به گزارش میمتالز، در پیام ارسالی این مخاطب محترم آمده است: شرکت توسعه معادن کرومیت کاوندگان بنا در تابستان سال ۱۳۹۵ با سرمایه ثبتی ۵ میلیارد ریال تاسیس و در طی سالهای ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۱ طی ۴ مرحله، سرمایه ثبتی شرکت از ۵ میلیارد ریال به ۱۵۵۰ میلیارد ریال از محل مطالبات حال شده و نیز یک مورد از محل سود انباشته افزایش مییابد. (با وجود اینکه در امیدنامه بورس، افزایش سرمایه از محل آورده نقدی و مطالبات حال شده قید گردیده است هیچ موردی از افزایش سرمایه از محل آورده نقدی سهامداران صورت نپذیرفته است. صورتجلسه افزایش سرمایه ثبت شرکتها پیوست میباشد.)
ارزشگذاری شرکت فوق بر اساس ارزش معادن شرکت در استان خراسان رضوی توسط هیات کارشناسان رسمی دادگستری از استان اصفهان انجام گردیده است.
ارزش ۳۲۰۰ میلیارد تومانی گزارش شده توسط هیات کارشناسان رسمی دادگستری به شرح زیر میباشد:
دپوی کم عیار به میزان تقریبی ۷۰۶ میلیارد تومان (توضیحاً این که اصولا با توجه به قیمت عیار ۴۲ درصد ماده معدنی کرومیت به عنوان عیار مبنا و نظر به کاهش ۵% از ارزش هر عیار کرومیت کمتر از ۴۲درصد میتوان گفت عیارهای کمتر از ۲۰درصد کرومیت را کم عیار عنوان میکنند که با محاسبه بالا فاقد ارزش است، ولی در حال حاضر عیار ۲۰ کرومیت به مبلغ یک میلیون تا یک میلیون و دویست هزار تومان خریداری میشود که برای رسیدن به عدد بهغایت غیر واقعی ۷۰۰ میلیارد تومان بایستی دپوهای موجود در معادن حدود ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار تن باشند در حالیکه اصولا معادن منطقه مورد نظر فاقد توانایی تولید چنین محصولی میباشند و اصولاً با تولید سالیانه حدود ۱۲۰۰۰ تن کرومیت مجموعه معادن فوق (بر اساس گزارش امیدنامه) رسیدن به اعداد ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار تن به هیچ عنوان قابل تحقق نیست حتی در حد ۱۰۰۰ تن.
ذخایر کرومیت معادن شرکت فوق به میزان تقریبی ۲۵۰۰ میلیارد تومان ارزش گذاری شدهاند. بر اساس تولید سالیانه ۱۲۴۱۰ تن کرومیت سیزده پروانه معدن و با توجه به زمان متفاوت باقیمانده برای پروانههای بهرهبرداری فوق، ذخیره باقیمانده حدود ۸۰ هزار تن میباشد که بایستی به طور متوسط طی ۷ سال استخراج گردد. با توجه به قیمت کرومیت عیار ۴۲% مبنا (قیمت حال حاضر آن در بندرعباس حدود تنی ۱۲ تا ۱۳ میلیون تومان میباشد) و عیارهای متفاوت در پروانههای معدنی فوق که عیارهای کمتر را نیز دارا میباشد به فرض محال اگر همه ذخیرهای که باید در طی ۷ سال آینده و با هزینه گزاف از اعماق زمین استخراج شود و برای استخراج آن نیز هیچ هزینهای در نظر گرفته نشود در اینصورت ارزش محال ذخایر ۹۰۰ میلیارد تومان میشود در حالیکه کارشناسان محترم بایستی هزینههای استخراج ۶۰ تا ۷۰ درصدی (بر اساس گزارش) و نرخهای تنزیل سالیانه را محاسبه کرده و در این صورت ارزش ذخایر به عددی در حدود ۱۵۰ میلیارد تومان میرسد در حالیکه این ارزش در حال حاضر ۲۵۰۰ میلیارد تومان گزارش شده است. (گزارش پیوست میباشد)
از این دست موارد ابهام برانگیز در امیدنامه شرکت مذکور بسیار است. به عنوان مثال زمین متعلق به آقای علیرضا رجبعلی بنا (سهامدار ۹۵درصد از سهام شرکت) توسط شرکت فوق طی یک فقره چک به تاریخ بهمن ۱۴۰۲ به مبلغ ۲۰۴ میلیارد ریال خریداری و به عنوان دارائی لحاظ گردیده است. (پیوست میباشد)
با توجه به آنچه در بالا آورده شده پذیرش شرکت فوق بر اساس اعداد و ارقام غیرواقعی ارائه شده توسط شرکت توسعه معادن کرومیت کاوندگان بنا و قید شده توسط شرکت لوتوس پارسیان با واقعیت موجود تفاوت فاحش داشته و چنانچه اظهارات فوق از سازمان صنعت، معدن و تجارت استان خراسان رضوی که متولی معادن فوق میباشد، استعلام گردد صحت و سقم آن برای مدیران زحمتکش بورس قابل استناد خواهد بود.
منبع: بورس نیوز