تاریخ: ۲۵ تير ۱۴۰۲ ، ساعت ۲۳:۵۵
بازدید: ۱۶۷
کد خبر: ۳۱۰۶۴۴
سرویس خبر : آهن و فولاد
مدیر اجرای پروژه‌های انرژی و سیالات فولاد مبارکه؛

فولاد مبارکه؛ رکوردار سریع‌ترین زمان احداث نیروگاه سیکل ترکیبی در کشور است/ همکاری سازنده فولاد مبارکه و مپنا برای حل یک چالش ملی/ پیشرفت ۹۸ درصدی نیروگاه گازی اول

فولاد مبارکه؛ رکوردار سریع‌ترین زمان احداث نیروگاه سیکل ترکیبی در کشور است/ همکاری سازنده فولاد مبارکه و مپنا برای حل یک چالش ملی/ پیشرفت ۹۸ درصدی نیروگاه گازی اول
‌می‌متالز - مدیر اجرای پروژه‌های انرژی و سیالات فولاد مبارکه گفت: رکورد اجرا و سرعت بسیار بالای نیروگاه سیکل ترکیبی فولاد مبارکه به گونه‌ای است که تاکنون هیچ نیروگاه گازی در کشور طی مدت زمان ۱۶ ماهه از زمان انعقاد قرارداد به مراحل سنکرون و راه اندازی نرسیده و به همین خاطر این پروژه در نوع خود منحصر به فرد است.

به گزارش می‌متالز، مدیر اجرای پروژه‌های انرژی و سیالات فولاد مبارکه به تشریح آخرین پیشرفت‌های نیروگاه سیکل ترکیبی این شرکت پرداخت.

حمیدرضا خسروانی‌پور دراین‌باره گفت: با توجه به محدودیت‌های برق کشور در فصول گرم سال و درنتیجه کاهش میزان تولید فولاد مبارکه و عدم‌النفع ناشی از محدودیت برق اعمال‌شده، احداث نیروگاه برق این شرکت از سال گذشته در دستور کار قرار گرفت.

وی گفت: با توجه به اینکه در فصول مختلف سال محدودیت‌های برق، گاز و آب در تولید شرکت فولاد مبارکه اثرگذار است پس از بررسی‌های کارشناسی، احداث نیروگاه سیکل ترکیبی نسل جدید که دارای راندمان حدود ۳ برابری نسبت به نیروگاه‌های نسل قبل است با یک برنامه‌ریزی دقیق آغاز شد.

مپنا و فولاد مبارکه؛ در کنار هم برای ساخت نیروگاهی کم‌نظیر در کشور

مدیر اجرای پروژه‌های انرژی و سیالات فولاد مبارکه افزود: پس از تشکیل کمیته‌های فنی و بازرگانی نهایتاً قرارداد احداث نیروگاه سیکل ترکیبی فولاد مبارکه با شرکت مپنا که یکی از شرکت‌های باتجربه احداث نیروگاه در کشور است منعقد شد و از همان ابتدای پروژه با تشکیل تیم مدیریت پروژه و هماهنگی و تعامل چندجانبه با شرکت توانیر، برق منطقه‌ای اصفهان و استفاده از افراد مجرب در تیم کارفرما، نظارت و پیمانکار پروژه با رعایت استاندارد‌های مدیریت پروژه و مشخص نمودن مسیر بحرانی پروژه، شناوری فعالیت‌ها و همپوشانی‌های فعالیت‌ها و رصد روزانه تمام فعالیت‌های مسیر بحرانی، هم‌زمان با تجهیز کارگاه فعالیت‌های اجرایی به‌موازات شروع و با سرعت قابل قبولی عملیاتی شد.

فولاد مبارکه؛ فولادسازی پیشرو در تولید انرژی

خسروانی‌پور تصریح کرد: در این پروژه فولاد مبارکه به‌عنوان سرمایه‌گذار بخش خصوصی اقدام به احداث نیروگاه نموده که با این کار ضمن تأمین بخش قابل‌توجهی از برق موردنیاز در زمان محدودیت وابستگی این شرکت به شبکه سراسری را به حداقل خواهد رساند.

وی تأکید کرد: آنچه در چنین پروژه‌های بزرگی کار سخت و قابل‌توجهی است ایجاد ساختار مدیریت ارتباطات شامل توانیر، کارفرما، نظارت، پیمانکار و همچنین مدیریت تدارکات و تجهیز شامل حمل‌ونقل و بازرسی، خرید، مدیریت منابع مالی و پیش‌بینی پرداخت‌ها و نیاز‌های ارز و ..، مدیریت سرمایه‌های انسانی و رعایت شاخص‌های زیست‌محیطی و ایمنی، در نظر گرفتن خطرات حملات سایبری و امنیتی از الزامات اجرای پروژه است که به یاری خداوند متعال و برنامه‌ریزی‌های دقیق با حمایت مدیریت عامل شرکت فولاد مبارکه و همکاری قابل تقدیر شرکت‌های توانیر و برق منطقه‌ای اصفهان و تلاش و همت همکاران خوب پروژه در شرکت مپنا، این موارد برنامه‌ریزی و پروژه با سرعت خوبی شروع و پیگیری شد.

پروژه‌ای سریع و ایمن

مدیر اجرای پروژه‌های انرژی و سیالات فولاد مبارکه عنوان کرد: در این پروژه تاکنون بیش از ۱۱۷ هزار مترمکعب خاک‌برداری و حدود ۲۰ هزار مترمکعب بتن‌ریزی و به میزان ۲۰۰۰ تن اسکلت فلزی ساخت، بازرسی و نصب‌شده و به میزان حدود ۳۰۰۰ تن تجهیزات در واحد گازی اول و دوم نصب‌شده است که این آمار به‌جز فعالیت‌های اجرایی در قسمت برق، اتوماسیون و ابزار دقیق و امور اجرایی واحد بخار است که به‌موازات و با استفاده از شناوری فعالیت‌ها در دست اجرا است.

وی بیان کرد: رکورد اجرا و سرعت بسیار بالای پروژه به‌گونه‌ای است که تاکنون هیچ نیروگاه گازی در کشور در مدت‌زمان ۱۶ ماهه به مراحل سنکرون و راه‌اندازی نرسیده است و به همین خاطر این نیروگاه در نوع خود منحصربه‌فرد است. بر اساس نظر تکنولوگ‌های خارجی و همچنین تجارب قبلی ساخت نیروگاه در کشور و احداث نیروگاه گازی در کمتر از ۲۴ ماه امکان‌پذیر نبوده است که از ابتدای پروژه با هدف‌گذاری و برنامه‌ریزی دقیق و تأمین منابع مقرر شد نیروگاه گازی اول در مدت ۱۶ ماه به سنکرون و بهره‌برداری برسد.

مشارکت فولاد مبارکه با ۷۶ شرکت داخلی برای ساخت نیروگاهی منحصربه‌فرد

خسروانی‌پور گفت: مشارکت ۷۶ شرکت داخلی جهت تأمین، ساخت، و نصب تجهیزات داخل کشور و بومی‌سازی تجهیزات حساس زیر نظر مپنا، یکی از نکات قابل‌توجه دیگر این پروژه است؛ نیروگاهی که با توجه به نوع فناوری‌های به کار گرفته‌شده در آن، مصرف آب و انرژی کمتری نسبت به نیروگاه‌های موجود کشور دارد. به‌علاوه انجام حدود ۲میلیون نفر ساعت کار ایمن یکی از نقاط قوت این پروژه بوده است. این پروژه هم‌اکنون برای ۸۰۰نفر به‌صورت مستقیم اشتغال‌زایی را به ارمغان آورده است.

وی افزود: با توجه به اینکه نیروگاه‌های کلاس F به‌طور کامل در کشور بومی‌سازی نشده‌اند، تأمین بخشی از تجهیزات خارجی با مشکلاتی مواجه شد. در حال حاضر نیروگاه گازی اول با پیشرفت ۹۸ درصدی در حال تست‌ها و چک‌های نهایی است و در ماه آینده و زودتر از برنامه زمان‌بندی سنکرون و راه‌اندازی می‌شود. همچنین نیروگاه گازی دوم نیز با پیشرفت ۹۶.۴ درصدر در حال عبور از مراحل نهایی برای آماده‌سازی و راه‌اندازی طی حدود دو ماه پس از نیروگاه اول است.

منبع: پایگاه خبری تحلیلی ایراسین

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده