به گزارش میمتالز، نماد سرچشمه در بازار دوم فرابورس ارزش بازاری معادل ۹۳ همت دارد.
نماد "سرچشمه" در دوره ۱۴۰۱ بازارهای مسکن، ارز و بیت کوین را پشت سر گذاشته و ۱۱۳% بازدهی نصیب سهامداران خود کرده است (بدون احتساب سود نقدی مجمع).
عملکرد شرکت در دوره ۱۴۰۱ با ۴۱۴ میلیارد تومان سود خالص معادل ۵۴ تومان به ازای هر سهم خاتمه یافته است. سود هر سهم شرکت نسبت به مقطع مقایسهای ۹۰ ریال (معادل ۲۰%) افزایش را نشان میدهد. لازم به ذکر است که در این دوره، درآمد سود سهام شرکت با رشد ۱۶۷ میلیاردی نسبت به مقطع مقایسهای به ۴۰۳ میلیارد تومان رسیده است.
همانطور که میدانید ساختار سرمایه بهینه نقش کلیدی در حفظ و توسعه عملیات یک بنگاه اقتصادی داشته و هر چه ساختار سرمایه یک واحد تجاری بهینهتر باشد، بیانگر به کار گیری بهتر منابع مالی وعملیاتی و در نتیجه کاهش ریسک سرمایه گذاری است. در اسفند ۱۴۰۱، ساختار سرمایه از ۶۳% حقوق مالکانه و ۳۷% بدهی تشکیل شده است. علاوه بر آن نسبت کفایت سرمایه شرکت که از تقسیم بدهیها به حقوق صاحبان سهام حاصل میشود نیز ۵۸% محاسبه شده است که نسبت به مقطع مقایسهای ۳۱% بهبود یافته است. شایان ذکر است که سرمایه در گردش واحد تجاری نیز در این دوره ۹۱۰ میلیارد تومان محاسبه شده که نسبت به دوره قبلی ۲۸۷ میلیارد (معادل ۴۶%) بهبود یافته است. عوامل مذکور بر بنیه مالی قوی و ساختار سرمایه مستحکم شرکت دلالت دارند.
از دیگر فاکتورهای بنیادی شرکت میتوان به رشد چشمگیر وجوه نقد عملیاتی در دوره ۱۴۰۱ اشاره کرد. خالص وجوه نقد عملیاتی در این دوره تقریبا ۱۰ برابر شده و از ۲۱ به ۲۳۳ میلیارد تومان رسیده است. چنین بهبودی ریسک نقدینگی شرکت را به طور قابل ملاحظهای کاهش داده است و تاثیر شگرفی در برنامههای جاری و آتی مدیریت خواهد داشت.
در انتهای بهار ۱۴۰۲، بهای تمام شده سرمایه گذاریهای شرکت به ۱.۲۱ همت رسیده است. بخش عمده داراییهای شرکت، در حدود ۸۰% معادل ۹۸۰ میلیارد تومان، به صنایع غیر بورسی تخصیص یافته است. بهای تمام شده سبد بورسی نیز ۲۳۷ میلیارد تومان گزارش شده است.
از مهمترین شرکتهای فرعی غیر بورسی میتوان به واحدهای زیر اشاره کرد:
داراییهای بورسی شرکت در انتهای بهار ۱۴۰۲، ارزش بازاری معادل ۳۹۵ میلیارد تومان داشته و در نتیجه، ارزش افزودهای معادل ۱۵۸ میلیارد تومان برای شرکت به همراه داشته اند. بخش اعظم منابع بورسی، ۹۰% معادل ۲۱۳ میلیارد تومان، در صنعت فلزات اساسی تمرکز یافته است. سرمایه گذاری ۱۳۷ میلیاردی در ملی مس، مهمترین سرمایه گذاری بورسی شرکت بوده که در انتهای بهار، ۳۰۷ میلیارد تومان ارزش دارد (ارزش افزوده: ۱۷۰ میلیارد تومان).
از ریسکهای پیرامون فعالیت شرکت میتوان به نوسانات ارزی و عوامل سیاسی نام برد. بهای تمام شده درآمدهای عملیاتی در شرکتهای زیرمجموعه به طور مستقیم تحت تاثیر تغییرات نرخ ارز بوده و افزایش نرخ ارز اثر نامطلوبی بر حاشیه سود این شرکتها خواهد داشت. همچنین تحریمهای بین المللی نیز تامین مالی و پیشبرد پروژههای توسعهای شرکت را به تاخیر انداخته است.
منبع: دنیای اقتصاد