تاریخ: ۱۵ مرداد ۱۴۰۲ ، ساعت ۱۹:۳۸
بازدید: ۶۹
کد خبر: ۳۱۲۹۲۱
سرویس خبر : انرژی

نفت به کدام سو می‌رود؟

نفت به کدام سو می‌رود؟
‌می‌متالز - تقاضای قوی چین برای نفت و کاهش بیشتر عرضه از سوی تولیدکنندگان اوپک پلاس، پیش‌بینی تحلیلگران از کاهش بیشتر ذخایر نفت در ماه‌های آینده و تقویت قیمت نفت را به دنبال داشته است.

به گزارش می‌متالز، قیمت نفت برنت هفته گذشته، کانال قیمت ۷۵ تا ۸۰ دلار که ماه‌ها در آن مانده بود را شکست و به بیش از ۸۵ دلار در بشکه صعود کرد که بالاترین قیمت سه ماه گذشته بود. حرکت اخیر قیمت نفت با شواهدی از محدودتر شدن عرضه و انتظارات برای اجرای تدابیر محرک اقتصادی جدید در چین و تقویت اقتصاد این کشور، همزمان شد.

بانک‌ها و تحلیلگران، کمبود قابل توجه عرضه در سه ماهه جاری را با توجه به کاهش تولید و صادرات اوپک پلاس و قوی ماندن تقاضا به رغم نگرانی‌ها از رکود اقتصادی و عملکرد اقتصادی ضعیف چین، پیش بینی می‌کنند.

همچنان که پیش می‌رویم، برداشت از ذخایر نمایان شده و اعلام تدابیر محرک اقتصادی بیشتری از سوی چین، پیش بینی می‌شود. در همین حال، تحلیلگران می‌گویند بعید است که اوپک پلاس، کل کاهش تولید خود را به یکباره معکوس کند، زیرا مشتاق است از ثبات بازار یا به عبارتی قیمت نسبتا بالای نفت در بالای ۸۰ دلار در هر بشکه، حمایت کند.

داده‌های اقتصادی اخیر در آمریکا، معامله‌گران را به این موضوع خوش‌بین‌تر کرده است که فدرال رزرو می‌تواند "فرود نرم" اقتصاد را مدیریت کند و با وجود افزایش نرخ بهره در ماه گذشته و رسیدن آن به بالاترین میزان در ۲۲ سال گذشته، می‌تواند بدون ایجاد رکود شدید، رشد تورم را مهار کند.

فعالان بازار همچنین خوش بین هستند که مقامات چین، پس از رشد ناامیدکننده اقتصاد و فعالیت کارخانه‌ها از ابتدای امسال تاکنون، حمایت بیشتری از اقتصاد فراهم خواهند کرد.

جروم پاول، رئیس فدرال رزرو پس از تصویب جدیدترین دور افزایش نرخ بهره آمریکا، گفت: اکنون کندی قابل توجهی در پیش‌بینی‌های رشد از اواخر امسال دیده می‌شود، اما با توجه به تاب آوری اخیر اقتصاد، دیگر وقوع رکود پیش‌بینی نمی‌شود.

یان هاتزیوس، رئیس تحقیقات گلدمن ساکس و اقتصاددان ارشد این شرکت می‌نویسد: گلدمن ساکس ماه گذشته، احتمال آغاز رکود اقتصادی در آمریکا در ۱۲ ماه آینده را از ۲۵ درصد، به ۲۰ درصد کاهش داد، زیرا داده‌های اقتصادی اخیر، اعتماد این بانک را تقویت کرده است که کاهش تورم به سطح قابل قبول، مستلزم وقوع رکود نیست.

پس از افزایش نرخ بهره توسط بانک مرکزی آمریکا در ۲۶ ژوییه، هاتزیوس به روزنامه فایننشیال تایمز گفت: بر این باوریم که فدرال رزرو در مسیر درست برای فرود نرم اقتصاد پیش می‌رود.

بعلاوه، بر اساس گزارش گلدمن ساکس، چشم انداز تقاضای نفت چین و محرک‌های اقتصادی بیشتر در این کشور که بزرگترین واردکننده نفت در جهان است، بیشترین نقش را در افزایش قیمت نفت در ژوییه ایفا کرده است. قیمت نفت ژوییه را با بزرگترین افزایش ماهانه از ژانویه سال ۲۰۲۲ و قوی‌ترین عملکرد ژوییه در حدود دو دهه گذشته، به پایان برد.

امید به حمایت بیشتر چین از اقتصاد خود، تقاضای جهانی قوی برای نفت و کاهش قابل توجه عرضه در ژوییه و اوت، خوش بینی بازار را در هفته‌های اخیر افزایش داده است.

عوامل بنیادین بازار نفت از اوضاع مثبت پیش رو، حتی بیشتر از تفسیر‌های اخیر از چشم انداز‌های کوتاه مدت اقتصاد جهانی، حکایت دارند.

به گفته تحلیلگران، ذخایر نفت در آمریکا و اروپا رو به کاهش است. با این حال، ذخایر چین در حال افزایش است، زیرا بزرگترین واردکننده نفت خام جهان، ذخیره سازی را به بالاترین نرخ در سه سال اخیر تسریع کرده است و از نفت ارزان‌تر روسیه استفاده کرده و کل واردات نفت خام را در ژوئن افزایش داده و دومین رکورد ماهانه بالا در واردات نفت را به ثبت رسانده است.

تحلیلگران می‌گویند که ماه جاری و ماه آینده، کمبود عرضه در بازار نمایان خواهد شد و با رسیدن تقاضا به بالاترین حد خود و کاهش بیشتر عرضه، شدت پیدا می‌کند.

بعلاوه، همان طور که بازار انتظار داشت عربستان سعودی که بزرگترین صادرکننده نفت جهان و در راس اوپک پلاس است، کاهش تولید روزانه یک میلیون بشکه‌ای خود را در سپتامبر هم ادامه می‌دهد. این کشور تولید نفت خود را به میزان یک میلیون بشکه در روز در ماه‌های ژوییه و اوت کاهش داده و این، علاوه بر کاهش حدود ۵۰۰ هزار بشکه در روز بوده که در ماه مه، به عنوان بخشی از کاهش تولید اوپک پلاس، آغاز کرده بود. روسیه هم متعهد شده است که صادرات نفت خود را در ماه اوت را به میزان ۵۰۰ هزار بشکه در روز کاهش دهد و نشانه‌ها حاکی از کاهش محموله‌های صادراتی نفت روسیه است.

در نتیجه، تحلیلگران کاهش شدید سطح ذخایر نفت در ماه‌های آینده را پیش بینی می‌کنند که از قیمت نفت پشتیبانی خواهد کرد. تقاضا در اوایل سه ماهه دوم، قوی‌تر از حدی بود که بسیاری انتظار داشتند. جفری کوری، مدیر جهانی تحقیقات کالای گلدمن ساکس دوشنبه هفته جاری به شبکه سی ان بی سی آمریکا گفت: تقاضا برای نفت خارج از چین، بهتر از آنچه اکثر تحلیلگران انتظار داشتند، مانده و با کاهش عمیق عرضه از سوی اوپک پلاس، به کمبود عرضه در بازار منتهی شده است.

به نظر می‌رسد ذخایر نفت در ژوییه، حدود ۲.۲ میلیون بشکه در روز کاهش پیدا کرده اند که کاهش بزرگی بوده و پتانسیل صعودی بیشتر قیمت‌ها را تقویت می‌کند.

تحلیلگران گلدمن روز یکشنبه در یادداشتی نوشتند که تقاضای جهانی برای نفت، در ماه ژوییه به رکورد ۱۰۲.۸ میلیون بشکه در روز رسید. این بانک انتظار دارد که تقاضای قوی، منجر به کمبود بیش از حد عرضه به میزان ۱.۸ میلیون بشکه در روز در نیمه دوم سال ۲۰۲۳ و کمبود ۶۰۰ هزار بشکه در روز در سال ۲۰۲۴ منجر شود. درنتیجه این کمبودها، قیمت نفت برنت ممکن است تا بشکه‌ای ۹۳ دلار در سه ماهه دوم سال ۲۰۲۴ افزایش پیدا کند.

براساس گزارش اویل پرایس، تحلیلگران این بانک وال استریت در یادداشتی نوشتند: بازار بدبینی خود از رشد را کنار گذاشته است.

منبع: کالاخبر

عناوین برگزیده