزارش میمتالز، محمد آقاجانلو اظهار کرد: فولاد غدیر نی ریز یکی از ۷ طرح استانی بود که وارد فاز راه اندازی شد و اولین فاز آن انجام شده و به زودی بحث ذوب و ریخته گری هم وارد مدار خواهد شد. همچنین به ظرفیت فولاد کشور که بالغ بر ۴۵ میلیون تن است، یک میلیون تن دیگر اضافه میشود که هم به توسعه منطقهای و هم به اشتغالزایی کمک میکند.
او ادامه داد: حدود ۲۰۰ میلیون یورو سرمایه گذاری این پروژه بوده است. مهمترین نکته این بود که فولادسازی توسط پیمان کاران و شرکتهای داخلی انجام شد و کشور در این بخش وارد فازی شده که میتواند ادعا کند که فولادسازی را از ابتدا طراحی و اجرا کرده است.
آقاجانلو تصریح کرد: ما بحث محرومیتزایی را ابتدا دنبال کردیم که البته در اینجا زنجیره ارزش کامل خواهد شد. در مجتمع غدیر نی ریز ما آهن اسفنجی را داشتیم و فولاد سازی هم در راه است و فازهای بعدی هم تکمیل خواهد شد تا یک مجموعه کاملا اقتصادی در این منطقه داشته باشیم.
به گفته مدیر عامل شرکت ملی فولاد ایران این مجموعه غدیر نی ریز به سمتی میرود که به یک مجتمع فولادی کامل تبدیل شود و زنجیره ارزش را در خودش داشته باشد.
او در بخش دیگری از صحبتهایش تصریح کرد: برای گندله هم برنامه ریزی شده و ظرف دو تا سه سال آینده به مدار تولید خواهد آمد. اما نکته مهمی که در مورد مجموعه غدیر میتوان گفت این است که با راه اندازی واحد شمش واحدهای دیگر با سرعت بیشتری توسعه پیدا میکنند.
آقاجانلو اضافه کرد: واحدهای جانبی به سختی ایجاد میشد، ولی با خروجی محصول که شمش است خیلی از محصولات دیگر هم میتواند وارد مدارتولید شوند و سرمایهگذاری شود و کمک به اشتغال زایی صورت گیرد. هفت طرح استانی که پنج طرح فولادسازی است که یکی از طرحها احیای ۲ دارد و یکی دیگر هنوز که طرح جدید است هنوز اجرا نشده است. همچنین واحد احیا ۲ مجموعه بافق هم به بهره برداری میرسد. در کنار اینها از ۵ طرح فولادی که با همت ایمیدرو در یک سال و نیم گذشته انجام شد، در مجموع سه طرح غدیر نی ریز، قائنات و سپید دشت به مدار تولید خواهند آمد.
او تصریح کرد: در مجموع سه میلیون تن به ظرفیت فولادسازی کشور اضافه میشود. سال ۱۴۰۳ نیز پنج طرح فولادی به مدار تولید میآید و ظرفیت فولادسازی کشور به ۵۰ میلیون تن خواهد رسید.