تاریخ: ۰۳ بهمن ۱۴۰۳ ، ساعت ۲۱:۰۵
بازدید: ۷۲
کد خبر: ۳۶۶۰۱۷
سرویس خبر : انرژی

اجرای ۱۶۱ پروژه برای مهار تنش آبی در ۴۳ شهر

اجرای ۱۶۱ پروژه برای مهار تنش آبی در ۴۳ شهر
‌می‌متالز - مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور گفت: بر اساس آخرین پایش انجام شده، مشخص شده که در ۴۳ شهر در ۲۳ استان دارای تنش آبی هستیم و متناسب با این میزان ناترازی، ۱۶۱ پروژه را برای گذر از شرایط پیک مصرف شب عید و تابستان تعریف کرده‌ایم.

به گزارش می‌متالز، هاشم امینی، مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور در حاشیه بیستمین نمایشگاه بین‌المللی صنعت آب و تأسیسات آب و فاضلاب ایران در جمع خبرنگاران اظهار داشت: میزان بارش‌های ایران به طور متوسط یک‌سوم میانگین بارش‌های جهان است؛ برخی از نقاط کشور زیر ۳۰ میلیمتر و برخی نقاط بالای ۱۳۰۰ میلیمتر بارش داریم که این پراکنش بارش‌ها و گستردگی پهنه کشور، مدیریت آب شرب را سخت کرده است.

وی افزود: در ۴ سال اخیر شرایط خشکسالی متفاوت بوده و امسال نیز شاهد ادامه خشکسالی‌ها در کشور هستیم به‌طوری که سال آبی جاری در بین ۵۷ سال گذشته از نظر میزان بارش، رتبه ۵۳ را دارد.

امینی با بیان اینکه بارش‌های ایران در سال آبی جاری حدود ۳۰ درصد کمتر آمار بارش‌های متوسط ۵۷ ساله است، گفت: این نشان می‌دهد شرایط سال جاری خاص است و امیدواریم بهار بارش‌های خوبی داشته باشیم تا کسری ذخایر سد‌ها جبران شود.

وی ادامه داد: وظیفه وزارت نیرو هم در ترسالی و هم در خشکسالی تأمین مناسب آب شرب است و ماهواره بر اساس شرایط، پروژه‌های مختلفی را اجرایی می‌کنیم که کمترین تنش و چالش را شاهد باشیم و امسال هم به نحوی برنامه‌ریزی شده که بتوانیم پیک مصرف شب عید و تابستان را با شرایطی پشت سر بگذاریم که با کمترین تنش همراه باشیم.

مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور با بیان اینکه "به صورت هفتگی وضعیت تمامی استان‌های کشور را بررسی و پایش می‌کنیم و در شهر‌ها و روستا‌های دارای ناترازی پروژه‌های رفع تنش آبی را تعریف و اجرا می‌کنیم"، گفت: بر اساس آخرین پایش انجام شده، مشخص شده که در ۴۳ شهر در ۲۳ استان دارای تنش آبی هستیم و متناسب با این میزان ناترازی، ۱۶۱ پروژه را برای گذر از شرایط پیک مصرف شب عید و تابستان تعریف کرده‌ایم.

وی افزود: این پروژه‌ها در حال اجرا است و در بین تمامی استان‌ها، دو استان هرمزگان و مرکزی به دلیل کاهش ورودی آب به سد‌های آنها چالش بیشتری دارند که پروژه‌های خوبی نیز در این استان‌ها برای مهار تنش آبی آغاز شده است.

امینی با اشاره به هدفگذاری آبرسانی و تأمین اب شرب پایدار برای ۱۰ هزار روستا در سال‌های اخیر گفت: تاکنون به ۷ هزار و ۶۷ روستا آبرسانی پایدار صورت گرفته و با اعتباراتی که تزریق می‌شود تا آخر ۱۴۰۳ این تعداد روستا به ۷۶۰۰ روستا افزایش می‌یابد.

وی ادامه داد: فقط در سال جاری به ۲ هزار و ۸۴ روستا آبرسانی شده و تا پایان سال جاری به ۵۳۳ روستای دیگر نیز آبرسانی خواهد شد.

مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور با بیان اینکه "تنوع‌بخشی به منابع تأمین آب در بخش‌های مختلف در دستور کار قرار گرفته"، گفت: یکی از برنامه‌های جدی وزارت نیرو این است که در شهر‌های ساحلی تا شعاع ۱۰۰ کیلومتری، جمعیت ساکن از شیرین‌سازی آب دریا بهره‌مند شوند که تا امروز ۸۶ سامانه آب شیرین کن به‌بهره‌برداری رسیده و جمعیتی بالغ بر ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر از آب تولیدی آن بهره‌مند می‌شوند و ۱۸ سامانه آب شیرین کن دیگر درحال احداث است که آب مورد نیاز جمعیتی بالغ بر ۷۷۰ هزار نفر را تأمین می‌کند.

وی افزود: شیرین‌سازی آب در شمال کشور فقط در یک واحد در استان گلستان اجرایی شده و یک واحد ۱۵ هزار مترمکعبی دیگر نیز قرار است در استان گلستان احداث شود؛ ولی در استان‌های مازندران و گلستان به‌دلیل منابع آب سطحی و پروژه‌هایی که در تأمین آب در دستور اجرا قرار دارد، بحث شیرین‌سازی آب دریا را در دستور کار نداریم.

منبع: خبرگزاری تسنیم

عناوین برگزیده