تاریخ: ۰۶ آذر ۱۴۰۲ ، ساعت ۲۲:۴۰
بازدید: ۱۶۷
کد خبر: ۳۲۵۳۹۷
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیکی خبر داد:

رشد ۱۲۵ درصدی کسب و کار‌های الکترونیک کشور در ۶ ماه نخست سال

رشد ۱۲۵ درصدی کسب و کار‌های الکترونیک کشور در ۶ ماه نخست سال
‌می‌متالز - رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیکی وزارت صمت از رشد ۱۲۵ درصدی کسب و کار‌های الکترونیک کشور در ۶ ماه نخست سال‌جاری خبر داد.

به گزارش می‌متالز، «امین کلاهدوزان» رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیکی وزارت صمت امروز ششم آذرماه در نشست تجارت الکترونیک و اقتصاد دیجیتال در استانداری کرمان اظهار کرد: در شش ماهه اول امسال رشد ۱۲۵ درصدی در کسب و کار‌های الکترونیک کشور داریم که سهم استان کرمان دو درصد است.

وی ادامه داد: این عدد نسبت به جمعیت استان کرمان، پایین‌تر از سطح مورد انتظار است و با توجه به ظرفیت‌های اقتصادی و صنعتی بالای استان، باید حداقل حدود پنج درصد اقتصاد دیجیتال فعال شود.

رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیکی با بیان اینکه در مجموع افزایش نرخ رشد فعالیت‌های استان کرمان را شاهد هستیم و فعالیت رو به جلو است که به سایر بخش‌های استان می‌تواند کمک کند، تاکید کرد: ۲۵۵۱ شرکت در استان کرمان دارای نماد تجارت الکترونیک هستند که توسط ما رصد می‌شوند و رشد ۴۴ درصدی نسبت به سال قبل را در این حوزه شاهد هستیم.

وی با اشاره به اینکه اتفاق خوبی که در استان کرمان افتاده، این است که شرکت‌ها کیفی هستند، افزود: متوسط ارزش هر تراکنش تجارت الکترونیک در کشور حدود یک میلیون تومان و در استان کرمان ۱۰ میلیون تومان است و نشان می‌دهد شرکت‌های استان ارزش بالایی دارند، لذا مسیر توسعه و کمک به این شرکت‌ها مسیر راحتی است و با یک حمایت، جهش اتفاق می‌افتد.

کلاهدوزان با اشاره به تقسیم‌بندی فعالیت‌های کسب و کار‌های الکترونیکی در استان کرمان، تصریح کرد: هشت درصد فعالان تجارت الکترونیک در کالا‌های پوشیدنی و لوازم شخصی فعال هستند، هفت درصد در تجهیزات و ماشین‌آلات معدنی، شش درصد در فناوری اطلاعات، چهار درصد آموزشی، چهار درصد کالا‌های تخصصی و ۷۱ درصد در ۲۰۰ رشته فعالیت پخش شده که هدررفت اتفاق می‌افتد و توصیه این است استان چند رشته دارای ارزش افزوده بالا را انتخاب و بیشترین تمرکز را در آن‌ها داشته باشند تا شرکت‌ها توسعه پیدا کنند.

وی در ادامه با اشاره به اینکه ۲۳ درصد مالکان شرکت‌های تجارت الکترنیک در کشور خانم‌ها هستند، تاکید کرد: در استان کرمان این عدد بالاتر از کشور است.

رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیکی با اشاره به ظرفیت بالای منابع انسانی در استان کرمان بیان کرد: از این ظرفیت به اندازه کافی شرکت شکل نگرفته و یا حداقل تجارت الکترونیک می‌توانست سریع‌تر رشد کند.

وی در بخش دیگری از صحبت‌هایش درباره مسائل پیش آمده درباره پلتفرم‌های خارجی اظهار کرد: شورای فضای مجازی اعلام کرد در سال گذشته ۵۰ هزار میلیارد تومان گردش مالی کسب و کار‌های در پلتفرم‌هاست که که عدد معقولی است.

کلاهدوزان در این خصوص اضافه کرد:، اما کارکرد اصلی اینستاگرام نمایش دادن است و معامله کسب و کار‌های اینترنتی بیشتر در سایت و اپلیکیشن آن کسب و کار است، لذا اقتصاد این پلتفرم نسبت به اقتصاد رسمی کوچک است و باید به رسمی‌ها کمک کنیم.

وی در ادامه با بیان اینکه استان کرمان ظرفیت بین‌المللی دارد و باید در زمینه تجارت الکترونیک از این ظرفیت استفاده کند، افزود: متوسط سرمایه موردنیاز برای راه‌اندازی بنگاه تجارت الکترونیک تقریبا ۵۰ میلیون تومان است و سرمایه در گردش کمی نیاز دارد. قابلیت برون سپاری و ظرفیت اشتغالزایی بسیار بالایی دارد.

رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیکی وزارت صمت با اشاره به اینکه متوسط سهم تجارت الکترونیک در کشور‌های منطقه ۲۵ درصد است، گفت: این عدد در ایران حدود ۱۵ درصد است و از متوسط کشور‌های منطقه عقب هستیم.

منبع: شاتانیوز

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده