به گزارش میمتالز، حمیدرضا عظیمی، کارشناس محیط زیست فولاد مبارکه در پنل تخصصی «بررسی اثرگذاری فعالیتهای صنعتی بر خاک» در نخستین روز از بیست و دومین نمایشگاه بینالمللی محیط زیست اظهار کرد: فلسفه وجودی فولاد مبارکه خلق آیندهای بهتر است که در این مسیر بر اقدامات محیط زیستی اهتمام دارد و جلوگیری از آلودگی خاک یکی از ارکان اساسی آن به شمار میرود.
وی ادامه داد: مدیریت فولاد مبارکه به عنوان صنعتی پیشرو به گونهای بوده که اقدامات مهمی مانند راهاندازی واحدی مجزا در مدیریت پسماند در کارنامه خود دارد که در مبدا برای جلوگیری از آلودگی خاک اقدام میکند.
کارشناس محیط زیست فولاد مبارکه خاطر نشان کرد: بر اساس این چالش به طراحی پروژههایی با همکاری دانشگاهها اهتمام کرده و سنجش و معیار آلایندگیها مشخص شده است. در واقع مهمترین فعالیتها، پروژههای دانش محور است.
وی با بیان اینکه اساس اهمیت خاک این است که حیات دارد، گفت: مدیریت پسابهای صنعتی نیز از دیگر اقدامات انجام شده در جهت جلوگیری از آلودگی خاک است که طراحی پیشرفتهترین سیستمهای تصفیه را انجام داده است که عملکرد محیط زیستی فولاد مبارکه را نشان میدهد.
عظیمی تنوع زیستی و حضور حیوانات و گونههای مختلف و بعضاً نادر در محیط فولاد مبارکه یک شاخص طبیعی دانست و افزود: اگر محیط فولاد مبارکه آلایندگی داشته باشد چنین موجودات حساسی نمیتوانستند زیست داشته باشند.
بهنام کشاورزی عضو هیئت علمی و استاد زمینشناسی دانشگاه شیراز نیز در این پنل اظهار کرد: محیط خاک به طور مستقیم و غیر مستقیم بر سلامت انسان تأثیر دارد و طبیعتاً حساسیتها در اطراف مناطق صنعتی بیشتر است که از سال ۱۴۰۰ استانداردهایی را برای آلایندگی خاک مطرح و پایش خاک در اطراف مناطق صنعتی و معدنی اجباری شد.
وی ادامه داد: آلودگی خاک دو عامل اصلی زمین زاد و یا فعالیتهای انسانی دارد که تفکیک چگونگی آلودگی خاک اهمیت دارد.
کشاورزی با بیان اینکه آلودگی خاک زمانی اهمیت دارد که به چرخه غذایی دست پیدا میکند، گفت: صنایع باید خود دست به کار شوند و به تعداد لازم ایستگاههای مختلفی را مشخص کنند.
استاد زمینشناسی دانشگاه شیراز خاطرنشان کرد: از نظر پایش خاک، فولاد مبارکه پیشروتر از صنایع دیگر است و با فاصله در رتبههای بالا قرار دارد و بر اساس معیارها و شاخصهای دقیقی که وجود دارد خود را پایش میکنند و به دنبال رفع آلایندگی است.
وی معتقد است که آلودگیهای صنعتی در خاک به وضوح قابل تشخیص نیست و میتواند مدتها بعد در سلامت انسانها بروز و ظهور داشته باشد.