تاریخ: ۱۲ آذر ۱۴۰۳ ، ساعت ۲۱:۰۷
بازدید: ۹۶
کد خبر: ۳۶۰۶۱۳
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

محور توسعه استان کرمانشاه تجارت است

محور توسعه استان کرمانشاه تجارت است
‌می‌متالز - استاندار کرمانشاه با اشاره به اینکه محور توسعه استان تجارت است، گفت: بازارچه‌های مرزی استان این ظرفیت را باید داشته باشند که حداقل ۵۰ درصد از صادرات و واردات از طریق کشور عراق را پوشش دهند.

به گزارش می‌متالز، منوچهر حبیبی در آئین تکریم و معارفه استاندار کرمانشاه که امروز در استانداری برگزار شد، اظهار کرد: خداوند را شاکر و سپاسگزارم که خادم دیار پهلوانان، کرمانشاه قهرمان شده‌ام و افتخار خادمی این مردم مقاوم و صبور را پیدا کرده‌ام.

وی با تأکید بر اینکه ایران مدیون رشادت‌های استان کرمانشاه و مردم آن است، عنوان کرد: کرمانشاه وظیفه خود را در قبال نظام و انقلاب در عرصه‌های مختلف و حساس ادا کرده است و امروز وظیفه داریم نسبت به این مردم شریف و این سرزمین مقاوم با تلاش شبانه‌روزی ادا کنیم.

استاندار کرمانشاه این استان را مجموعه‌ای از ظرفیت‌ها، قابلیت‌ها و پتانسیل‌ها توصیف کرد و گفت: این توانمندی‌ها از کرمانشاه یک استان استراتژیک و منحصر‌به‌فرد ساخته و وجود ۹۰۰ هزار اراضی کشاورزی و باغی از این دیار یک استان پیش رو در حوزه کشاورزی خلق کرده است و وجود بیش از ۴۰۰۰ جاذبه گردشگری کرمانشاه را به یک قطب گردشگری تبدیل کرده است.

حبیبی افزود: وجود ۳۷۱ کیلومتر مرز مشترک با عراق و پنج مرز رسمی و بازارچه، شرایط کم نظیری را برای کرمانشاه و توسعه حوزه تجارت و افزایش صادرات و واردات رقم زده است و با اهتمام دولت، همراهی نمایندگان مردم و همدلی و همکاری و تلاش همکارانم قصد دارم برنامه‌های خود را که در نشست هیئت دولت و مورد اقبال قرار گرفت، با اولویت و جدیت پیگیری کنم.

استاندار کرمانشاه با اشاره به اینکه موضوع وفاق ملی را در چهارچوب مشی دولت پیگیری خواهد کرد عنوان کرد: وفاق ملی حلقه مفقوده ساختار سیاسی کشور و بسترساز همبستگی ملی و افزایش سرمایه‌های اجتماعی است که با تدبیر دولت چهاردهم این وفاق ملی دنبال می‌شود. برای اجرایی کردن وفاق ملی از افراد توانمند، کارآمد، کاربلد، معتقد به نظام جمهوری اسلامی و برنامه‌های دولت استفاده خواهم کرد.

وی از تجارت به عنوان محور توسعه استان یاد کرد و افزود: بازارچه‌های مرزی استان این ظرفیت را باید داشته باشند که حداقل ۵۰ درصد از صادرات و واردات از طریق کشور عراق را پوشش دهند که در شرایط فعلی کمتر از این میزان است و ما باید تلاش کنیم این استان را به جایگاه واقعی خود برسانیم.

حبیبی عنوان کرد: مزیت‌های رقابتی استان باید نوین و هوشمند شود و با استفاده از تکنولوژی هوشمند در حوزه‌های مختلف کشاورزی و گلخانه‌ای به مدیریت بهینه آب و کاهش هزینه‌ها کمک کنیم و در حوزه کشاورزی تکمیل طرح گرمسیری در راستای رونق این بخش دنبال خواهیم کرد.

استاندار کرمانشاه گردشگری سلامت را یکی از ظرفیت‌های این استان دانست و گفت: با توجه به همجواری کرمانشاه با اقلیم کردستان و بخش عربی عراق، ظرفیت‌های این حوزه را فعال کنیم تا به اقتصاد استان کمک کند.

حبیبی موضوع سرمایه‌گذاری را یکی از حوزه‌های دارای اولویت دانست و افزود: رونق استان و مهار بیکاری جز با سرمایه‌گذاری محقق نخواهد شد. بخش خصوصی را با کمک دستگاه‌های قضایی و نظارتی مورد حمایت جدی قرار خواهیم داد و شرایط را برای حضور سرمایه‌گذاران فراهم خواهیم کرد. با وجود همجواری با اقلیم کردستان و عراق موضوع دیپلماسی اقتصادی را با همکاری وزارت خارجه در دستور کار قرار خواهیم داد.

محمدطیب صحرایی استاندار پیشین کرمانشاه نیز در این مراسم با اشاره به کاهش چشمگیر نرخ بیکاری و تورم استان در سه سال گذشته اظهار کرد: دولت شهید رئیسی در شرایطی کرمانشاه را تحویل گرفت که به مدت ۶ سال در سال‌های ۹۳ تا ۹۸ رتبه اول بیکاری کشور را داشتیم به گونه‌ای که در اوج آمار بیکاری استان به ۲۲.۵ درصد رسید و در شرایطی استان را تحویل می‌دهیم که نرخ بیکاری کرمانشاه به کمتر از نصف و به ۱۲.۳ درصد رسیده و از رتبه اول بیکاری کشور به رتبه سوم منتقل شده است.

وی با اشاره به خدمات دولت در استان گفت: رتبه چهارم کشوری در زمینه تورم را در استان تحویل گرفتیم و براساس آمار مرکز آمار ایران در مهرماه سال‌جاری رتبه شانزدهم را تحویل می‌دهیم.

استاندار پیشین کرمانشاه با بیان اینکه اینکه رتبه کسب‌وکار در استان از رتبه ۲۳ کشوری به رتبه هفتم ارتقاء یافته است، افزود: پروژه راه آهن با وجود نواقصی که داشت زودهنگام افتتاح شد، اما امروز برای رفع این مشکل نظر موافق مقام معظم رهبری ۳۰ هزار میلیارد تومان معادل هفت سال بودجه عمرانی استان اختصاص یافته و اکنون کارگاه بزرگ راه آهن کرمانشاه فعال است.

صحرایی عنوان کرد: فرودگاه بدون باند اصلی پرواز با ۶ پرواز در هفته تحویل گرفتیم و امروز ۶۵ پرواز هفتگی با باندی آماده برای نشست و برخاست پرواز‌های پهن پیکر آماده افتتاح است. استان را در حالی تحویل گرفتیم که حدود ۸۶۰ روستا و یازده شهر استان با تنش آبی مواجه بودند که با اقدامات انجام شده در این مدت حدود ۳۷۰ روستا و یازده شهر از مشکل تنش آبی خارج شدند و در حال تسریع در دوم تصفیه‌خانه فاضلاب شهر کرمانشاه هستیم.

استاندار پیشین کرمانشاه به عدم دسترسی یک چهارم روستا‌های استان به گاز اشاره و عنوان کرد: امروز با گازرسانی به ۶۰۰ روستا شرایط بهتری برای مردم استان فراهم شده است. مرز‌های استان در شرایطی تحویل گرفته شد که تبادلات تجاری معمولی داشتند و امکان رفت و آمد ۲۴ ساعته در برخی وجود نداشت، اما امروز با فعالسازی مرز‌های استان رتبه چهارم صادرات و رتبه اول ترانزیت از مبدا را در پرویز خان کسب کرده‌ایم.

وی بیان کرد: در این مدت ۶۰۰ کلاس درس و ۱۰۷ مدرسه در استان احداث و نوسازی شد و فهرستی پرافتخار از خدمات در استان داشتیم. همچنین در طول سه سال گذشته بیش از ۱۰۰ جوان شایسته به چرخه مدیریتی استان در سطوح مختلف وارد شدند و ان شاءالله سرمایه‌های ماندگاری برای استان خواهند بود.

منبع: خبرگزاری تسنیم

عناوین برگزیده