به گزارش میمتالز، «هاشم امینی» امروز اول آذر در آغاز عملیات اجرایی پروژه تصفیهخانه فاضلاب شهری نیشابور که با حضور استاندار خراسان رضوی در این شهرستان برگزار شد، گفت: کشور ایران در یک اقلیم خشک و نیمهخشک قرار گرفته و همه ما در این اقلیم و پهنه زندگی میکنیم.
وی متوسط بارش کشور را یک سوم متوسط بارش جهانی اعلام کرد و افزود: این وضعیت علاوه بر اینکه تهدید محسوب میشود، میتواند موجب ایجاد فرصتهایی مانند اجرای این گونه پروژهها شود.
مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور با بیان اینکه امروز خراسان رضوی در کشور بیشترین فرونشست زمین و مخاطره را در تأمین آب شرب، کشاورزی و صنعت دارد، اظهار کرد: برای تأمین آب شرب در بخشهای مختلف نیازمند تغییر رویکرد و نگرش هستیم.
وی خاطرنشان کرد: همان گونه که نسلهای گذشته به سلامت آب را تحویل ما دادند ما هم با رفتارمان نسبت به اقلیم و محیط زیست باید به گونهای عمل کنیم که آیندگان و فرزندان ما هم بتوانند در این سرزمین زندگی کنند و حیات داشته باشند.
امینی بیان کرد: تغییر نگرش باید در رفتار مصرفی تمام مصرفکنندگان آب از جمله بخش شرب، صنعت، کشاورزی و محیط زیست محقق شود.
وی در خصوص یکی از اقدامات خوبی که با کمک نمایندگان در سطح کشور انجام میشود، گفت: بر اساس قانون صنایع آببر باید از آب غیرمتعارف استفاده کنند، بر اساس بند ۳ ماده ۳۹ برنامه هفتم توسعه و بند ع تبصره ۸ قانون بودجه سال ۱۴۰۲ صنایع آببر باید از آب غیرمتعارف استفاده کنند.
مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور افزود: در اقلیمی که یک سوم بارش جهانی را با پراکنشهای بسیار گسترده دارد صلاح نیست در حوزه کشاورزی و صنعت آبی مصرف کنیم که ارزش افزوده آن در تولید ناخالص ملی عدد ناچیزی باشد.
وی گفت: گرچه تأکید شده که تمامی صنایع از آب غیرمتعارف باید استفاده کنند و یکی از سیاستهای نظام هم در این خصوص انتقال آب از دریاست و خراسان رضوی نیز از این استانهای بهرهمند است، اما آب به صرفهتر، معقولتر و منطقیتر آب پساب است.
امینی بیان کرد: خراسان رضوی یکی از خواستگاههای موضوع پساب است که سنگان، سبزوار نیشابور و تربتحیدریه در حال اجرا هستند و انتظار داریم با توجه به ظرفیتهای موجود استان بتوانیم در همه شهرها پروژه را پیاده کنیم.
وی خاطرنشان کرد: گرچه شبکه فاضلاب شهر نیشابور از ردیفهای ملی بهرهمند بوده، اما صرفاً با اعتبارات ملی شاید ۴۰ سال دیگر زمان میبرد تا بتوانیم شبکه فاضلاب این شهر را به اتمام برسانیم، ضمن اینکه در کنار آن حفظ کیفیت آبهای زیرزمینی مهم بود و عملاً با نفوذ فاضلابها به سفرههای آب زیرزمینی کیفیت آبی که نیشابور دارد را از دست میدادیم.
وی اظهار کرد: حتماً باید در خصوص رفع این دغدغهها تدبیری اندیشیده میشد که با سرمایهگذاری فولاد خراسان این اتفاق خواهد افتاد، ضمن اینکه این پروژه به لحاظ اجرا سرعت میگیرد مباحث زیستمحیطی و کیفی و همچنین برداشت از سفرههای زیرزمینی نیز رفع خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه بدون شک در بازه زمانی مشخص شده پروژه ۱۵۰۰ میلیارد تومانی به اتمام میرسد و صنعت استان و فضای سبز شهر نیشابور و محیط زیست استان بهرهمند خواهند شد، بیان کرد: امیدواریم با بهرهبرداری از این پروژه در بازه زمانی ۲۴ ماهه نفع آن به مردم نیشابور برسد.
عملیات اجرایی پروژه تصفیهخانه فاضلاب شهری نیشابور با ظرفیت ۴۰ هزار مترمکعب در شبانهروز با حضور جمعی از مسوولان استان و کشوری آغاز شد.
این تصفیهخانه فاضلاب شهری در کیلومتر ۱۴ جاده نیشابور- عشق آباد واقع شده و پس از تکمیل روزانه میتواند ۴۰ هزار مترمکعب فاضلاب شهری را به شیوه «لجن فعال» تصفیه کند. با تکمیل این طرح جمعیت زیر پوشش خدمات دفع بهداشتی فاضلاب در نیشابور از ۵۶ به ۱۰۰ درصد افزایش خواهد یافت.
در ادامه مدیرعامل آب و فاضلاب خراسان رضوی اظهار کرد: پروژه تصفیهخانه فاضلاب شهری نیشابور شامل ۲۸۰ کیلومتر شبکههای جمعآوری فاضلاب و خطوط انتقال آب با ظرفیت ۴۰ هزار مترمکعب در شبانهروز با بهترین تکنولوژی احداث میشود.
«حسین امامی» با بیان اینکه با اجرای این پروژه کیفیت پساب خروجی بسیار ارتقاء خواهد یافت، بیان کرد: همچنین ۵۰ هزار انشعاب فاضلاب در شهر نیشابور نصب خواهد شد.
امامی با اشاره به اینکه با این اقدامات نفوذ واگذاری شبکه فاضلاب به شهروندان شهرستان نیشابور به ۱۰۰ خواهد رسید، گفت: این پروژه فرصت بسیار خوبی برای ما است.
وی افزود: با اجرای این پروژه ضمن اینکه بخشی از منابع کیفی آب شهرستان آزاد میشود میتوان از این ظرفیت در تأمین آب شرب شهرستان استفاده کرد، همچنین شاخصهای زیستمحیطی ارتقاء بسیار خوبی خواهد داشت و مردم خواهند توانست از خدمات بسیار مناسب و ارزانقیمت فاضلاب با کیفیت مناسب برخوردار شوند.
مدیرعامل آب و فاضلاب خراسان رضوی بیان کرد: نیشابور شهرستانی بسیار مهاجرتپذیر و در حال توسعه است، همچنین به دلیل اینکه گستره وسیعی دارد به شهر الحاق میشود عملاً نیاز آبی بسیار بالایی دارد.
وی با بیان اینکه هماکنون سالیانه برای تأمین پایداری آب شرب نیشابور به ۸ تا ۱۰ چاه نیاز داریم که باید حفر شوند، افزود: امیدواریم با اجرای این پروژه ضمن تأمین آب مورد نیاز بخش صنعت بتوانیم بدون دغدغه آب مورد نیاز جمعیت جدید را تأمین کنیم.
امامی با اشاره به اینکه امیدواریم با طرحهای سرمایهگذاری مشترک تحولات بسیار خوبی را در صنعت آب و فاضلاب استان فراهم کنیم، افزود: در حال حاضر ۶ طرح بیع متقابل در استان در حال اجرا است.
وی خاطرنشان کرد: با اجرای این پروژهها به زودی شاهد اقدامات بسیار خوبی در توسعه شبکههای فاضلاب استان خواهیم بود، با توجه به اینکه الان ظرفیت نفوذ میزان واگذاری شبکه فاضلاب در مشترکین ۳۳ درصد است پیشبینی میشود طی ۵ سال آینده به بیش از ۶۰ درصد برسد و عملاً شاهد تحولات خوبی در صنعت آب استان خواهیم بود.
مدیرعامل آب و فاضلاب خراسان رضوی گفت: با حمایتهای مالی بسیار خوبی که تاکنون از آب و فاضلاب خراسان رضوی صورت گرفته در تأمین آب پایدار شهرستانهای نیشابور، فیروزه، زبرخان و میان جلگه اقدامات خوبی شده به طوری که از اعتبارات تنش آبی بالغ بر ۱۰۰ میلیارد تومان طی یک سال گذشته برای تأمین آب پایدار، افزایش ظرفیت مخازن، توسعه سایتهای اقدام ملی و ... در این شهرستانها هزینه شده است.
در ادامه «طهمورث جوانبخت» مدیرعامل فولاد خراسان گفت: فولاد خراسان به عنوان بزرگترین فولادساز شرق کشور و جزو ۵ فولادساز بزرگ کشور است.
وی با بیان اینکه زنجیره فولاد خراسان تقریباً کامل شده است، تصریح کرد: فولاد خراسان طی چند سال گذشته همیشه برنامه توسعه هدفمندی را ترسیم کرده است.
وی گفت: اکنون میزان ذوب فولاد خراسان یک میلیون و ۳۵۰ هزار تن است، اما برای اینکه به ۲.۵ میلیون تن برسد باید زنجیره قبل و بعد آن را توسعه داد.
مدیرعامل فولاد، مساله اصلی صنعت فولاد را توسعه زیرساختها دانست و افزود: اگر زیرساختهای مربوط به انرژی و آب فراهم نشود توسعه فولاد انجام نخواهد شد.
وی با اشاره به اینکه اکنون در فولاد خراسان حدود ۲۵۰۰ نفر به طور مستقیم مشغول به کار هستند، اشتغالزایی صنعت فولاد را بسیار دانست و تصریح کرد: به ازای هر یک میلیون تن تولید فولاد در کشور ۱۰۰۰ نفر مستقیم و ۱۵ هزار نفر به طور غیرمستقیم درگیر میشوند.
جوانبخت با اعلام اینکه فولاد در اشتغالزایی رتبه خوبی دارد، بیان کرد: با توجه به اینکه یک درصد آب منطقه را در صنعت فولاد مصرف میکنیم، وضعیت اشتغال هم مناسب است. با توسعههایی که خواهیم داشت برای ۱۵ تا ۱۶ هزار نفر به طور مستقیم و غیرمستقیم اشتغال ایجاد خواهد شد.
وی با بیان اینکه فولاد خراسان از سالهای گذشته برای کاهش برداشت از سطح ذخایر آبهای زیرزمینی اقدامات خوبی را انجام داده است، گفت: فولاد خراسان با در نظر گرفتن احتمال خشکسالیها و رسالت اجتماعی و در زمینه کمک به حفظ زیستمحیطی و استفاده از آبهای نامتعارف از جمله بازچرخانی پساب اقداماتی را از سالهای قبل انجام داده است.
مدیرعامل فولاد خراسان با اشاره به اینکه این پروژه موجب میشود بتوانیم روزانه بیش از ۴۰ هزار مترمکعب و سالیانه حدود ۱۵ میلیون مترمکعب آب را برای صنعت و کشاورزی قابل استفاده کنیم، گفت: گرچه امروزه سالیانه ۴ تا ۵ میلیون مترمکعب مصرف آب داریم، اما با توسعههایی که در دست داریم حدود ۹ میلیون مترمکعب از پساب را خود ما مصرف خواهیم کرد و باقی نیز برای سایر صنایع و بخش کشاورزی قابل استفاده است.
وی با بیان اینکه در مجموع با این پروژه حدود ۶ میلیون مترمکعب مازاد آب خواهیم داشت، گفت: این امر و پروژه مهم جز با همکاری آبفای کشور و آب و فاضلاب خراسان رضوی محقق نمیشد.
جوانبخت اظهار کرد: در همین راستا قرارداد بیع متقابل بین فولاد خراسان و آبفای استان به امضاء رسید که در این قرارداد ما سرمایهگذار و آبفا نیز سرمایهپذیر بوده و قرارداد برای مدت ۲۵ سال است.
وی گفت: برای این پروژه حدود ۲۸۰ کیلومتر شبکه فاضلاب داخل شهر که اکنون ۱۰ قطعه آن انجام شده و پروژه تصفیهخانه که خودش حدود ۴ سال زمان میبرد اجرا میشود، ضمن اینکه ظرفیت تصفیهخانه ۱۴ تا ۱۵ میلیون مترمکعب است.
مدیرعامل فولاد خراسان با اشاره به اینکه پروژه بیش از ۱.۵ همت هزینه دارد، گفت: امروز آغاز همزیستی فولاد خراسان و شهر نیشابور است، تلاش میشود پروژه طبق برنامه زمانبندی به سرانجام برسد.
کلنگ پروژه تصفیهخانه فاضلاب شهری نیشابور با حضور استاندار خراسان رضوی و مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور و مسوولان محلی شهرستان نیشابور به عنوان یکی از مهمترین پروژههای صنعت آب و فاضلاب استان به زمین زده شد.