به گزارش میمتالز، «همایون توفیقی» مدیر ایمنی بهداشت، محیط زیست و انرژی سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران، با بیان این مطلب، افزود: با بهرهبرداری از ۹ مدول تصفیه خانه فاضلاب و تحت پوشش قرار گرفتن ۴ شهرک و ناحیه صنعتی در سال ۱۴۰۱ مجموع تعداد تصفیهخانههای فاضلاب صنعتی به بهره برداری رسیده به ۲۲۴ تصفیه خانه در ۲۶۷ مدول افزایش یافته است.
وی، اضافه کرد: مجموع ظرفیت تصفیه خانهها به ۱۸۶ هزار و ۶۴۸ مترمکعب در روز رسیده و تعداد ۲۹ هزار و ۳۸۶ واحدصنعتی به شبکه فاضلاب متصل شده است.
مدیر ایمنی بهداشت، محیط زیست و انرژی سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران، ادامه داد: با توجه به پیگیریهای انجام شده تعداد یک هزار و ۹۰۸ واحد صنعتی مستقر در شهرکها و نواحی صنعتی در سال ۱۴۰۱به شبکه جمع آوری و تصفیه خانه فاضلاب متصل شدهاند. همچنین یک هزار و ۶۰۲ پایش برای ۳ پارامتر تعیین شده در کل تصفیه خانههای فاضلاب طی سال گذشته، انجام شده است.
وی، تصریح کرد: تاکنون ۴۲ سیستم مدیریت زیست محیطی (ایزو ۱۴۰۰۱) در شهرکها و نواحی صنعتی مستقر شده و با اخذ مصوبه ارزیابی زیست محیطی برای ۱۷ شهرک و ناحیه صنعتی از طریق کمیته کشوری در سال۱۴۰۱ مجوزهای مذکور به ۲۷۲ شهرک و ناحیه صنعتی رسیده است.
توفیقی از حمایتها و رهنمودهای سازمان حفاظت محیط زیست در ارتباط با شهرکهای جدید التاسیس و تاسیسشده تقدیر کرد و افزود: هم اکنون تعامل بسیار خوب و سازندهای با سازمان مذکور در همه ابعاد و زمینهها اعم از استقرار متقاضیان استقرار در شهرکها و نواحی صنعتی، مباحث مربوط به پالایش پایش آلایندههای ناشی از تولید، مدیریت زیست محیطی آب و خاک و همچنین مدیریت پسماندها وجود دارد.
وی به تفاهمنامه منعقد با سازمان حفاظت محیط زیست در سال ۱۳۹۷ که در حال حاضر ساری و جاری است اشاره کرد و گفت: این تفاهمنامه راهگشای بسیاری از چالشها در حوزههای رعایت مسائل زیستمحیطی شهرکها و نواحی صنعتی بوده و ابزار مطلوبی برای مدیریت زیست محیطی و همگرایی و هم افزایی سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران و سازمان حفاظت محیط زیست به شمار میرود.
سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران و شرکتهای استانی تابعه آن اکنون با دارا بودن ۸۵۱ شهرک و ناحیه صنعتی و ۶ منطقه ویژه اقتصادی درحال بهرهبرداری، ۸۶ شهرک و ناحیه صنعتی تخصصی، ۷ شهرک فناوری، ۴۰ مرکز خدمات فناوری و کسب و کار، ۲مجتمع فناوری اطلاعات و خدمات نرم افزاری، ۱۰۰ هزار و ۵۶۴ قرارداد منعقده و بهرهبرداری از ۵۰ هزار و ۳۷۳ واحد صنعتی و چهار هزار و ۲۶۰ واحد کارگاهی تکمیل شده، زمینه اشتغال مستقیم یک میلیون و ۱۲ هزار و ۴۹۳ نفر را در سراسر کشور فراهم کرده است.
منبع: شاتانیوز