به گزارش میمتالز، همین چند روز پیش بود که اخبار مختلفی در رسانهها مبنی بر ثبت ۷ رکورد جدید تولید گروه فولاد مبارکه منتشر شد. رکورد ماهانه تولید تختال، ورق گرم و ورق گالوانیزه در فولاد مبارکه، رکورد تولید آهن اسفنجی در مجتمع فولاد سبا، ثبت رکورد تولید ورق گالوانیزه در ورق خودرو و ثبت رکورد تولید آهن اسفنجی در فولاد سفیددشت و رکورد تولید تختال در فولاد هرمزگان ازجمله دستاوردهایی بود که در این گروه بزرگ صنعتی طی اردیبهشتماه امسال محقق شد.
عامه مردم به علت اینکه صنعت فولاد جزء صنایع مادر کشور است و با آن ارتباط مستقیمی ندارند از تحولات و تأثیرات فولاد مبارکه بهعنوان بزرگترین فولادساز غرب آسیا و شمال آفریقا بر صنعت و اقتصاد کشور کمتر آگاه هستند. این در حالی است که محصولات فولادی بهویژه ورقهای فولادی نقش مهمی را در زندگی ما ایفا میکند. چراکه طبق گزارشهای موثق سالانه چیزی حدود ۲۰۰ کیلوگرم فولاد به ازای هر نفر مصرف میشود که بیش از ۳۰ درصد از این میزان را فولاد مبارکه برای مردم عزیز تأمین میکند.
این یعنی فولاد مبارکه بهعنوان یکی از بزرگترین بنگاههای اقتصادی کشور نهتنها درزمینهٔ تولید بلکه در عرصههای بسیاری نظیر اشتغالزایی، ایجاد ارزشافزوده، مسئولیتهای اجتماعی و... به دنبال خدمت به مردم و ساختن ایران است.
ارزش محصولات تولیدشده در این شرکت چیزی حدود ۱۰ درصد درآمدهای نفتی کشور است که این موضوع نشان میدهد اگر فولاد مبارکه در کنار مردم نبود، ۱۰ درصد از درآمدهای نفتی صرف خرید این محصولات از کشورهای خارجی میشد. این عدد، بسیار خوشبینانه است، زیرا این شرکت در بسیاری از پروژههای استراتژیک کشور نظیر پروژه ملی گوره به جاسک، تختالهایی را برای اولین بار در کشور طراحی و تولید نمود که چندین سال به خاطر تحریمها، صنعت نفت را از اجرای این پروژه بزرگ محروم ساخته بود و این یعنی فولاد مبارکه علاوه بر تأمین نیاز کشور، حفظ استقلال و تحقق غرور ملی را با تلاش جوانان ایرانی به طور شبانهروزی پیگیری میکند.
امروز صنایع زیادی ازجمله صنعت نفت، پتروشیمی، خودروسازی و... از محصولات فولاد مبارکه برای تولید محصولات خود استفاده میکنند که این شرکت با تولید محصولات کمی و کیفی خود، نقشی تعدیلکننده در قیمتهای بازار داشته است.
از سوی دیگر این شرکت علیرغم اینکه تولید را مهمترین مسئولیت خود دانسته و بزرگترین مسئولیت اجتماعی خود را اشتغال در کشور تعریف کرده است، توانسته در سال ۱۴۰۰ بهعنوان چهارمین بنگاه فعال درزمینهٔ اشتغالزایی دست پیدا کند تا علاوه بر تولید محصولات استراتژیک و موردنیاز صنعت کشور هم از خروج ارز جلوگیری کند و هم در وهلههای مختلفی به یاری مردم عزیز ایران بشتابد تا بهنوبه خود رنج مردم عزیز را در بلایای طبیعی و محرومیتها به کمترین حد ممکن برساند.
نباید فراموش کنیم که کارگران فولادسازی فولاد مبارکه با تحمل دمای بیش از ۱۶۰۰ درجه، در کنار دیگر کارگران زحمتکش این شرکت به عشق هموطنان خود، همچون فولاد ایستادهاند تا دست ایران و ایرانی برای ساخت ایران جلوی بیگانه و نااهل دراز نباشد.