به گزارش میمتالز، سیدمحمد صادق قنادزاده در نشست هماهنگی برگزاری دومین دوره نمایشگاه اختصاصی اوراسیا اظهار داشت: پیوستن ایران به گروه بریکس و سازمان شانگهای و انعقاد قرارداد بین ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا نشاندهنده این است که ایران به دنبال این است که تأثیرگذاری خود را در معادلات و مناسبات منطقهای و بینالمللی نشان دهد.
معاون ارتقای کسب وکارهای بینالمللی سازمان توسعه تجارت ایران ادامهداد: تلاش ما این است که نتایج به دست آمده از اقدامات ایران در زمینههای مختلف را با انعقاد قرارداد بین ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا همزمان کنیم تا با تجارت آزادی که بین ایران و کشورهای اورسیا شکل خواهد گرفت، از ظرفیتهای به وجود آمده به صورت مشترک استفاده کنیم.
وی افزود: نمایشگاه ایران و اورسیا که در ۱۳ تا ۱۶ آذر ماه برگزار خواهد شد، شاید نخستین تجربه بین ایران و کشورهای اورسیا است تا ما بتوانیم همه اشتراکات و دستاوردهایی که به واسطه حضور در گروه بریکس، سازمان شانگهای و قرارداد با اتحادیه اقتصادی اوراسیا به دست آوردهایم را به صورت مشترک به نمایش بگذاریم.
معاون ارتقای کسب و کارهای بینالمللی سازمان توسعه تجارت تصریحکرد: اگرچه محوریت نمایشگاه آینده با ایران و اورسیا خواهد بود، اما تلاش ما این است که این نمایشگاه فقط به حضور ایران و پنج کشور حاضر در قرارداد اوراسیا محدود نشود. به همین دلیل ما از کشورهای دیگری نیز در این زمینه دعوت خواهیم کرد.
وی ادامهداد: نکته دیگر اینکه این نمایشگاه برخلاف نمایشگاه ایران اکسپو که فقط توانمندیهای ایران را نشان میداد، دو طرفه است و پنج کشور عضو اتحادیه اوراسیا به همراه ایران توانمندیهای خود را نشان خواهند داد. به همین دلیل نمایشگاه آینده یک فرصت متفاوت برای ایران و کشورهای اورسیا خواهد بود.
قنادزاده خاطرنشانکرد: هدف ما این است که توسعه سیاسی را به دستاوردهای اقتصادی ملموس تبدیل کنیم و به همین دلیل تصمیم گرفته شد نشست هم اندیشی درباره برگزاری این نمایشگاه برگزار شود.
عزیز منصوری رئیس اداره همکاریهای چندجانبه تجاری، مالی، انرژی و حمل و نقل وزارت امور خارجه نیز در نشست هماهنگی برگزاری دومین نمایشگاه اختصاصی اوراسیا تهران گفت: در آینده و با توسعه مناسبات ایران و اتحادیه اقتصادی اروسیا، شرایط تغییر خواهد کرد و ما اقدامات موثری را در این زمینه انجام خواهیم داد. در این زمینه یک عزم ملی نیاز است که ما بتوانیم توسعه مناسبات را در این چارچوب دنبال کنیم.
وی ادامه داد: سیاستهای چندجانبه گرایی و عضویت ایران در سازمانهای بینالمللی و منطقهای از اولویتهای اصلی دولت سیزدهم به شمار میرود. به همین دلیل نیز عضویت ایران در سازمانها و گروههای بینالمللی مانند بریکس و شانگهای دارای دستاوردهای مهم اقتصادی برای کشور بوده که بخشی از آن از طریق رسانهها در اختیار افکار عمومی جامعه قرار گرفته است.
رئیس اداره همکاریهای چند جانبه تجاری، مالی، انرژی و حمل و نقل وزارت امور خارجه در پایان گفت: دولت سیزدهم اراده قاطعی برای توسعه مناسبات با سازمانهای منطقهای و بینالمللی دارد و در این زمینه برنامهریزیهای مدونی انجام شده است.
در ادامه این نشست میرهادی سیدی مشاور امور بینالملل وتوافقنامههای تجاری سازمان توسعه تجارت ایران، با تشکر از کشورهای عضو اوراسیا برای حضور در مذاکرات و با بیان اینکه امیدواریم برگزاری دومین نمایشگاه اختصاصی اوراسیا مقارن با امضای موافقتنامه تجارت آزاد ایران و اوراسیا باشد، گفت: همچنین امیدواریم این دو رویداد یکدیگر را تقویت کنند و احتمالا پس از رویداد نمایشگاه و پیش از پایان سال جاری میلادی، موافقتنامه تجارت آزاد ایران و اوراسیا امضا خواهد شد.
وی با بیان اینکه امضای ین موافقتنامه در افزایش تجارت بین پنج کشور اوراسیا و ایران بسیار موثر خواهد بود، گفت: تجربه چهار ساله اجرای موافقتنامه تجارت ترجیحی ایران و اوراسیا بسیار مثبت بوده است.
سیدی ادامهداد: پیش از اجرای این موافقتنامه ایران و اوراسیا، حجم تجارت فی ما بین ۲.۵ میلیارد دلار بود و در حال حاضر به ۵ پنج میلیارد دلار رسیده است و نه تنها تجارت افزایش پیدا کرده است، بلکه ترکیب تجارت هم از کالاهایی که به صورت سنتی دههها تجارت میشده است، به صورت معناداری تغییر پیدا کرده و سهم کالاهای صنعتی بیش از ۲ برابر شده است.
وی گفت: به طور قطع اجرای موافقتنامه تجارت آزاد که برپایه آن تعرفه ۸۷ درصد کالاها صفر خواهد شد، منتهی به افزایش تجارت میشود و این پیام در این نمایشگاه باید به تجار ایرانی و کشورهای عضو اوراسیا منتقل شود و تجارت در سایه تسهیلات ایجاد شده با این موافقتنامه افزایش یابد.
سیدی افزود: در مورد تجارت خدمات، در موافقتنامه فقط هماهنگیهایی برای توسعه تجارت انجام گرفته است و پس از اجرای موافقتنامه، توافقاتی برای تسهیل تجارت این بخش صورت میگیرد.
منبع: خبرگزاری تسنیم