تاریخ: ۲۱ مرداد ۱۴۰۲ ، ساعت ۲۱:۱۷
بازدید: ۱۴۷
کد خبر: ۳۱۳۶۷۲
سرویس خبر : آهن و فولاد

فولاد هرمزگان به دنبال کاهش مصرف انرژی در کوره‌ها

فولاد هرمزگان به دنبال کاهش مصرف انرژی در کوره‌ها
‌می‌متالز - فولاد هرمزگان با اجرای پروژه و نصب لنس‌های تزریق اکسیژن، کربن و آهک در کوره‌های فولادسازی، میزان مصرف انرژی الکتریکی در کوره‌ها را کاهش داد. پروژه‌ای که علاوه بر بهبود کیفیت ذوب به کاهش مصرف انرژی نیز منجر می‌شود.

به گزارش می‌متالز، تامین انرژی مورد نیاز برای صنایع فولادی در سال‌های اخیر به یکی از چالش‌های اصلی این صنعت تبدیل شده است که برنامه‌های تولیدی را تحت تاثیر قرار می‌دهد. بخشی از این مشکل به عدم توسعه موازی در حوزه زیرساخت‌ها به موازات سرمایه گذاری‌های صورت گرفته در صنعت فولاد باز می‌گردد.

توسعه صنعت فولاد و سرمایه گذاری در این حوزه به جایی رسیده است که ظرفیت بالقوه ۴۵ میلیون تنی تولید فولاد ایجاد، اما بیش از ۱۰ میلیون تن آن هنوز بلا استفاده مانده است که بخشی از آن به تامین زیرساخت‌های انرژی مربوط است.

البته در این زمینه واحد‌های فولادی برای احداث نیروگاه اقدام کردند که باز هم نتوانست پاسخگوی نیاز موجود باشد. شاید برخی از تغییرات باید در درون سازمان رخ دهد و اتفاقاتی در بحث استفاده از تکنولوژی‌های نوین صورت بگیرد تا با کاهش مصرف انرژی بتوانند چالش‌های موجود را مدیریت کنند.

فولاد هرمزگان به عنوان یکی از زیرمجموعه‌های شرکت فولاد مبارکه اصفهان نیز از این موضوع مستثنی نبوده و با چالش تامین برق و گاز مواجه است. علاوه بر اینکه این مجموعه در دو سال اخیر با مدیریت، توانسته در میانه بحران انرژی و قطعی برق و گاز نه تنها برنامه تولید را پیش برده بلکه به رکورد زنی‌هایی در تولید دست یافته است که نشان از مدیریت بحران در فولاد هرمزگان دارد.

این مجموعه در تلاش است تا میزان تولید را افزایش و سبد محصولات خود را گسترده‌تر کند، به همین دلیل نیاز است تا در کاهش مصرف انرژی و ارتقای تکنولوژی اقدامات ویژه را در دستور کار قرار دهد. فولاد هرمزگان در نظر دارد در پروژه ها‌ی توسعه‌ای که در فاز مطالعات فنی و تهیه اسناد پیمان هستند افزایش ظرفیت واحد فولادسازی از ۱.۵ میلیون تن به ۳.۲ میلیون تن رسانده و در کنار آن احداث واحد نورد گرم به ظرفیت ۱.۷ میلیون تن، احداث مدول چهارم واحد آهن‌سازی به ظرفیت ۱.۶ میلیون تن، احداث واحد تولید گاز‌های صنعتی شماره ۳، احداث ایستگاه کاهش فشار گاز طبیعی شماره ۳، توسعه پست اصلی برق ۲۳۰ ولت و ارتقای شبکه توزیع آن و همچنین توسعه زیرساخت‌های ریلی و ساختمانی را اجرایی کند.

بدون شک توسعه خطوط تولید نیازمند تامین مواد اولیه، انرژی، توسعه بازار‌های فروش و... است. در بخش انرژی فولاد هرمزگان در کنار توسعه پست‌های اصلی برق، تلاش کرده تا با ارتقای تکنولوژی‌های خود که عمدتا ناشی از سرمایه گذاری این مجموعه در واحد تحقیق و توسعه و همچنین توسعه همکاری با شرکت‌های دانش بنیان است، میزان مصرف خود را کاهش دهد.

اجرای پروژه و نصب لنس‌های تزریق اکسیژن، کربن و آهک در کوره‌های فولادسازی باعث می‌شود تا مصرف انرژی الکتریکی در کوره‌های قوس الکتریکی کاهش و با انرژی شیمیایی جایگزین شود.

اجرای این پروژه منجر به بهبود کیفیت ذوب، کاهش مصرف انرژی الکتریکی، کاهش مصرف نسوز و الکترود می‌شود. این پروژه که در حال حاضر پیشرفتی ۹۸.۵۲ درصدی داشته که بدون شک می‌تواند در عملکرد و بهره وری فولاد هرمزگان تاثیرات مثبتی به همراه داشته باشد.

هرچند بخشی از تامین زیرساخت‌ها باید از سوی دولت انجام شود و نیازمند تعامل بیشتر میان وزارت صنعت، معدن و تجارت و وزارت نیرو است، اما نباید از تغییرات درون سازمانی نیز غافل بود، اتفاقی که فولاد هرمزگان آن را در اولویت خود قرار داده و نتیجه آن را باید در بهبود کیفیت و افزایش تولید مشاهده کرد.

درواقع عملکرد فولاد هرمزگان نشان می‌دهد درصورتی که واحد‌های فولاد در حوزه تحقیق و توسعه و همکاری با شرکت‌های دانش بنیان وارد همکاری شوند می‌توان نتیجه آن را در کاهش مصرف انرژی، افزایش کیفیت و فروش محصول مشاهده کرد که منجر به تحقق توسعه پایدار می‌شود. فولاد هرمزگان با چنین نقشه راهی در تلاش است تا در تمامی حوزه‌های مرتبط با تولید فولاد یکه تاز باشد.

منبع: تیتر ۲۰

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده