به گزارش میمتالز، حجت الاسلام نصرالله پژمانفر در همایش سرمایه گذاری و تامین مالی از بازار سرمایه با بیان اینکه در شرایط کنونی، گسست زیادی بین سرمایه و مسیرهایی که باید در آن قرار گیرد، وجود دارد، گفت: اگر در داخل کشور میتوانستیم مدیریت درستی داشته و سرمایهها را به سمت تولید سوق میدادیم، شاهد این گسست نبودیم.
رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس افزود: ماموریت بانکها آن است که سرمایهها را گردآوری کرده و آن را در مسیر تولید قرار دهند، اما امروز شاهد گم کردن مسیر بانکها هستیم و تبدیل به جریانی شده اند که به شدت اقتصاد کشور را تحت تاثیر قرار داده است.
پژمانفر با اعلام اینکه تاکنون مقابله با بنگاهداری بانکها در حد شعار باقی مانده است، اظهار کرد: کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی از سال ۱۴۰۰ با پیگیریهای جدی، مسیری که تسهیلات کلان بانکی طی میکند را تعیین کرد، لذا در قانون بودجه سال ۱۴۰۱ بانکها موظف شدند هر سه ماه یکبار به این کمیسیون گزارش سه ماهی از روند تخصیص تسهیلات کلان خود را ارایه دهند.
این نماینده مجلس تسهیلات بانکی بیش از ۱۰۰ میلیارد تومان را تسهیلات کلان نامید و گفت: در بودجه امسال بانکها مکلف شدهاند گزارشهای مربوط به پرداخت تسهیلات بالای ۵۰۰ میلیارد ریال را به کمیسیون گزارش دهند.
وی یکی از راههای مدیریت سرمایه را هدایت آن به سمت مسیر تولید دانست و گفت: اگر این سرمایهها به سمت تولید هدایت نشود، احساس ناامنی بوجود میآید، بنابراین باید کاری کنیم سرمایهها در مسیر تولید باشند و همچنین بانکها در مسیر اصلی خود حرکت کنند.
رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: در ماههای آتی برخی بانکها توان ادامه حرکت در این مسیر را نخواهند داشت و به نظر میرسد اصلاحاتی در نظام بانکی کشور اتفاق خواهد افتاد.
نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی با تاکید به اینکه سرمایهها بدون واسطه باید در حوزه تولید قرار گیرد، افزود: بازار سرمایه در کشور به طور جدی کار کند، باید مراقبت کنیم که بانک وظیفه خود را انجام دهد و بتواند سیاستگزار باشد، کمک کنیم که مردم احساس امنیت در این موضوع داشته باشند.
وی بیان داشت: اگر بتوانیم امنیت را در بازار سرمایه افزایش دهیم، به طور قطع مسیر سرمایه به سمت تولید بدون واسطهگری پیش خواهد رفت.
رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی با تاکید بر لزوم هدایت سرمایههای مردم بدون واسطه در مسیر تولید گفت: طی پنج سال گذشته، حجم سرمایهگذاری مردم در بازار سرمایه ۱۸ برابر شده است، یعنی مردم خود را در مسیر اقتصادی پیدا کردهاند؛ لذا اگر امنیت را در بازار سرمایه ارتقا دهیم به طور قطع مسیر سرمایه به سمت تولید بدون واسطه هموارتر میشود.
حجت الاسلام پژمانفر خاطرنشان کرد: مجموعههای بزرگی در خراسان رضوی وجود دارد که میتواند در بازار سرمایه وارد شود، استان ظرفیت بزرگی در حوزه معدن دارد که به فعلیت نرسیده است.
وی با اشاره به ظرفیت بالای خراسان رضوی در صنعت هتلداری گفت: با توجه به اینکه سهم بیشتر بازار سرمایه در تهران متمرکز شده است، بنابراین انتظار میرود سهم بازار سرمایه در استان خراسان رضوی هم توسعه یابد و از ظرفیت معدن و گردشگری به خصوص گردشگری سلامت این استان بهرهمند شویم.
این نماینده مجلس عنوان کرد: یکی از ظرفیتهای بالای این استان، حوزه خدمات بویژه ظرفیتهای بالای هتلداری است، ۵۲ درصد هتلهای کشور در مشهد مستقر است، این استان همچنین ظرفیت زیادی برای سرمایه گذاری در بازار سرمایه به سبب هم مرز بودن با کشورهای افغانستان و ترکمنستان دارد.
منبع: خبرگزاری تسنیم