به گزارش میمتالز، مصطفی رجبی مشهدی، سخنگوی صنعت برق، در خصوص بروز خاموشیهایی که در طول سال رخ میدهد، اظهار داشت: خاموشیها چند دسته است؛ یک نوع از خاموشیها ناشی از کمبود تولید است که در سالهای اخیر علیرغم وجود ناترازی حدود ۱۰ هزار مگاواتی، با برنامهریزی، مدیریت تقاضا و توسعه ظرفیت نیروگاهی توانستهایم بخش عمدهای از تقاضا را پاسخگو باشیم و خاموشی در بخش خانگی نداشته باشیم.
وی افزود: نوع دیگری از خاموشی، ناشی از حوادث در شبکه برق است که میزان متوسط خاموشی ناشی از حوادث تقریباً ۴۵۰ دقیقه در سال بهازای هر مشترک است که در برخی از شهرها از این مقدار بیشتر و در برخی شهرها از این مقدار کمتر است.
سخنگوی صنعت برق با بیان اینکه "میزان متوسط خاموشی بهازای هر مشترک حدود ۸ سال پیش، ۸۰۰ دقیقه در سال بود"، گفت: در این مدت توانستیم با اقداماتی که صورت گرفته است، این رقم را به حدود ۵۰ درصد کاهش دهیم.
وی ادامه داد: میزان خاموشی بهازای هر مشترک در طول سال در کلانشهر تهران، ۱۲۰ دقیقه است که یکچهارم متوسط کشور است.
رجبی مشهدی تصریح کرد: در شهرهایی که بیشتر از کابلهای خودنگهدار و کابلهای زیرزمینی استفاده کردهاند که در معرض قرارگرفتن حوادث طبیعی ناشی از تندباد، رعدوبرق، بارانهای شدید جلوگیری میکند، میزان خاموشی ناشی از حوادث کاهش خواهد یافت.
وی اضافه کرد: شهرستانهای یزد و مشهد، بهترین شهرها در میزان خاموشی هستند و کمترین میزان خاموشیهای ناشی از حوادث را دارند.
سخنگوی صنعت برق خاطرنشان کرد: یکی از اقداماتی که صنعت برق دنبال میکند، نصب کابلهای خودنگهدار بهجای سیمهای مسی است که تاکنون ۵۰ درصد پروژهها اجرا شده است و ظرف ۳ تا ۴ سال آینده، ۵۰ درصد باقیمانده نیز مجهز به کابل خودنگهدار خواهند شد.
وی ادامه داد: در همهجای دنیا میزان خاموشیهای ناشی از حوادث داریم که موارد متعددی از جمله حوادث طبیعی و آبوهوایی، برخورد پرندگان با شبکه برق، تصادفات با تیرهای برق و سایر موارد را شامل میشود و برای مشترکان خاموشیهایی را ایجاد میکند که در ایران نیز تلاش بر این است با استفاده از کابلهای خودنگهدار و در نقاطی که امکانپذیر است با استفاده از کابلهای زیرزمینی، این نوع خاموشیها به حداقل برسد.
منبع: خبرگزاری تسنیم