تاریخ: ۲۹ تير ۱۴۰۲ ، ساعت ۰۲:۲۰
بازدید: ۱۳۳
کد خبر: ۳۱۱۰۱۷
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

راهکار وزارت صمت برای معضل فرار مغز‌ها

راهکار وزارت صمت برای معضل فرار مغز‌ها
‌می‌متالز - وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: اصلاح نظام‌ها و ساختار‌های صنعتی و تجاری کشور و توسعه روابط تجاری خارجی، موجب ایجاد اشتغال متناسب با خروجی‌های دانشگاه‌ها در کشور می‌شود.

به گزارش می‌متالز، عباس علی آبادی در نشست روسای دانشگاه‌های بزرگ کشور با اشاره به اینکه ناترازی می‌تواند مشکلات بسیاری ایجاد و موجبات سرخوردگی اقتصادی و مهاجرت افراد نخبه را فراهم کند، اظهار کرد: پیشبرد طرح برون گرایی اقتصاد، اصلاح ساختار، حذف تدریجی ارز چندنرخی، حذف یارانه‌های فسادزا و حذف قیمت‌گذاری دستوری در زنجیره تولید تا مصرف، از دیگر راهبرد‌های ما در وزارت صمت است. او با تاکید بر اینکه دانشگاه‌ها می‌توانند نقش اساسی و حیاتی را در اجرای این سیاست‌ها و برنامه‌ها ایفا کنند، گفت: تعامل و همکاری دولت، صنعت و دانشگاه در پروژه‌ها و کمیسیون‌های مشترک، می‌تواند زمینه موفقیت‌های بزرگ را رقم بزند.

علی آبادی با بیان اینکه اگر موفقیتی در صنعت به‌دست آورده، مدیون دانشگاه است، گفت: راهبرد خودم را در فعالیت‌های کاری، ارتباط و تعامل کامل و نزدیک با دانشگاه قرار دادم، زیرا با توجه به شناختی که از ظرفیت دانشگاه‌ها داشتم، به این نتیجه رسیدم که تنها راه موفقیت، همکاری با دانشگاه است.

او با اشاره به اینکه نتیجه تعامل بین صنعت و دانشگاه‌های کشور در شرکت مپنا باعث شد تا دستاورد‌های عظیمی در این شرکت اتفاق بیفتد، یادآور شد: نخستین خواهش بنده از مدیران دانشگاه‌های کشور این است که با ایجاد شرایط ویژه، جلوی مهاجرت دانشجویان را بگیرند، زیرا بحث بسیار مهمی است.

وزیر صمت با بیان اینکه ایران ظرفیت‌های انسانی بزرگ و نخبه‌ای دارد، ادامه داد: بزرگ‌ترین ثروت کشور، نیروی انسانی است و اگر هرکالایی در ایران با دنیا ارزش رقابتی داشته باشد، همین نیروی انسانی نخبه و ارزشمند است.

او با اشاره به اینکه از پیچش پنج گانه‌ای که در برنامه هایش قرار دارد برای سیاستگذاری در وزارت صمت بهره مند می‌شود، خاطرنشان کرد: براساس اسناد بالادستی و هشت‌برنامه راهبری، سیاست‌هایی را برای وزارت صمت تدوین و استخراج کردیم که قرار است در سطح صنعت ترویج و دنبال شود. علی آبادی با تاکید بر اینکه اگر ساختار منسجمی برای حمایت و پشتیبانی از این سیاست‌ها ایجاد نکنیم، نمی‌توانیم این برنامه‌ها را اجرایی کنیم، تصریح کرد: با توجه به شرایط ارزی کشور، باید جهت دهی توسعه اقتصادی بر پایه رشد صنعتی پایدار، صادرات‌محور، در کنار تامین نیاز کشور با تمرکز بر محصولات و خدمات دارای فناوری متوسط و پیشرفته و ارزش افزوده بالا شکل بگیرد. به طور قطع واردات به نحوی باید انجام شود که به تولید ضربه نزند و به عنوان تنظیم گر عمل کند. او در این خصوص اضافه کرد: معتقدم امروز در یک پیچ تاریخی قرار داریم و فرصتی استثنایی برایمان ایجاد شده تا با جایگزینی خودرو‌های برقی که پتانسیلی خوبی در مورد آن در کشور وجود دارد، اساسا به سمت نوآوری فناورانه حرکت کنیم و در دنیا بدرخشیم.

منبع: دنیای اقتصاد

عناوین برگزیده