تاریخ: ۰۶ فروردين ۱۳۹۸ ، ساعت ۲۱:۰۹
بازدید: ۲۲۵
کد خبر: ۳۱۸۳۱
سرویس خبر : انرژی
سرپرست سازمان توسعه تجارت ایران

آمریکا گزینه دیگری برای محدودیت تجارت خارجی ایران ندارد/تمرکز روی صادرات به کشورهای همسایه

می متالز - سرپرست سازمان توسعه تجارت ایران با بیان اینکه آمریکا تمام اقدامات تحریمی علیه تجارت خارجی ایران را در سال 97 بکار برد، گفت: تلاش می‌کنیم در سال ۹۸ از صادرات به کشورهای دوردست به صادرات به کشورهای همسایه معطوف شویم.
آمریکا گزینه دیگری برای محدودیت تجارت خارجی ایران ندارد/تمرکز روی صادرات به کشورهای همسایه

به گزارش می متالز، محمدرضا مودودی در مورد وضعیت تجارت در سال 98، گفت: آمریکا در سال 96 پروپاگاندای قوی به راه انداخت مبنی بر اینکه در سال 97 تحریم‌ها علیه ایران آغاز می‌شود و از 13 آبان 97 تجارت ایران را به صفر می‌رساند. 

سرپرست سازمان توسعه تجارت ایران افزود: بنابراین دلواپسی در  بین تمام فعالان اقتصادی ایجاد شد که با توجه به نفوذ آمریکا در منطقه و مشکلات نقل و انتقالات مالی و بانکی و مشکلات حمل و نقل و کشتیرانی ما در زمینه تجارت با مشکلاتی مواجه خواهیم شد بخصوص این دلواپسی‌ها با بیان این مطلب که آمریکا سخت‌ترین تحریم‌ها تاریخ را به ایران تحمیل خواهد کرد بیشتر شد اما علیرغم این تهدیدات و مشکلاتی که در سال 97 در زمینه تامین منابع ارزی با آن مواجه شدیم این وضعیت را پشت سرگذاشتیم. 

وی اظهار داشت: علیرغم جنگ اقتصادی و هدف گرفتن  تجارت خارجی  ما در تحریم‌ها، عملکرد خوبی در شاخص تجارت خارجی از خود بجای گذاشتیم و در  تجارت خارجی با برخی کشورها از جمله عراق رکودزنی داشتیم به طوری که امسال صادراتمان به این کشور (صادرات کالا)  از مرز 9 میلیارد دلار عبور خواهد کرد. 

*کاهش ۳۷.۵ درصدی صادرات میعانات گازی در ۱۱ ماهه سال ۹۷

سرپرست سازمان توسعه تجارت ایران با اشاره به کاهش 75 صدم درصدی صادرات در 11 ماهه سال 97  اظهار داشت: این کاهش ناشی از افت شدید و  37.5 درصدی صادرات میعانات گازی بود در صورتی که صادرات ما در بخش پتروشیمی 14 درصد و در بخش کالایی به میزان 2 درصد رشد داشت. 

وی با بیان اینکه با توجه به آمار 11 ماهه تجارت خارجی، آنچه آمریکا در مورد تجارت خارجی ما پیش‌بینی می‌کرد، محقق نشد، گفت: اگرچه در ارتباطات تجاری با برخی از کشورهای دور دست به دلیل تحریم‌ها با مشکلاتی مواجه شدیم اما ارتباطات تجاری با همسایگان این مسئله را جبران کرد و در مجموع چالش بزرگی را پشت سر گذاشتیم.

سرپرست سازمان توسعه تجارت اظهار داشت: آمریکا تمام اقداماتی را که می‌خواسته در تحریم‌ها علیه تجارت خارجی ایران اعمال کند در سال 97 انجام داد  و اقدام جدید دیگری ندارد تا در این حوزه علیه ایران در سال 98 به اجرا در آورد. 

مودودی با اشاره به تحریم های نفتی علیه ایران از سوی آمریکا اظهار داشت: تحریم‌های نفتی علیه ایران موضوع جدیدی نیست ضمن اینکه خود آمریکا هم باید هزینه این تحریم‌ها را بابت افزایش قیمت نفت بپردازد. 

وی با بیان اینکه در سال 98 ما سراسیمگی ها و نوسانات شدید ارزی که باعث اتخاذ برخی تصمیمات عجولانه شد را پشت سرگذاشته‌ایم و تا حدودی به ثبات در سیاستگذاری‌ها رسیده‌ایم و با مدیریت منابع ارزی و مدیریت و تسهیل فضای تجاری  سال 98 سال آرامتر نسبت به سال 97 خواهد بود و به نظر می‌رسد در سال 98 شاهد شوک‌های سال 97 نباشیم. 

سرپرست سازمان توسعه تجارت ایران همچنین در مورد میزان صادرات در سال 97 گفت: سال 96 میزان صادرات غیرنفتی ما 47 میلیارد دلار بود و در 11 ماهه سال 97 هم صادرات در این بخش با توجه به افت شدید صادرات میعانات گازی به 40 میلیارد رسید.

وی با بیان اینکه سال 98، سال توسعه و سال ترویج تجارت است، گفت: علیرغم اینکه تمام رسانه‌ها علیه ایران صحبت می‌کنند و فضا به گونه‌ای است که سعی می‌کنند ایران را ضعیف نشان دهند اما ما برنامه‌ریزی کرده‌ایم تا در صورت تحقق آنچه در بودجه آمده،  تجارت خارجی کشورمان را توسعه دهیم .  

وی افزود: براساس برنامه ششم هر سال صادرات کشور باید به میزان 21.7 درصد رشد کند و طبق برنامه دولت دوازدهم صادرات باید 15 درصد نسبت به سال 97 افزایش یابد اما شرایط تحریم ممکن است برخی از معادلات را تغییر دهد. 

مودودی اظهار داشت: مشکل اصلی ما در توسعه صادرات زیرساخت‌هاست که با توجه به این موضوع یکی از برنامه‌های ما برای سال آینده ایجاد تعرفه‌های ترجیحی در کشورهای همسایه است که اگر بتوانیم در این زمینه با کشورهای همسایه به توافق برسیم می‌توان امیدوار بود تا حجم صادرات به این کشورها را افزایش داد. 

*تلاش برای افزایش صادرات به کشورهای همسایه در سال ۹۸

سرپرست سازمان توسعه تجارت ایران اظهار داشت: برای توسعه تجارت در سال 98 ما یک تغییر جهت جغرافیایی خواهیم داشت بطوری که تلاش می‌کنیم  تا از صادرات به کشورهای دوردست به صادرات به کشورهای همسایه معطوف شویم که این تغییر گرانیگاه، اگرچه ممکن است باعث شود که آمار صادرات ما به کشورهای دورتر کاهش یابد اما با توسعه صادرات به کشورهای همسایه کاهش صادرات به آن کشورها را جبران خواهیم کرد.

عناوین برگزیده