تاریخ: ۳۰ مرداد ۱۴۰۲ ، ساعت ۲۳:۵۱
بازدید: ۶۳
کد خبر: ۳۱۴۷۸۲
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
ریزش طلای جهانی خبر خوشی برای رمزارز‌ها به شمار می‌رود؟

بیت‌کوین سر دوراهی

‌می‌متالز - روند معاملاتی بازار کریپتو در روز گذشته از افزایش ۰.۷ درصدی پادشاه رمز‌ارز‌ها و ورود دوباره این دارایی به کانال ۲۶ هزار دلاری حکایت دارد.

به گزارش می‌متالز، بررسی‌ها نشان می‌دهد که بیت‌کوین پس از سقوط به کانال ۲۵ هزار دلاری در آخرین روز از روند معاملاتی بازار‌ها در روز جمعه و اکنون با مسیر صعودی خود، انتقادات بسیاری را از سوی اقتصاددانان به خود اختصاص داده است. برخی از آن‌ها بر این باورند که بیت‌ کوین در واکنش منفی به عملکرد ایلان ماسک و در پی آن ترس سرمایه‌گذاران این حوزه و روند صعودی شاخص دلار، کانال ۲۰ هزار دلاری در ماه جاری دور از انتظار نخواهد بود.

از سوی دیگر عده‌ای از آن‌ها معتقدند که گرچه بیت‌کوین در وضعیت نامطلوبی به سر می‌برد، اما ریزش طلای جهانی و دلسردی سپرده‌گذاران به قیمت این دارایی در آینده، می‌تواند خبر خوشی برای بازار‌های ریسکی محسوب شود. علت چیست؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که با سقوط طلا به کانال ۱۸۰۰ دلاری، سرمایه‌گذاران به دنبال بازار امن‌تری برای انتقال دارایی خود هستند؛ بنابراین احتمال هجوم آن‌ها به بازار‌های ریسکی بسیار است. اما این امر می‌تواند برعکس نیز اتفاق بیفتد. اما در این میان با در نظر گرفتن فرضیه اول برخی از تحلیل‌گران تاکید کردند که در انتظار قیمت ۱۰۰ هزار دلاری بیت‌کوین تا پایان سال جاری هستند. این عملکرد احتمالی بیت‌کوین مستلزم توقف سیاست‌های انقباضی و نادیده گرفتن عملکرد برخی از سرمایه‌گذاران و اخبار نامطلوب این بازار است. در پیرامون این بحث می‌توان به عملکرد شرکت تجاری اسپیس‌ایکس که حدود ۳۷۲ میلیون دلار از سهم بیت‌کوین را به فروش رساند، اشاره کرد. این شرکت که تحت نظارت ایلان ماسک در حال فعالیت است، سبب شد تا آن دسته از افرادی که ریسک‌گریز هستند، دارایی‌های خود را از این بازار خارج سازند. عملکرد ماسک در پنج‌شنبه ۱۷ اوت سبب شد تا عملکرد و سیگنال‌های مثبت بلک راک نیز نادیده گرفته شود. این شرکت با درخواست صندوق بورسی برای بیت‌کوین، نقش مهمی را در صعود آن به کانال ۳۰ هزار دلاری ایفا کرده است.

علاوه بر خروج سهم بزرگی از بیت‌کوین در شرکت تجاری اسپیس‌ایکس، از سیاست‌های کلان آمریکا نیز نباید غافل شد. عوامل مذکور در گزارش‌های اخیر «دنیای اقتصاد» قابل مشاهده است. در این گزارش آمده است: «با افزایش تورم نقطه‌به‌نقطه پس از یک‌سال در آمریکا، احتمال تشدید سیاست‌های انقباضی بیش از قبل افزایش یافته است. از این‌رو شاخص دلار جهانی که تحت تاثیر روند صعودی بهره تقویت می‌شود در ساعت پایانی بازار‌ها با رقمی معادل ۴۳/ ۱۰۳ واحد بسته شد. این درحالی است که این شاخص قبل از انتشار گزارش اداره آمار کار مبنی بر روند صعودی تورم کل، به زیر ۱۰۰ واحد سقوط کرده بود. اما پس از بررسی داده‌ها، روند افزایش خود را در پیش گرفت و بازار‌های جهانی را برای چندمین بار در یک‌سال اخیر قربانی خود کرد.»

منبع: دنیای اقتصاد

عناوین برگزیده