تاریخ: ۱۰ تير ۱۴۰۲ ، ساعت ۲۱:۱۶
بازدید: ۱۷۱
کد خبر: ۳۰۸۹۳۰
سرویس خبر : آهن و فولاد
مدیرعامل شرکت چدنیت صدر:

نیازمند توسعه صادرات قطعات ریختگی هستیم

نیازمند توسعه صادرات قطعات ریختگی هستیم
‌می‌متالز - مدیرعامل شرکت چدنیت صدر، تولیدکننده قطعات چدنی گفت: مهم‌ترین عاملی که می‌تواند زمینه‌ساز خروج صنایع مختلف به ویژه ریخته‌گری از بحران حاکم شود، از سرگیری روابط بین‌المللی و توسعه صادرات به کشور‌های منطقه است؛ در غیر این صورت نمی‌توان انتظار داشت صنایع چدن و فولاد پیشرفت چندانی در روز‌های پیش رو داشته باشند.

به گزارش می‌متالز، محمد تورانی حیرت بیان کرد: زمینه فعالیت شرکت چدنیت صدر، تولید اتصالات آبرسانی، شیرآلات صنعتی و دریچه‌های فاضلاب از جنس چدن داکتیل است. شرکت آب و فاضلاب، جزو مهم‌ترین مشتریان محصولات چدنیت صدر محسوب می‌شود و ما بخش عمده‌ای از دریچه‌های فاضلاب مورد نیاز این شرکت در استان‌های مختلف کشور را تامین می‌کنیم.

وی در خصوص چالش‌های موجود در تامین مواد اولیه، عنوان کرد: قراضه چدنی، بخش عمده ماده اولیه مورد نیاز شرکت را تشکیل می‌دهد و نوسان قیمت، مهم‌ترین چالشی است که در این زمینه با آن مواجه هستیم. متاسفانه قیمت مشخصی برای ضایعات آهنی و چدنی وجود ندارد و همین مسئله باعث شده است تا برنامه‌ریزی دقیقی برای تولید و فروش محصولات خود نداشته باشیم. قیمت‌گذاری ضایعات در داخل کشور توسط برخی بنگاه‌های معاملاتی مانند ثامن انجام می‌شود. با این وجود، ما باز هم موفق به خرید ضایعات با قیمت تعیین‌شده نمی‌شویم و به ناچار ضایعات مورد نیاز خود را حدود یک هزار تومان بالاتر از نرخ مصوب تامین می‌کنیم. برای مثال، در حال حاضر قیمت ضایعات چدن داکتیل درشت‌بار که توسط بنگاه ثامن اعلام شده، ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان به ازای هرکیلوگرم است؛ در حالی که ما همین ضایعات را با قیمت حدود ۱۲ هزار و ۵۰۰ تومان به ازای هر کیلوگرم در بازار خریداری می‌کنیم و مشخص نیست که قیمت آن در هفته بعد، کاهش خواهد یافت و یا افزایش پیدا خواهد کرد.

نوسان نرخ ارز به واردات گرافیت آسیب زده است

مدیرعامل شرکت چدنیت صدر ادامه داد: یکی دیگر از چالش‌های مهمی که فرایند تولید را تحت تاثیر قرار داده، نوسان نرخ ارز است. گرافیت کم‌سولفور و پرسولفور، بخش دیگری از مواد اولیه مورد نیاز ماست که از طریق واردات تامین می‌شود. روز‌های پایانی سال گذشته که قیمت ارز به یک‌باره اوج گرفت و افزایش چشمگیری پیدا کرد، نتوانستیم گرافیت مورد نیاز خود را تامین کنیم و به همین علت در تولید خود با مشکل مواجه شدیم. بخش عمده‌ای از فروآلیاژ‌ها مانند فروسیلیس و فرومنگنز از بازار داخلی تامین می‌شود و خوشبختانه این محصولات با کیفیت عالی در بازار وجود دارد، اما برای مثال، فروکروم توسط چند تولیدکننده محدود در داخل تولید می‌شود و به همین علت گاهی اوقات ناچار به واردات آن هستیم و نوسان نرخ ارز در این بخش هم منجر به مشکلاتی برای ما شده است. محصولات تولیدشده در شرکت چدنیت صدر همگی پیش‌فروش می‌شوند و زمانی که ما نسبت به خرید مواد اولیه اقدام می‌کنیم، با افزایش قیمت به دنبال نوسان نرخ ارز مواجه شده و این مسئله به شدت تولید مجموعه را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

تورانی حیرت در ادامه به قطعی برق واحد‌های صنعتی در روز‌های اخیر اشاره کرد و گفت: چندین سال است که قطعی برق به سایر مشکلات تولیدکنندگان اضافه شده و شرایط تولید در حدود سه ماه از سال را دشوار کرده است. از نیمه خرداد ماه امسال، برق شرکت‌های فعال در شهرک صنعتی عباس‌آباد طی دو روز در هفته قطع می‌شود و تنها اتفاق مثبتی که در این زمینه رخ داده است، اعلام زمان‌بندی دقیق قطعی برق مجموعه است. با این شرایط، چه شخص و یا سازمانی جوابگوی نیاز‌های معیشتی کارگران در روز‌های تعطیل کاری، آن هم در وسط هفته خواهد بود؟ کوره‌های موجود در داخل کارخانه ما همگی القایی هستند و اساس کار این کوره‌ها برق است. حال اگر برق مجموعه دو روز در هفته قطع شود، علاوه بر روز پایانی هفته، ما ۱۲ روز کاری طی یک ماه را از دست خواهیم داد و این در حالی است که موظف به پرداخت حقوق نیروی انسانی تحت هر شرایطی هستیم. زمانی که تولید مجموعه حدود ۴۰ درصد کاهش یافته و به دنبال آن فروش و درآمد هم افت پیدا کرده است، چگونه می‌توانیم نسبت به پرداخت حقوق اقدام کنیم؟

وی خاطرنشان کرد: تعداد نیروی انسانی شاغل در شرکت چدنیت صدر ۱۰۰ نفر است که بخش عمده‌ای از آن را نیروی انسانی غیرمتخصص و کارگران ساده تشکیل می‌دهد. ما باید بتوانیم نقدینگی لازم جهت پرداخت حقوق و مزایای این افراد را تامین کنیم که متاسفانه قطعی برق و به دنبال آن کاهش تولید، نه تنها شرکت چدنیت صدر بلکه اکثر واحد‌های تولیدی کوچک‌مقیاس را در این زمینه با مشکل مواجه کرده است. از طرفی، دریافت تسهیلات بانکی جهت تامین نقدینگی نیز به شدت دشوار و زمان‌بر شده است و در نهایت ناچاریم یا تولید خود را کاهش دهیم و یا نسبت به تعدیل نیروی انسانی اقدام کنیم.

این تولیدکننده قطعات چدنی با اشاره به اینکه کوره‌های القایی موجود در کارخانه همگی وارداتی هستند، اظهار داشت: یکی دیگر از چالش‌های پیش روی تولید در شرکت چدنیت صدر، تامین قطعات یدکی است. کوره‌های القایی موجود در خط تولید، ساخت کشور آلمان است و زمانی که یکی از قطعات آن‌ها معیوب و خراب می‌شود، ما ناچار به دور زدن تحریم‌ها و تامین آن از طریق کشور‌های همسایه مانند عراق و ترکیه هستیم. البته این کوره‌ها از یک سری مزایا نسبت به نمونه‌های ساخت داخل برخوردار است که از جمله آن‌ها می‌توان به زمان ذوب‌ریزی کمتر نسبت به نمونه‌های مشابه داخلی اشاره کرد. همچنین به منظور کاهش آلایندگی، از بگ‌فیلتر‌های مخصوص استفاده می‌کنیم.

تولیدات خود را به کشور‌های همسایه صادر می‌کنیم

تورانی در ادامه یادآور شد: صادرات، یکی از محور‌های اصلی شرکت را تشکیل می‌دهد و انواع محصولات شرکت به کشور‌های عراق، ترکیه و امارات صادر می‌شود. لازم به ذکر است که با وجود تولید نمونه مشابه این محصولات در داخل کشور، ما تنها صادرکننده آن به کشور‌های همسایه بوده و در تلاش هستیم تا صادرات خود را به سایر کشور‌های منطقه نیز افزایش دهیم.

وی با بیان اینکه کیفیت، عامل اصلی موفقیت ما در بازار‌های صادراتی بوده است، گفت: به منظور افزایش کیفیت محصولات تولیدی، استفاده از مواد اولیه مرغوب، به‌کارگیری تکنولوژی روز و ماشین‌آلات خارجی و نیروی انسانی باتجربه و متخصص را در دستور کار خود قرار داده‌ایم. ضمن اینکه قرارداد فروش برخی از تولیدات خاص خود را با سازمان‌های بزرگ کشور منعقد کرده‌ایم و امیدواریم بتوانیم روزبه‌روز محصولات جدیدتر و به‌روزتری تولید کنیم.

مدیرعامل شرکت چدنیت صدر در پایان مطرح کرد: با توجه به طرح‌های توسعه‌ای که در شرکت اجرا کرده‌ایم، خوشبختانه با ۱۰۰ درصد ظرفیت اسمی تولید، مشغول فعالیت هستیم. میزان سرمایه‌گذاری مورد نیاز جهت راه‌اندازی خط تولید مشابه چدنیت صدر، حدود یک هزار میلیارد تومان است که این مسئله نیازمند تامین سرمایه در گردش کافی و حمایت بانک‌ها و موسسات مالی است. امیدواریم تمهیدات لازم جهت ثبات قیمت مواد اولیه و نرخ ارز در بازار اندیشیده شود تا بتوانیم امیدوارانه به آینده نگاه کنیم و به فعالیت خود ادامه دهیم.

منبع: فلزات آنلاین

عناوین برگزیده