تاریخ: ۰۸ مهر ۱۴۰۲ ، ساعت ۲۱:۳۷
بازدید: ۱۷۲
کد خبر: ۳۱۸۹۱۷
سرویس خبر : قراضه و بازیافت

عصر کم کربن و رشد تقاضای جهانی قراضه آهن

عصر کم کربن و رشد تقاضای جهانی قراضه آهن
‌می‌متالز - کارشناسان انتظار دارند تقاضا و مصرف ضایعات آهن در میان فولادسازان دنیا در آینده قابل پیش بینی همچنان در حال افزایش باشد، زیرا کارخانه‌ها در سراسر جهان اتکای خود را به فناوری کوره قوس الکتریکی برای تولید فولاد افزایش می‌دهند.

به گزارش می‌متالز، اقدامات کربن زدایی در سراسر جهان باعث تغییراتی در زنجیره ارزش صنعت فولاد شده است، به طوری که مواد اولیه‌ای مانند قراضه، آهن اسفنجی و هیدروژن در فرآیند تولید فولاد اهمیت بیشتری پیدا کرده است.

تا زمانی که فناوری کاهش هیدروژن به بلوغ رسیده و به طور گسترده توسط کارخانه‌های فولاد مورد استفاده قرار گیرد استفاده از قراضه آهن اقدام اصلی برای کاهش انتشار کربن صنعت فولاد خواهد بود. بر اساس ارزیابی انجمن جهانی فولاد، هر تن قراضه آهنی که برای تولید فولاد استفاده می‌شود، از انتشار ۱.۵ تن دی اکسید کربن جلوگیری می‌کند.

اگرچه مصرف قراضه فولاد در سراسر جهان در سال گذشته به دلیل کاهش تولید فولاد خام کاهش یافت، تقاضا برای قراضه احتمالاً در سال‌های آینده به‌دلیل افزایش سرمایه‌گذاری در فناوری‌های کوره‌های قوس الکتریکی افزایش خواهد یافت. به عنوان مثال، طبق ارزیابی ها، انتظار می‌رود مصرف قراضه در چین که بزرگترین مصرف کننده قراضه دنیاست تا سال ۲۰۳۰ به حدود ۴۰۰ میلیون تن در سال افزایش یابد در حالی که در سال ۲۰۲۲، کل مصرف قراضه آهن این کشور با ۶.۵ درصد کاهش در سال به حدود ۲۵۰ میلیون تن رسیده بود.

از سوی دیگر، عرضه قراضه آهن در سطح جهان احتمالاً در آینده نیز افزایش خواهد یافت و انتظار می‌رود کل موجودی آن تا سال ۲۰۵۰ به ۱.۲۶ میلیارد تن برسد که ۵۷.۵ درصد بیشتر از سطح سال ۲۰۲۰ است.

بسیاری از کشور‌ها برای تشویق فولادسازان به بازیافت و استفاده از ضایعات فولاد، عمدتاً از طریق گسترش منابع جمع آوری ضایعات، افزایش رقابت پذیری بازار قراضه داخلی و جلوگیری از خروج قراضه داخلی اقدام می‌کنند. در چین هم، دولت‌های مرکزی و محلی یک سیستم اعطای مجوز برای تجار ضایعات فولادی ایجاد کرده اند و یک بازار آتی ضایعات فولادی را با هدف ایجاد بازار قراضه استانداردتر در این کشور معرفی کرده اند.

منبع: ایفنا

عناوین برگزیده