تاریخ: ۲۰ خرداد ۱۴۰۲ ، ساعت ۱۳:۱۴
بازدید: ۱۶۶
کد خبر: ۳۰۵۷۵۹
سرویس خبر : فلزات غیرآهنی

حاکم شدن قوانین تجارت و چابکی در تصمیم‌گیری‌ها با تبدیل مجتمع مس سونگون به شرکت

حاکم شدن قوانین تجارت و چابکی در تصمیم‌گیری‌ها با تبدیل مجتمع مس سونگون به شرکت
‌می‌متالز - مدیر مجتمع مس سونگون گفت: عواید ناشی از تبدیل مجتمع مس سونگون به شرکت، به استان آذربایجان شرقی بازخواهد گشت و با حاکم شدن قوانین تجارت و چابکی در تصمیم‌گیری‌ها، رونق تولید و اشتغال را در منطقه به دنبال خواهد داشت.

به گزارش می‌متالز، آیت الله سید ابراهیم رییسی روز پنجشنبه گذشته در دیدار مردمی با مردم در محوطه ارک علیشاه تبریز، گفت: «ما در سفر دور اول وعده پیگیری موضوعات مختلفی را دادیم که استقلال مس سونگون از جمله آن‌ها بود و امروز اعلام می‌کنم استقلال این معدن ثبت شده است و از این پس درآمد‌های آن برای توسعه منطقه هزینه می‌شود.»

در این زمینه، «معبود عباس‌زاده» مدیر مجتمع مس سونگون اظهار داشت: سال گذشته و در جریان دور نخست سفر رییس‌جمهوری به استان آذربایجان شرقی، موضوع تبدیل شدن مجتمع مس سونگون به شرکت عنوان شد.

وی بیان داشت: شرکت ملی مس ایران (با نماد بورسی فملی) با بیش از ۵۰ میلیون سهامدار در بازار سرمایه در حال فعالیت است که به عنوان مردمی‌ترین بنگاه اقتصادی کشور از نظر تعداد سهامدار شناخته می‌شود.

عباس‌زاده خاطرنشان کرد: در این راستا و با انجام مطالعات لازم، بازطراحی ساختار شرکت ملی مس، ایجاد هلدینگ تخصصی معدنی مس و در ذیل آن تشکیل شرکت‌های تخصصی در دستور کار قرار گرفت.

مدیر مجتمع مس سونگون ادامه داد: اکنون شرکت ملی مس (فملی)، سهامی عام است که در ذیل آن چند شرکت سهامی خاص فعالیت می‌کنند که جدیدترین آن‌ها شرکت مس آذربایجان است.

وی تصریح‌کرد: تاکنون سه مجتمع سرچشمه، شهر بابک و مس سونگون ذیل فملی فعالیت می‌کردند که مجتمع مس سونگون به شرکت تبدیل شده است و هرچه به سمت تشکیل شرکت برویم، قوانین تجارت و شرکتی حاکم خواهد شد که با خود شفافیت بیشتر و سهولت در تصمیم‌گیری را به دنبال داشته و عواید ناشی از آن نصیب همان منطقه خواهد شد.

عباس‌زاده تاکید کرد: تشکیل شرکت مس آذربایجان به هیچ عنوان به معنای منفک شدن آن از فملی نیست، بلکه یک شرکت سهامی خاص است که عواید آن نیز متعلق به فملی است، اما اکنون ساختار مدیریت آن بر اساس ساختار شرکتی است.

مدیر مجتمع مس سونگون در خصوص عواید حاصل از این استقلال، توضیح‌داد: معدن مس سونگون با بیش از پنج میلیارد تن منابع زمین‌شناسی، بزرگترین معدن مس خاورمیانه است و از این پس، عواید ناشی از مالیات بر عملکرد و مالیات بر ارزش افزوده این معدن به استان آذربایجان شرقی آمده و در همین استان هزینه خواهد شد.

وی اضافه کرد: علاوه بر آن، وقتی شرکتی تاسیس می‌شود مطابق قانون حساب‌های بانکی آن شرکت باید در همان استان محل فعالیت باشد.

عباس‌زاده اظهار داشت: تفویض اختیار تصمیم‌گیری در سیاست‌های خاصی که تناقضی با اهداف کلان و هلدینگی ندارد و ثروت سهامداران را افزایش می‌دهد، از دیگر مزایای این مهم است.

مدیر مجتمع مس سونگون گفت: همچنین بسیاری از تصمیم‌گیری‌ها که تاکنون در شرکت ملی مس متمرکز بوده، اکنون به هیات مدیره این شرکت تفویض می‌شود که به معنای چابکی در تصمیم‌سازی‌هاست.

وی با اشاره به امضای تفاهم‌نامه سرمایه‌گذاری ۱۸۰ هزار میلیارد تومانی برای توسعه صنعت مس در منطقه، تاکید کرد: در این راستا باید شرکت آنقدر چابک و تصمیم‌گیری‌ها آنقدر سریع باشد که بتوان این سرمایه‌گذاری را محقق کرد.

دستور استقلال شرکت مس سونگون در سفر سال گذشته رییس جمهور به آذربایجان شرقی و در جریان حضور وی در جمع کارگران این شرکت در ورزقان صادر شد و دیروز در دیدار با مردم تبریز بعد از گذشت یک‌سال، در سفر دوم رئیسی به استان، به طور رسمی استقلال این شرکت اعلام شد.

منبع: خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) آذربایجان شرقی

عناوین برگزیده