تاریخ: ۳۱ تير ۱۴۰۲ ، ساعت ۱۰:۵۴
بازدید: ۵۵
کد خبر: ۳۱۲۰۲۷
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

هند و اندونزی از طریق نظام پرداخت سریع با ارز داخلی تجارت می‌کنند

هند و اندونزی از طریق نظام پرداخت سریع با ارز داخلی تجارت می‌کنند
‌می‌متالز - هند و اندونزی با ایجاد سیستم تراکنش مالی دوجانبه با ارز داخلی از طریق مکانیسم‌های پرداخت سریع و پیوند سامانه‌های پرداخت به تجارت با یکدیگر ادامه می‌دهند.

به گزارش می‌متالز، اندونزی یکی از شرکای تجاری مهم هند در منطقه آسیای جنوب شرقی است و سال گذشته تجارت دوجانبه این دو کشور با یکدیگر به حدود ۳۹ میلیارد دلار رسید. براساس گفته‌های کارشناسان تجارت میان دو کشور از سال ۲۰۰۵ با افزایش ۹ برابری روبه رو شده است.

مولیانی ایندراواتی وزیر دارایی اندونزی در مصاحبه با خبرنگاران به عنوان بخشی از بیانیه مشترک هند و اندونزی گفت دو کشور درباره احتمال همکاری در تکنولوژی ضروری، سیستم پرداخت زیرنظر بانک مرکزی و استفاده از ارز داخلی بیشتر به تبادل نظر و گفتگو می‌پردازند.

پیشنهاداتی که میان طرفین اندونزی و هند مطرح شد مشابه آنچه هند و امارات متحده عربی هفته گذشته انجام دادند بوده است. روز شنبه گذشته روسای بانک‌های مرکزی دو کشور تفاهمنامه‌ای برای تقویت استفاده از ارز‌های داخلی در تراکنش‌های خارجی امضا کردند که سیستم‌های پرداخت و پیام هایشان را به یکدیگر متصل می‌کند.

بانک ذخیره ارزی هند در بیانیه‌ای که روز ۱۵ ژوئیه (۲۴ تیر) منتشر کرد گفت کارگروه تاسیس تفاهمنامه استفاده از ارز‌های داخلی برای تراکنش میان هند و امارات با هدف برپایی سیستم اجرای ارز داخلی جهت بهبود و ارتقای استفاده از روپیه هند و درهم امارات متحده ایجاد شد.

هند تاکنون سیستم‌های پرداخت سریع را با کشور‌های سنگاپور، عمان، نپال، بوتان، مالزی و دیگر کشور‌ها برای تراکنش‌های خارجی اجرایی کرده است. همزمان با ژاپن و سایر کشور‌ها نیز برای تغییر به ارز‌های ملی شان درحال مذاکره است.

به گزارش بلومبرگ از یک مقام رسمی که خواست نامش فاش نشود نیرمالا سیتهارامان وزیر دارایی هند با همتای اندونزیایی خود در آستانه جلسات گروه ۲۰ در هند گفتگو کردند.

هند در تلاش برای بین المللی کردن ارز خود و کاهش وابستگی به دلار آمریکاست. از ژوئیه سال میلادی گذشته بانک ذخیره ارزی هند به بیش از ده بانک اجازه داد تا عملیات تجاری خود را با روپیه انجام دهند. این کارزار یک‌ساله اندکی پیشرفت داشته است.

گفته می‌شود مجموع حجم تجارت با ارز محلی از زمان شروع این طرح در هند حدود ۱۰ میلیارد روپیه (۱۲۰ میلیون دلار) بوده که در مقایسه با مجموع ۱.۲ تریلیون دلار تجارت کالای هند در سال مالی گذشته، اندک بوده است.

بانک مرکزی هند ژوئیه سال گذشته به بانک‌های خارجی مجوز بازگشایی حساب‌های "وسترو" در بانک‌های هند را صادر کرد تا سامانه پرداختی به روپیه با پذیرفتن دهلی نو برای تجارت با ارز‌های داخلی حدود ۱۸ کشور اجرایی شود.

در همین حال رانیل ویکرمسینگ رئیس جمهوری سریلانکا نیز ابراز امیدواری کرد تا از روپیه هندی بیشتر از دلار آمریکا استفاده شود. وی افزود برای کشور ما فرقی ندارد که روپیه هند به ارز متداول و رایج تبدیل شود. ما خواستار گشودگی بیشتر به دنیای خارج هستیم.

رئیس جمهوری سریلانکا در ادامه تاکید کرد: «جهان درحال پیشرفت و هند به ویژه با رهبری نارندرا مودی نخست وزیر این کشور رو به سوی توسعه سریع است. درست مانند آسیای شرقی از جمله کشور‌هایی مانند ژاپن، کره و چین که شاهد رشدی چشمگیر از ۷۵ سال گذشته اند، اکنون نوبت هند و منطقه هند-اقیانوسیه است.»

اظهارات رئیس جمهوری سریلانکا ۲ روز پیش از سفر وی به دهلی که از روز گذشته ۲۱ ژوئیه (۳۰ تیر) برای دیدار با نارندرا مودی نخست وزیر این کشور به هند رفت منتشر شد. این نخستین دیدار وی از هند به عنوان رئیس جمهوری این کشور پس از جایگزینی گوتابایا راجاپاسکا در بحبوحه بحران اقتصادی این کشور در سال گذشته است.

پس از اینکه کولومبو در پرداخت بدهی‌های ۵۱ میلیارد دلاری در مارس ۲۰۲۲ ناکام ماند، هند ۴ میلیارد دلار در قالب کمک اضطراری برای سریلانکا فراهم کرد که شامل یک میلیارد دلار خط اعتباری بود.

منبع: خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا)

عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت