تاریخ: ۰۶ شهريور ۱۴۰۲ ، ساعت ۰۹:۳۹
بازدید: ۱۰۰
کد خبر: ۳۱۵۵۳۱
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
مدیر مشتقه کارگزاری بورس بیمه ایران مطرح کرد؛

کسب سود از بازار منفی با استفاده از اوراق مشتقه

کسب سود از بازار منفی با استفاده از اوراق مشتقه
‌می‌متالز - حسن میثمی گفت: در صورت وجود یک بازار اوراق مشتقه قوی، نه فقط به دلیل دو طرفه بودن این بازار، در روند‌های صعودی، بازار با حباب‌های سنگین مواجه نمی‌شود؛ بلکه اگر روند بازار سرمایه نزولی شود نیز شخص می‌تواند با اخذ موقعیت فزاینده فروش از نزول بازار نیز بهره‌مند شود، مساله‌ای که در بازار یک طرفه وجود ندارد.

به گزارش می‌متالز، حسن میثمی، مدیر مشتقه کارگزاری بیمه ایران در رابطه با اهمیت انتشار اوراق مشتقه در بازار سرمایه، اظهار کرد: اوراق مشتقه سابقه طولانی مدتی در بازار‌های سهام و بورس‌های کالایی سایر کشور‌ها دارد. آمار‌های منتشره از سوی بازار‌های جهانی نشان داده که حجم معاملات مشتقه به طور مثال در بازار مشتقه نیویورک چندین برابر بیشتر از خود بورس نیویورک است، زیرا بازار آینده‌نگر است.

او افزود: سررسید‌های شش ماه تا یکسال برای آن در نظر گرفته شده و معامله گران با ذهنیت باز و حرفه‌ای می‌توانند در اوراق مشتقه معامله کنند. براساس تجارب جهانی اگر مثلا ارزش کل معاملات بورس هزار میلیارد تومان باشد، با توسعه ابزار‌های مشتقه و باتوجه به دو طرفه بودن معاملات این ابزار (ارزش معاملات مشتقه به ۱۰ هزار میلیارد تومان) خواهد رسید.

مدیر مشتقه کارگزاری بورس بیمه ایران در خصوص تاریخچه استفاده از اوراق مشتقه در ایران، تصریح کرد: اوراق مشتقه در ایران با آتی سکه در بورس کالا، آغاز به کار کرد و با توسعه این بازار طی چند سال اخیر، بازار اختیار سهام به سرعت در حال پیشرفت بوده و ارزش معاملات آن حتی به ۲۰۰ میلیارد تومان نیز رسیده است.

میثمی در مورد مزایای انتشار اوراق مشتقه در بازار سرمایه، عنوان کرد: سال ۹۹ اگر یک بازار اوراق مشتقه قوی داشتیم بازار با حباب‌های سنگین مواجه نمی‌شد، زیرا این بازار کاملا دو طرفه است، اگر روند بازار سرمایه نزولی شود شخص می‌تواند با اخذ موقعیت فزاینده فروش از نزول بازار نیز بهره‌مند شود، مساله‌ای که در بازار یک طرفه وجود ندارد.

او افزود: ابزار مشتقه جزو ابزار اهرمی است و در جهت توسعه بازار به سبب عملکرد مناسب می‌تواند مثمر ثمر واقع شود، بازار مشتقه نیاز به نظارت بیشتری دارد، زیرا این بازار اهرمی است و حقوقی می‌تواند با استفاده از برخی روش‌ها موجب زیان شخص حقیقی شود.

مدیر مشتقه بورس بیمه ایران در مورد ریسک‌های موجود در ابزار مشتقه، گفت: ابزار مشتقه را باید به دو جهت سود و ریسک بالا مورد بررسی قرار داد. آینده بازار سهام در کشور ما به سمت بازار مشتقه حرکت خواهد کرد و معامله‌گران می‌بایست به سمت آموزش و آشنایی با این ابزار حرکت کنند.

منبع: پایگاه خبری بازار سرمایه ایران (سنا)

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده