تاریخ: ۱۸ خرداد ۱۴۰۲ ، ساعت ۲۲:۳۱
بازدید: ۳۰۷
کد خبر: ۳۰۵۷۰۳
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
در تور رسانه‌ای از طرح‌های سنگ آهن مرکزی بافق مطرح شد؛

از شناسایی ۱۵۰ میلیون تن سنگ آهن در آنومالی ۸ تا بی‌تاثیری استخراج آنومالی D ۱۹ بر منابع آبی دشت یوز

از شناسایی ۱۵۰ میلیون تن سنگ آهن در آنومالی ۸ تا بی‌تاثیری استخراج آنومالی D ۱۹ بر منابع آبی دشت یوز
‌می‌متالز - جمعی از خبرنگاران استان یزد و شهرستان بافق ضمن بازدید از طرح‌های شرکت سنگ آهن مرکزی - بافق، از نزدیک در جریان برنامه و اقدامات این شرکت قرار گرفتند.

به گزارش می‌متالز، ایستگاه اول این تور رسانه‌ای که روز پنجشنبه هیجدهم خردادماه برگزار شد، استخر سرپوشیده این شرکت معدنی در شهرک آهنشهر بافق بود؛ «علی منصوریان» مدیرعامل باشگاه فرهنگی ورزشی سنگ آهن بافق در جریان این بازدید گفت: بازسازی و تعمیر استخر سرپوشیده آهنشهر که قدمتی در حدود ۴۰ سال داشته، در زمینی به وسعت ۲۵۰۰ مترمربع انجام شد.

وی با اشاره به شروع این طرح از اول تیرماه ۱۴۰۱ و پایان آن همزمان با ایام الله دهه فجر سال گذشته، اعلام کرد: برای اجرای این طرح ۲۰۰ میلیارد ریال هزینه شد و هم اکنون این استخر از امکانات مختلف و استانداردی برخوردار است.

منصوریان ظرفیت استخر مذکور در هر سانس را ۱۲۰ نفر اعلام کرد و افزود: این مجموعه هم به پرسنل سنگ آهن و هم به عموم مردم بافق خدمات ارائه می‌کند.

از شناسایی ۱۵۰ میلیون سنگ آهن در آنومالی ۸ تا بی‌تاثیری استخراج آنومالی D ۱۹ بر منابع آبی دشت یوز

ایجاده دهکده ترویستی ورزشی آهنشهر طی ۵ سال

این مسوول در ادامه از برنامه‌ریزی شرکت سنگ آهن بافق برای ایجاد دهکده توریستی ورزشی در شهرک آهنشهر خبر داد و گفت: در نظر داریم این مجموعه را در مساحت ۵۰ هکتار طی بازه پنج ساله با ایجاد امکانات و فضا‌های ورزشی متعدد فراهم سازیم.

منصوریان با اشاره قهرمانی تیم بانوان سنگ آهن در لیگ برتر هندبال امسال کشور، یادآور شد: باشگاه فرهنگی ورزشی سنگ آهن در رشته‌های متعددی در لیگ‌های کشوری حضور دارد و تلاش خواهد کرد در حوزه ورزش حرفه‌ای گام به گام در جهت گسترش فعالیت‌های خود حرگت کند.

از شناسایی ۱۵۰ میلیون سنگ آهن در آنومالی ۸ تا بی‌تاثیری استخراج آنومالی D ۱۹ بر منابع آبی دشت یوز

سر و سامان گرفتن شهربازی آهنشهر پس از ۱۵ سال تعطیلی

شهر بازی آهنشهر دیگر طرح در دست اقدام این شرکت معدنی برای شهروندان بافقی در مجاورت آهنشهر است که «مهدی دهستانی» مدیر طرح بازسازی آن در جمع خبرنگاران گفت: بازسازی این شهربازی به وسعت ۹ هکتار پس از ۱۵ سال بلا استفاده بودن، از حدود یک ماه قبل آغاز شده است.

وی افزود: فاز یک نوسازی این مجموعه با ایجاد بخش‌های حرکتی مهارتی آغاز شده و امیدواریم تا تابستان آماده بهره برداری شود.

این مسوول با اشاره به مستهلک شدن وسایل بازی قبلی شهربازی، گفت: وسایل بازی قبلی کاملاً جمع‌آوری خواهد شد و پس از طراحی دستگاه‌های جدید متناسب با اقلیم شهرستان، به تدریج و در فاز‌های بعدی نصب و بهره برداری از آن‌ها را خواهیم داشت.

از شناسایی ۱۵۰ میلیون سنگ آهن در آنومالی ۸ تا بی‌تاثیری استخراج آنومالی D ۱۹ بر منابع آبی دشت یوز

عملیات اکتشافاتی در آنومالی شماره ۸ مجتمع شهید احمدی روشن

«محمدحسین مرادیان» معاون معدنی و قائم مقام شرکت سنگ آهن مرکزی بافق در بازید خبرنگاران از مجتمع معدنی شهید احمدی روشن و عملیات اکتشاف و بهره برداری آنومالی ۸ ناریگان، گفت: این طرح براساس قرارداد مابین سنگ آهن مرکزی و شرکت اسکان به نمایندگی از سازمان انرژی اتمی از سال گذشته در وسعت ۴۵ کیلومتر مربع آغاز شده است.

به گفته وی، تاکنون پنج جبهه اکتشافی در این محدوده شناسایی شده که برآورد ذخیره مهمترین آن‌ها در عمق ۴۵۰ تا ۶۰۰ متری زمین حدود ۱۵۰ میلیون تن سنگ آهن پیش بینی شده است.

مرادیان با بیان این که در حال حاضر شش دستگاه حفاری اکتشافی در منطقه فعالیت دارند که تاکنون ۲۱۵۰ متر حفاری صورت داده‌اند، گفت: حدود ۱۸ ماه زمان اکتشاف تکمیلی برای این طرح مشخص شده که پس از آن طول مدت بهره برداری تعیین خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: پیش بینی می‌شود سنگ آهن این محدوده با عیار ۳۵ درصد باشد، ولی در حفاریها، نمونه‌های با عیار ۵۰ درصد نیز مشاهده شده است.

از شناسایی ۱۵۰ میلیون سنگ آهن در آنومالی ۸ تا بی‌تاثیری استخراج آنومالی D ۱۹ بر منابع آبی دشت یوز

آغاز استحصال سنگ آهن ۵۰ درصد از باطله‌های چغارت تا شهریورماه

«جلیل فرزاد» مسوول طرح پرعیارسازی سه میلیون تنی سنگ آهن مرکزی نیز در بازدید خبرنگاران از این طرح گفت: طرح مذکور در راستای پرعیارسازی و استحصال سنگ آهن پر عیار از دپوی باطله‌های معدن چغارت برای تولید کنستانتره در حال اجراست.

وی با بیان این که طرح مذکور برای یک توده ۳۵ میلیون تنی باطله در حال اجراست، تصریح کرد: برآورد می‌شود ۹۵ درصد از سنگ آهن با عیار بالای ۵۰ درصد این توده که ۱۰ تا ۱۲ درصد آن یعنی ۳۰۰ تا ۳۶۰ هزار تن سنگ آهن را شامل می‌شود، برای تامین خوراک کارخانه کنستانتره این شرکت معدنی استحصال کنیم.

فرزاد ورودی سالانه این واحد در هنگام بهره برداری را سه میلیون تن ذکر و پیش بینی کرد این طرح تا شهریور ماه امسال با صرف اعتبار ۸۰ میلیارد تومان آماده بهره‌برداری شود.

از شناسایی ۱۵۰ میلیون سنگ آهن در آنومالی ۸ تا بی‌تاثیری استخراج آنومالی D ۱۹ بر منابع آبی دشت یوز

بهره برداری از نیروگاه ۲۷ مگاواتی چغارت در پیک مصرف تابستان

«امیر علی حق شناس» کارشناس برق نیروگاه گازی ۲۵ مگاواتی اول شرکت سنگ آهن مرکزی در جریان بازدید خبرنگاران اعلام کرد: این نیروگاه با هدف تأمین ۲۵ مگاوات برق پایدار جهت تأمین توان مصرفی کارخانه گندله‌سازی این شرکت با سرمایه گذاری هشت هزار میلیارد ریال در حال احداث است.

وی افزود: ساخت این نیروگاه که در مجاورت پست اصلی این مجموعه معدنی در حال اجراست، از ۲۴ اسفند سال گذشته آغاز شده و پیش‌بینی می‌شود تا دهم تیرماه سال جاری مورد بهره‌برداری قرار گیرد.

حق شناس با ابراز امیدواری نسبت به نصب تمام تجهیزات این نیروگاه تا ۳۰ خردادماه جاری، گفت: طرح گازرسانی این نیروگاه نیز به طور همزمان در حال کسب مجوز و اجراست.

وی با بیان که نوع قرارداد سرمایه‌گذاری این طرح B.O.O است، پیشرفت کنونی طرح را بیش از ۴۸ درصد خواند و گفت: اشتغال‌زایی این نیروگاه پس از بهره‌برداری ۱۵ نفر خواهد بود.

حق شناس با اشاره به تبعات خوب این نیروگاه برای شرکت و منطقه بافق، گفت:برنامه ریزی شده چنین طرح نیروگاهی در مجاورت پست C ۰۱ نیز ایجاد شود.

از شناسایی ۱۵۰ میلیون سنگ آهن در آنومالی ۸ تا بی‌تاثیری استخراج آنومالی D ۱۹ بر منابع آبی دشت یوز

اجرای طرح‌های ارتقای بهره‌وری در کارخانه گندله سازی سه چاهون

کارخانه گندله سازی سه چاهون با دو طرح ارتقای بهره وری دیگر طرح سنگ آهن مرکزی بود که مورد بازدید خبرنگاران قرار رفت. «امیر معینی» معاون تولید شرکت سنگ آهن مرکزی در بازدید خبرنگاران از بخش نرمه این کارخانه که بزرگترین واحد کوره دوار کشور است، گفت: در کلیه کارخانه‌های دارای کوره دوار شاهد تولید نرمه هستی که در این واحد قرار بود به عنوان خوراک کارخانه آگلومره استفاده شود لذا در مجاورت کارخانه دپو می‌شد.

وی افزود: با توجه به فعال نشدن واحد آگلومره شرکت، حدود ۳۰۰ هزار تن نرمه در کنار کارخانه دپو شده بود که بعضا حتی به صورت خام فروخته می‌شد لذا طرحی برای استفاده مجدد از این ظرفیت با امکانات موجود کارخانه برای تولید گندله راه اندازی شده است.

معینی گفت: در حال حاضر طی هر ساعت ۳۰ تا ۳۵ تن نرمه در این واحد تولید می‌شود که دوباره به مدار تولید گندله باز می‌گردد.

به گفته وی، این اقدام هم برای شرکت ارزش افزوده بیشتری نسبت به خام فروشی دارد و هم به لحاظ زیست محیطی از ایجاد گرد و غبار و آلودگی هوای شهرستان جلوگیری می‌کند.

وی عنوان کرد: هم اکنون از ظرفیت‌های موجود در واحد برای استفاده از نرمه در تولید گندله استفاده می‌شود، ولی در اینده تجهیزات مجزایی در این باره به واحد اضافه می‌شود.

وی هچنین اظهار کرد: در کارخانه فراوری نیز با توجه به اتمام ذخیره چغارت، تامین مواد از معادن دیگر نیز صورت می‌گیرد لذا در قالب طرح بار برگشتی، در همان مراحل ابتدایی خط تولید، بخشی از ناخالصی‌های ماده معدنی را از چرخه فرآیند خارج می‌کنیم که بازدهی فعالیت این واحد را افزایش داده است.

از شناسایی ۱۵۰ میلیون سنگ آهن در آنومالی ۸ تا بی‌تاثیری استخراج آنومالی D ۱۹ بر منابع آبی دشت یوز

سرمایه گذاری ۲۳۰ ملیلون یورویی برای ایجاد کارخانه آهن اسفنجی بافق

«محمد رنجبر» مدیر طرح ساخت کارخانه آهن اسفنجی ۱.۷ میلیون تنی سنگ آهن مرکزی بافق نیز در بازدید خبرنگاران گفت: این طرح هفته گذشته به مناسبت ولادت امام رضا (ع) آعاز شده و قرار است طی ۳۶ ماه بهره برداری شود.

وی با بیان این که امیدواریم امسال طرح حدود ۳۵ درصد پیشرفت داشته باشد، افزود: در حال حاضر مطالعات محل ایجاد این واحد در دست اقدام است.

وی افزود: این طرح برای تولید آهن با خلوص ۹۸ درصد، با سرمایه گذاری ۲۳۰ ملیلون یورو در زمینی به وسعت ۳۳ هکتار ایجاد خواهد شد.

رنجبر ادامه داد: مصرف آب و انرژی در این واحد با بهره برداری از تکنولوژی‌های روز در مقایسه با سایر واحد‌های مشابه بسیار کاهش خواهد یافت و تامین آب نیز از طریق پساب شهر بافق صورت می‌گیرد.

به گفته وی، سه نوع محصول آهن اسفنجی سرد برای تولید داخل، بریکت اهن اسفنجی برای مقاصد صادراتی و در قالب طرح توسعه نیز عرضه محصول داغ به شرکت‌های ذوب آهن را در این واحد دنبال خواهیم کرد.

گفتنی است؛ این طرح ۸۰۰ تا یکهزار نفر اشتغالزایی در زمان ساخت و پس از بهره برداری ۳۲۰ نفر به طور مستقیم و ۴۸۰۰ نفر به طور غیرمستقیم اشتغال ایجاد خواهد کرد.

از شناسایی ۱۵۰ میلیون سنگ آهن در آنومالی ۸ تا بی‌تاثیری استخراج آنومالی D ۱۹ بر منابع آبی دشت یوز

آغاز استخراج ۱۰۰ میلیون تن سنگ آهن از آنومالی D ۱۹ تا پایان سال

ایستگاه پایانی این تور رسانه‌ای معدن آریز موسوم به آنومالی D ۱۹ بود که «محمد رضا کاظم پور» مدیر عامل این معدن در مورد نامگذاری آنومالی این معدن به نام دی ۱۹ به خبرنگاران گفت: روس‌ها در سال ۱۹۷۰ و در جریان اکتشافات خود در فلات مرکزی ایران، آنومالی‌های اکتشافی را شماره گذاری کرده اند که این قسمت، بخش دی آنومالی ۱۹ نامگذاری شده است.

وی با اشاره به واگذاری این انومالی در دشت یوز به دو شرکت معدنی چادرملو و سنگ آهن مرکزی بافق به صورت مساوی در سال ۱۳۹۷، گفت: براورد اولیه سنگ آهن این آنومالی ۱۰۰ تا ۲۴۰ میلیون تن سنگ آهن با عیار ۴۰ درصد است.

کاظم پور به تقسیم این آنومالی به دو بخش شمالی و جنوبی اشاره و عنوان کرد: فعالیت معدنی هم اکنون در بخش جنوبی معدن در حال انجام است.

وی با بیان این که در این بخش برداشت ۱۰۰ میلیون تن سنگ آهن پس از باطله برداری به عمق ۱۶۰ متر مورد انتظار است، گفت: باطله برداری در حین اکتشاف از مردادماه ۱۴۰۰ در این بخش شروع شده و فاز اول آن ۱۰ ماه زودتر از برنامه با برداشت ۱۰۰ میلیون تن باطله پایان یافته است.

وی از انعقاد قرارداد جدید باطله برداری از این معدن برای برداشت ۳۰ میلیون مترمکعب باطله خبر داد و ابراز امیدواری کرد طی سه ماهه اخر امسال فاز استخراج سنگ آهن آعاز شود.

مدیر عامل معدن D ۱۹، عنوان کرد: ارزیابی زیست محیطی معدن مراحل پایانی خود در وزارت صمت دنبال می‌کند.

وی با اعلام بی تاثیری این معدن بر منابع آبی مناطق پیرامونی، گفت: در حال حاضر ۳۰۰ لیتر در ثانیه از آب‌های سطحی به درون معدن تراوش می‌کند که پس از آبکشی در دشت رها می‌شود.

کاظم پور ضمن تاکید بر این که میزان‌ای سی این آب ۲۷ هزار و غیر قابل شرب است، گفت: مشاور در حال بررسی برای تصفیه آب جهت استفاده در فضای سبز است.

از شناسایی ۱۵۰ میلیون سنگ آهن در آنومالی ۸ تا بی‌تاثیری استخراج آنومالی D ۱۹ بر منابع آبی دشت یوز

بازدید از پارک وحشی بافقی به وسعت ۳۰ هکتار در موقعیت کوه "بیشه در" و در حدوداً ۲۰ کیلومتری جاده بافق به بهاباد که در راستای مسوولیت‌های اجتماعی شرکت سنگ آهن ایجاد شده، از دیگر بخش‌های این تور بازدید خبرنگاران از طرح‌های شرکت سنگ آهن مرکزی در شهرستان بافق یزد بود.

منبع: خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده