تاریخ: ۱۳ مهر ۱۴۰۲ ، ساعت ۱۲:۰۲
بازدید: ۲۱۴
کد خبر: ۳۱۹۴۱۵
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

در سفر وزیر صنعت به سیستان چه گذشت؟

در سفر وزیر صنعت به سیستان چه گذشت؟
‌می‌متالز - وزیر صنعت، معدن و تجارت صبح امروز از طریق فرودگاه زابل وارد استان سیستان و بلوچستان شد.

به گزارش می‌متالز، عباس علی آبادی وزیر صنعت، معدن و تجارت صبح امروز از طریق فرودگاه زابل وارد سیستا‌ن و بلوچستان شد و در بدو ورود مورد استقبال استاندار سیستان و بلوچستان و تعدادی از مسوولان استانی و شهرستانی قرار گرفت.

علی آبادی از پروژه توربین‌های بادی در حال احداث در محدوده شهرستان زابل بازدید کرد و در ادامه برای بازدید و اطلاع از آخرین وضعیت محدوده اکتشافی مس و طلا «جانجا» , به شهرستان نیمروز رفت.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان سیستان و بلوچستان در جریان این بازدید اظهار داشت: عملیات اکتشافی انجام شده برای شناسایی این معدن شامل تهیه نقشه‌های زمین شناسی توپوگرافی در مساحت به وسعت ۴۰۹ کیلومترمربع، حفر ترانشه به میزان ۷۳۰۰ مترمکعب و حفاری به میزان ۷۸۰۰۰ متر تا عمق ۱۰۰۰ متر، مطالعات ژئوفیزیک و نمونه‌برداری و آنالیز بیش از ۳۸۰۰۰ نمونه و انجام مطالعات تست فرآوری بوده است.

حسن پور در تشریح میزان ذخیره کشف شده این معدن گفت: صدور گواهی کشف در فاز اول با ذخیره‌ای به میزان ۱۵۰.۷ میلیون تن کانسنگ مس سولفیدی و اکسیدی با عیار حد ۰.۲۵ درصد مس و عیار میانگین ۰.۳ درصد مس و ۰.۲۸ گرم در تن طلا و ذخیره احتمالی به میزان ۲۰۲ میلیون تن کانسنگ مس به نام شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران بوده است.

وی افزود: این معدن در تراز یک معدن جهانی است که پیش‌بینی میشود ذخیره‌ای بالغ بر یک میلیارد تن داشته باشد که می‌تواند به یکی از بزرگترین معادن کشور تبدیل شود.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان سیستان و بلوچستان با اشاره به اینکه میزان سرمایه گزاری معدن ۴۰۰ میلیارد دلار بوده، گفت: از نظر وضعیت نیروی انسانی پیش‌بینی می‌شود در زمان بهره‌برداری ۱۰۰۰ نفر به طور مستقیم و ۵۰۰۰ نفر به صورت غیرمستقیم مشغول به کار شوند و هم‌اکنون نیز ۶۰ نفر در حال فعالیت در پروژه هستند.

وی در مورد نحوه واگذاری معدن بیان کرد: شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران (ایمپاسکو) به منظور استفاده از ظرفیت‌های بخش خصوصی و تسریع در عملیات راه‌اندازی و واگذاری و استخراج و فروش معدن در دستور کار قرار داد و پس از انجام مزایده عمومی، این معدن به شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات که کنسرسیومی از چهار شرکت «چادرملو، گل گهر، گهر زمین و غدیر» بوده واگذار شده است.

حسن‌پور خاطرنشان کرد: پس از اصلاحیه گواهی کشف و افزایش میزان ذخیره قطعی، طرح بهره‌برداری معدن در کمیته بررسی و تایید طرح‌های بهره‌برداری سازمان نظام مهندسی معدن استان قرار دارد و پس از بررسی و تایید، طی مراحل قانونی پروانه بهره‌برداری معدن صادر می‌شود.

نیروگاه بادی میل نادر ثروت بزرگی برای منطقه سیستان است

وزیر صنعت، معدن و تجارت در حاشیه بازدید از منطقه ویژه انرژی میل نادر گفت: نیروگاه بادی میل نادر ثروت بزرگی است که با همکاری وزارت نیرو اقداماتی را برای توسعه آن انجام خواهیم داد.

عباس علی‌آبادی اظهار داشت: از زمانی که این نیروگاه بادی تأسیس شده تاکنون نزدیک به ۵۱ میلیون لیتر گازوئیل صرفه‌جویی صورت‌گرفته که عدد بزرگی است.

وی افزود: این ظرفیت در طول عمر ۱۰ ساله این نیروگاه بادی ثروت عظیمی ایجاد می‌کند که اگر ما بتوانیم ظرفیت این ۵۰ مگابایت را به ۴۰۰ تا ۵۰۰ مگابایت ارتقا دهیم بازگشت سرمایه بهتر قابل ملموس خواهد بود.

وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: نیروگاه بادی میل نادر ثروت بزرگی است که مستمر خواهد بود و می‌تواند برای سیستان و بلوچستان برکات زیادی داشته باشد.

وی عنوان کرد: کار ما در این مرحله جذب سرمایه‌گذار است، به شرکت‌های معدنی که همراه ما هستند توصیه و ابلاغ می‌کنیم که برای تأمین انرژی موردنیاز که مورد تأیید رئیس‌جمهور هست اقدام کنند، این کار را با همکاری وزارت نیرو انجام خواهیم داد تا بتوانیم در توسعه نیروگاه گام برداریم.

معدن مس جانجا در سیستان و بلوچستان تحول رقم می‌زند

وزیر صنعت، معدن و تجارت در حاشیه بازدید از معدن مس جانجا گفت: معدن مس جانجا، معدن در تراز یک معدن جهانی است که پیش‌بینی می‌شود ذخیره بیش از یک میلیارد تن داشته باشد و بتواند به یکی از بزرگ‌ترین معادن در حوزه طلا و مس کشور تبدیل شود.

عباس علی‌آبادی اظهار داشت: محدوده اکتشافی جانجا در ۲۱۰ کیلومتری شمال زاهدان و در محدوده شهرستان نیمروز واقع شده، این معدن در تراز یک معدن جهانی است، پیش‌بینی می‌شود ذخیره بیش از یک میلیارد تن داشته باشد که می‌تواند به یکی از بزرگ‌ترین معادن در حوزه طلا و مس کشور تبدیل شود.

وی افزود: امیدواریم با طرح‌های در دست اجرا چهره سیستان و بلوچستان در سال‌های آینده متفاوت از الان باشد چرا که انرژی برق و آب می‌تواند توسعه پایدار را در این استان رقم بزند.

وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: در خصوص معدن جانجا تصمیم بر آن شد تا برای ایجاد زنجیره‌های پایین‌دستی در سیستان و بلوچستان برنامه‌ریزی کنیم و چهره این استان را از کشاورزی محور و آب محور به سمت صنعتی تغییر دهیم چرا که این استان استعداد‌های لازم را با وجود دانشگاه‌های مرتبط در تمامی نقاط و ظرفیت نیروی انسانی دارا است.

وی گفت: تصمیماتی که تاکنون برای طرح انتقال آب از دریای عمان گرفته شده، درست است، طرح‌هایی که رقم می‌خورد در آینده نوید یک تحول جدی را در سیستان و بلوچستان دارد.

منبع: خبرگزاری تسنیم

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده