به گزارش میمتالز، مصطفی طاهری درباره عرضه سیمان و فولاد در بورس کالا و در پاسخ به این پرسش که آیا بورس کالا مهندسی میشود؟ گفت: پاسخ این پرسش هم بله و هم خیر است؛ ما نباید نسبت به یک کالا یا بخشی از بازار یک رویکرد و نسبت به سایر بخشهای اقتصاد نگاه دیگری داشته باشیم.
نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: متاسفانه ما در بازار در اقتصاد کلان انسجام نداریم به این معنا که برخی کالاها رقابتی و متناسب با نرخ جهانی به فروش میرود و در مقابل برای برخی دیگر قیمتگذاری دستوری صورت میگیرد این در حالی است که تولیدکنندگان این کالاها باید مواد اولیه را با قیمتهایی خریداری کنند که دستوری نیست.
وی با اشاره اینکه باید درخصوص بازار و نحوه فروش تصمیم جدی گرفته شود، اضافه کرد: به بیانی این نکته که گفته میشود از آنجاکه ما معدن داریم نباید قیمتها براساس نرخ جهانی تعیین شود، درست است این در حالی است که برخی از این کالاها در بورس به قیمت جهانی یا بالاتر به فروش میرود حتی برای هر کدام از محصولات پتروشیمی، فلزی یا محصول نهایی یک سازوکاری در نظر گرفته میشود که دولت برای رفع این مشکل باید تصمیمگیری و با سازوکاری درست این موضوع را مدیریت کند.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم تصریح کرد: اگر قرار است سیمان و فولاد قیمت دستوری داشته باشد و از بورس کالا خارج شود و متناسب با نرخهای داخلی قیمتگذاری شود، باید به چند نکته دقت کنیم؛ با توجه به اختلاف قیمتی که بین بازار و کشورهای همسایه با این روش ایجاد خواهد شد، نخست باید نحوه توزیع این کالاها مشخص شود از سوی دیگر باید سازوکار صادرات و افرادی که میتوانند صادرات انجام دهند، تعیین تکلیف شود.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس افزود: اگر انسجام و هوشمندی وجود داشته باشد در هر دو روش میتوان قیمت این دو محصول را در بازار کنترل کرد، اما اگر هر کدام از اینها ناقص انجام شود، شرایط فعلی تداوم خواهد داشت.