به گزارش میمتالز، طی مراسمی با حضور مهدی دوستی، استاندار هرمزگان مراسم مبادله قرارداد فروش آب حاصل از بازیافت فاضلاب شهر بندرعباس در صنایع مولد، بین شرکت تأمین و توسعه زیرساخت خلیجفارس با شرکتهای پالایش نفت بندرعباس، صبا فولاد خلیجفارس و فولاد مادکوش برگزار شد.
در مجموع طی این مراسم قرارداد فروش ۳۱ هزار و ۵۴۳ متر مکعب پساب تصفیه شده منعقد شد، که ۱۲۹۰۳ متر مکعب سهم شرکت پالایش نفت بندرعباس، ۱۲۹ هزار و ۳ متر مکعب پساب تصفیه شده سهم شرکت صبا فولاد و ۵۷۳۷ متر مکعب پساب سهم شرکت مادکوش در شبانهروز است.
همچنین در این آئین، قرارداد مشارکت مدنی بانک ملی ایران با شرکت تأمین و توسعه زیرساخت خلیجفارس به امضا رسید.
استاندار هرمزگان در این آیین ضمن تسلیت ایام سوگواری حضرت اباعبدالله الحسین (ع)، با اشاره به تلاش برخی کشورها برای دستدرازی به نام خلیجفارس اظهار کرد: حل مشکل فاضلاب بندرعباس و جلوگیری از ورود پساب به دریا، علاوه بر انگیزههای محلی که دارد، دارای انگیزههای ملی است، چرا که ما خلیجفارس را خانه خود میدانیم و باید برای زیبایی، پاکیزگی و اقتصاد آن تلاش کنیم.
نماینده عالی دولت در استان هرمزگان اقتصاد استان را خدماتمحور دانست و گفت: یکی از بخشهای توسعهپذیر در اقتصاد استان گردشگری بود که با توجه به ورود فاضلاب به دریا این امر در بندرعباس مغفول مانده بود، اما با پروژهی تصفیه فاضلاب بندرعباس امکان توسعه گردشگری بندرعباس ایجاد شده است.
دوستی با بیان اینکه تصفیه پساب فاضلاب تبدیل تهدید به فرصت است، گفت: در گذشته مهار فاضلاب بندرعباس چالشی برای استان بود، اما این طرح هم برداشت آب از دریا و ضرورت شیرینسازی برای تأمین آب را کاهش خواهد داد و هم جلوی آسیب به اکوسیستم دریا با پساب آبشیرینکنها را خواهد گرفت.
وی با ابراز رضایت از پیشرفت فیزیکی پروژه ساماندهی فاضلاب بندرعباس، عنوان کرد: تاکنون بیش از ۲ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان قرارداد اجرایی در این پروژه منعقد شده و بانک ملی نیز در طرح مشارکت مدنی ۱۲۰ میلیارد تومان تسهیلات پرداخت کرده است.
استاندار هرمزگان اظهار کرد: پروژه ساماندهی پساب فاضلاب بندرعباس از جمله طرحهایی است که هم توجیه اقتصادی دارد و هم مشکلی را در سطح جامعه حل میکند، لذا اگر بتوانیم مسئولیتهای اجتماعی را به سمت چنین طرحهایی ببریم رغبت بنگاهها نیز برای مسئولیتهای اجتماعی افزایش پیدا خواهد کرد.
دوستی با تاکید بر استفاده از روشهای جدید تأمین مالی تصریح کرد: میتوانستیم پروژه فاضلاب بندرعباس را با اعتبارات دولتی انجام دهیم، اما استفاده از ظرفیت مشارکتهای مدنی گامی مثبت در این حوزه است، ضمن اینکه از هر روش نوین سهامداری نیز استقبال میکنیم.
نماینده عالی دولت در استان هرمزگان، بانکهای ملی و مسکن را دو بازوی اصلی توسعه استان دانست و افزود: در بحث تسهیلات بنا داریم از ظرفیت بانک توسعه اسلامی نیز استفاده کنیم و بر همین اساس هفته آینده جلسهای با وزیر اقتصاد خواهیم داشت تا بتوانیم روشهای جدید را برای تأمین مالی به کمک صنایع بیاوریم.
وی خاطرنشان کرد: ساخت مدرسه در استان یکی از چالشهای آموزش است و ما به دنبال این هستیم که کمر فقر آموزشی را در استان بشکنیم از اینرو با توجه به اینکه رشد جمعیت در استان مطلوب است لازم است بخشی از مسوولیتهای اجتماعی را معطوف به حوزه مدرسهسازی کنیم.
منبع: خبرگزاری ایمنا