به گزارش میمتالز، آمار واردات ۲۰ قلم کالای اساسی به غیراز دارو نشان میدهد که در ۶ ماهه ابتدایی سالجاری به مقدار ۱۰میلیون و ۹۴۷هزارتن کالای اساسی به غیراز دارو به ارزش هفتمیلیارد و ۶۵۷میلیون دلار وارد کشور شدهاست که نسبت به مدت مشابه سالقبل به لحاظ وزن ۱.۳۹درصد افزایش و از نظر ارزش ۵.۰۹درصد کاهش داشتهاست.
بنا بر این گزارش در ۶ ماهه سالگذشته به میزان ۱۰میلیون و ۷۹۷هزارتن کالای اساسی به ارزش ۸میلیارد و ۶۸میلیون دلار وارد کشور شدهبود. همچنین در ۶ ماهه سالجاری به میزان ۴میلیون و ۲۴۱هزارتن ذرت به ارزش یکمیلیارد و ۷۲۲میلیون دلار وارد کشور شد که نسبت به مدت مشابه سالقبل از نظر وزن ۴۲ و به لحاظ ارزش ۴۵ درصد رشد داشتهاست و رتبه نخست را به لحاظ ارزش در بین کالاهای اساسی وارداتی به خود اختصاص دادهاست. در این مدت به مقدار ۹۹۸هزارتن انواع روغنهای خوراکی به ارزش یکمیلیارد و ۶۲۹میلیون دلار وارد کشور شد که در مقایسه با مدت مشابه سالقبل به لحاظ وزن ۵۶درصد و به لحاظ ارزش ۳۹درصد افزایش داشت و رتبه دوم را در بین کالاهای اساسی از نظر ارزش به خود اختصاص دادهاست.
این گزارش حاکی از آن است که واردات انواع دانههای روغنی در مدت یادشده به مقدار یکمیلیون و ۵۰۷هزار تن و به ارزش یکمیلیارد و ۱۴۷میلیون دلار بود که در مقایسه با مدت مشابه سالقبل به لحاظ وزن ۲۰درصد و از نظر ارزش ۹درصد افزایش داشتهاست و رتبه سوم را در بین کالاهای اساسی وارداتی به لحاظ ارزش به خود اختصاص دادهاست. بنا براین گزارش برنج با ۷۲۰میلیون دلار، گندم با ۶۰۵میلیون دلار، جو با ۴۲۸میلیون دلار، لاستیک سنگین با ۲۰۷میلیون دلار، شکر خام با ۱۹۱میلیون دلار، کاغذ چاپ و تحریر با ۱۴۴میلیون دلار و کود شیمیایی با ۱۴۱میلیون دلار از دیگر کالاهای اساسی وارداتی به کشور بوده اند که در رتبههای بعدی قرارگرفتهاند. این گزارش حاکیست بیشترین افزایش وزنی و ارزشی واردات کالاهای اساسی در ۶ماهه سالجاری مربوط به گوشت قرمز سبکگرم و جو بودهاست و بیشترین کاهش به چای خشک و گوشت مرغ اختصاص دارد.
منبع: دنیای اقتصاد