تاریخ: ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ ، ساعت ۱۶:۲۱
بازدید: ۱۵۵
کد خبر: ۳۰۷۳۰۴
سرویس خبر : فلزات غیرآهنی
گزارش از دستاورد‌های ملی مس،

برنامه ریزی ملی مس از سرمایه گذاری ۱۶ میلیارد دلاری تا کشف بزرگترین ذخایر مس خاورمیانه

برنامه ریزی ملی مس از سرمایه گذاری ۱۶ میلیارد دلاری تا کشف بزرگترین ذخایر مس خاورمیانه
‌می‌متالز - شرکت صنایع ملی مس ایران در آخرین گزارشات متعدد خود از دستاورد‌های قبل اتکا از کشف بزرگترین ذخایر مس خاورمیانه که معدن سریدون کرمان بوده است خبر می‌دهد و از برنامه ریزی‌های بیش از ۱۶ میلیارد دلاری این شرکت در حوزه توسعه صنعت مس یاد می‌کند.

به گزارش می‌متالز، شرکت ملی مس در گزارشاتی اعلام کرد، معدن سریدون کرمان به عنوان بزرگترین ذخایر خاورمیانه محسوب می‌شود که بر اساس پردازش کارشناسان ملی مس حفاری ۹۳ هزار متری به منابع ۳ میلیارد تنی دست یافته اند.

کارشناسان ملی مس در این خصوص می‌گویند که از این میزان منابع بر اساس پارامتر فنی واقتصادی روز، ۱ میلیارد تن با عیار متوسط ۴۲/. درصد ذخیره قابل استخراج آن است. این منبع و محل ذخایر غنی پیشتر‌ها یعنی قبل از روی کارآمدن مدیریت جدید شرکت ملی مس قرار بود به عنوان محلی برای باطله‌های معدنی قلمداد شود که با همت دست اندکاران و کارشناسان ملی مس و مدیریت جدید ظرف ۹ ماه، این محل شناسایی شده و این امر رتبه ایران را در داشتن ذخایر غنی مس افزایش داده است.

دکتر علی رستمی مدیرعامل شرکت ملی مس در رابطه با معدن مس سریدون که به عنوان بزرگ‌ترین ذخیره مس خاورمیانه مطرح شده است، می‌گوید: یکی از بزرگ‌ترین معادن پروفیری کشف شده در حوزه مس بعد از انقلاب اسلامی می‌توان آن را نام گذاری کرد و پیش بینی می‌کنیم با این شرایط جایگاه کشورمان از رتبه ۵ نیز بالاتر رفته و ارتقاء یابد.

برنامه‌ریزی برای سرمایه‌گذاری بیش از ۱۶ میلیارد دلاری در حوزه توسعه صنعت مس ایران

با توجه به دستاوردِ شناسایی معادن جدید و افتتاح و بهره برداری پروژه هیپ لیچینگ و تولید اولین کاتد در استان اذربایجان شرقی در ۱۸ خرداد، معاون تولید شرکت مس در هفتمین نمایشگاه بین‌المللی معدن و صنایع معدنی از برنامه‌ریزی برای سرمایه‌گذاری بیش از ۱۶ میلیارد دلاری در حوزه توسعه صنعت مس ایران خبرداد.

مهندس بهروز رحمتی معاون تولید شرکت ملی صنایع مس ایران در این مراسم با بیان اینکه معدن عظیم مس سرچشمه بزرگترین معدن ایران، خاورمیانه و شمال افریقا محسوب می‌شود، گفت: شرکت ملی صنایع مس ایران در سال گذشته در اولین حلقه توسعه پایدار صنایع معدنی مس که حوزه اکتشافات است، با بیش از ۲۰۰ هزار متر حفاری اکتشافی رکورد تاریخ ایران را جابه‌جا کرد که بدین ترتیب مجموع سه کلاس ذخایر معدنی شرکت ملی صنایع مس ایران به بیش از ۱۹ میلیارد تن و با مس محتوی بیش از ۵۱ میلیون تن مس خالص محتوی افزایش یافت که با این حجم اکتشافات و کشف حدود ۴ میلیارد تن ذخایر جدید بویژه در آنومالی B مگامعدن مس سرچشمه باعث پشت سر گذاشتن قدرتمندانه کشور‌های امریکا و مکزیک و ارتقا قابل توجه رتبه ذخایر جهانی مس ایران از رتبه هفتم به پنجم دنیا گردید.

وی خاطرنشان کرد: در حوزه تولید سال گذشته برای اولین‌بار رکورد تولید ۳۰۰ هزار تن در سال در شرکت مس عملیاتی شد و در حوزه طرح‌های توسعه و برنامه توسعه پایدار، تولید یک میلیون تن مس محتوی معدنی در دستور کار شرکت قرار گرفته که بخش عمده این توسعه‌ها در استان کرمان به‌عنوان بهشت زمین‌شناسی و بهشت معادن ایران انجام خواهد شد.
معاون تولید شرکت ملی صنایع مس ایران در ادامه عنوان کرد: یکی از برنامه‌های بزرگ شرکت مس، توسعه ساخت داخل و بومی‌سازی ا‌ست؛ بنا داریم در سنوات آتی بالغ بر ۱۶ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری در حوزه توسعه صنعت مس پروژه انجام دهیم که از این رقم حدود ۲ میلیارد دلار در حوزه ماشین‌آلات معدنی ا‌ست.

از سویی دیگر، علی رستمی مدیرعامل شرکت ملی مس در نشست بررسی طرح‌های تولید و توسعه مجتمع مس سرچشمه رفسنجان با حضور معاون وزیر صمت، بیان کرد: در سال‌های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ به ترتیب ۱۳۰ هزار متر و ۲۰۰ هزار متر اکتشافات مس در ایران با چند هزار میلیارد تومان در این حوزه سرمایه‌گذاری خطر پذیر انجام شده و قصد داریم امسال این اکتشافات را به ۳۰۰ هزار متر افزایش دهیم.

افتتاح و بهره‌برداری پروژه هیپ لیچینگ و تولید اولین کاتد در استان آذربایجان شرقی از تحقق آرزوی مردم استان آذربایجان شرقی بود که توسط شرکت ملی مس صورت گرفت. غلی رستمی اظهار امیدواری کرد که با توسعه برنامه‌ریزی‌های انجام شده؛ این معدن به قطب تولید خاورمیانه تبدیل شود و موجب ثروت افزایی مردم منطقه شود.

بهروز رحمتی معاون تولید شرکت ملی صنایع مس ایران می‌گوید: در سال‌های ۹۵ تا ۹۷، شرکت مس به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های معدنی، سالانه کمتر از ۳۸ هزار متر حفاری اکتشافی انجام می‌داده است که با مجاهدت‌های همکاران حوزه اکتشافات شرکت در سال گذشته بیش از ۲۰۰ هزار متر حفاری اکتشافی انجام داده است که نشان دهنده رشد خیره کننده و افزایش چشمگیر و غیرقابل انکار بیش از ۴۳۳ درصدی حفاری اکتشافی شرکت در مقایسه با مدت فوق الذکر بوده است. در این راستا، برنامه‌ریزی کرده‌ایم که امسال هم حداقل ۳۰۰ هزار متر حفاری اکتشافی انجام دهیم که بدون شک برکات آن نصیب آحاد مردم و بویژه سهامداران شرکت خواهد گردید.

منبع: نبض بورس

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت