تاریخ: ۲۸ تير ۱۴۰۲ ، ساعت ۱۵:۳۹
بازدید: ۳۷۹
کد خبر: ۳۱۰۸۴۱
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

برخی معادن خارج از مزایده واگذار خواهد شد/ تمرکز دولت بر احیای معادن راکد

برخی معادن خارج از مزایده واگذار خواهد شد/ تمرکز دولت بر احیای معادن راکد
‌می‌متالز - معاون امور معادن و فرآوری مواد وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: احیا و فعالسازی واحد‌ها و معادن راکد بصورت جدی در دستور کار است که برای این موضوع در ستاد وزارت خانه بخش ویژه تشکیل شده است.

به گزارش می‌متالز، رضا محتشمی‌پور قبل از ظهر امروز در دیدار با استاندار چهارمحال و بختیاری، اظهار داشت: واقعیتی که در سیاست‌های توسعه صنایع کشور کمتر به آن توجه شده و در آینده باید به طور ویژه به آن توجه شود، مساله انرژی است.

معاون امور معادن و فرآوری مواد وزارت صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه به دلیل فقدان سیاست کارآ در بخش مصرف انرژی وضعیت خوبی در تراز انرژی حاکم نیست، تاکید کرد: افق این وضعیت مقداری کاهنده است و امید داریم به مسائل حوزه انرژی بیشتر توجه شود.

وی افزود: باید مقداری توجه شود که آینده استان با صنایع انرژی‌بر بسته نشود، چرا که گذشته و آینده آن‌ها با هم متفاوت است، آینده در حوزه انرژی متفاوت با گذشته است و با نگرانی‌های موجود باید سهم صنایع انرژی‌بر در آینده کم شود. با مصوبات سال گذشته محدودیت‌های جدی برای توسعه صنایع انرژی‌بر در استان‌ها ایجاد شده است.

سهم کم چهارمحال و بختیاری از معادن

معاون امور معادن و فراوری مواد وزارت صنعت، معدن و تجارت تاکید کرد:هدایت سرمایه‌گذاری نباید به نحوی شود که سهم این تیپ صنایع در آینده به قدری زیاد شود که با ابهام مواجه شود.

محتشمی پور با اشاره به پروژه‌های راکد، گفت: احیا و فعالسازی واحد‌ها و معادن راکد به صورت جدی در دستور کار است که برای این موضوع در ستاد وزارت خانه بخش ویژه تشکیل شده و با کمک سازمان ایمیدرو موضوع بطور متمرکز پیگیری می‌شود، بخشی از واحد‌ها در اختیار دولت هستند و باید واگذار شود که بصورت جدی پیگیری شده است.

وی با اشاره به سهم کم استان چهارمحال و بختیاری در تعداد معادن گفت: استان چهارمحال و بختیاری هرچند به لحاظ تعداد و سهم معدن جزو استان‌های کوچک است، اما در این حوزه عملکرد و پیشرفت خوبی داشته است.

کمک وزارت صمت به معادن دارای مشکل

معاون امور معادن و فرآوری مواد وزارت صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه در اغلب محدوده‌ها تاکنون مزایده‌ها برگزار شده است، گفت: در گام‌های بعدی برای معادنی که تقاضا وجود دارد و در مزایده امکان واگذاری نبوده است، در خارج از مزایده نیز واگذار خواهد شد و محدوده‌هایی که تقاضا وجود ندارد بعداز آسیب‌شناسی تعیین تکلیف شود تا معدن بدون متقاضی روی زمین نماند، برنامه این است که تا پایان سال تکلیف این قسم از معادن روشن شود.

محتشمی‌پور بیان کرد: در گروه دوم معادنی هستند که غیر فعال‌ند و با توجه به مقررات و نگاه کارشناسی استان، توانمندی در مکتشف و بهره‌بردار وجود ندارد و پروسه طولانی شده که باید تعیین تکلیف شود و در صورتی که ظرفیت وجود ندارد لغو شود. باید با سخت‌گیری با این موارد برخورد شود تا ظرفیت‌های استان و کشور معطل نماند و اگر صلاحیت و توانایی در مکتشف و بهره‌بردار وجود ندارد، سلب صلاحیت شود و معدن مجددا فعال شود

وی ادامه داد: حوزه سوم معادنی هستند که با مشکل اداره می‌شوند که توان وجود دارد و نیاز به کمک دارند که برخی برنامه‌ها در این خصوص تدوین شده است و پیگیری می‌شود. برخی با حمایت مالی و دیگر اقدامات و همچنین دعوت از دیگر سازمان‌ها برای ایجاد واحد‌های فرآوری جهت افزایش ارزش اقتصادی معادن دنبال می‌شود.

حساسیت‌های محیط زیستی در حوزه معادن جدی گرفته شود

معاون امور معادن و فرآوری مواد وزارت صنعت، معدن و تجارت با اشاره به موضوع معادن مرزی، گفت: محدوده‌های مرزی موضوعاتی هستند که ممکن است نیمی در یک محدوده و نیمی در یک استان دیگر باشد و مشکلاتی ایجاد کند که بحث امور دولتی و عوارض و مالیات مطرح می‌شود که باید حل شود. اگر معدنی صرفا بخاطر تقسیمات سیاسی تقسیم شود، ممکن است موجب شود هر دو بخش این معدن از انتفاع خارج شود.

محتشمی‌پور با اشاره به موانع زیست محیطی، بیان کرد: ۹۰ درصد این موضوع در استان قابل مدیریت است و طبیعتا در استان نسبت به محیط زیست دلسوزی و مراقبت بیشتری وجود دارد، بنابراین اگر جای حساسیت‌های محیط زیستی قابل پذیرش است، باید حتما توجه شود.

منبع: خبرگزاری تسنیم

عناوین برگزیده